Капани и уреди за защита от белки

Заложете на ефективни продукти за борба с белките.

Белките са хищници, които, когато изберат едно място за свое скривалище, трудно могат да бъдат отблъснати. Те са силно териториални животни и при усещането на присъствието на друг вид могат да станат агресивни и да нанесат множество щети по дома и автомобила ви.

Освен това тяхното присъствие е придружено от силна неприятна миризма от екскременти и остатъци от трупове на животни и друг вид храна. Затова, ако установите, че имате белки в имота си или в автомобила си, време е да действате, без да губите време.

Как да се защитим от нашествие на белки

Има много домашни методи за прогонване на белките, за които можете прочетете онлайн или да чуете от приятели. Тяхната ефективност обаче не само може да не бъде голяма, но така да загубите време, през което животното може да съсипе изолацията на къщата ви или да изгризе кабелите на автомобила ви.

Всичко това е свързано с големи разходи, които вярваме, че не искате да покривате. За да не действате на принципа на проба-грешка, съветваме ви директно да пристъпите към вече изпитани и работещи методи. Тук ще ви препоръчаме няколко метода, които със сигурност ще ви помогнат да се справите с нашествието на белките. И така, нека започнем:

Ефективни методи за борба с белките

Най-добрите начини да прогоните белките от имуществото се оказват и най-хуманните. Това са капаните и ултразвуковите уреди, които са специално създадени, за да ви помогнат да се справите с проблема. Нашият съвет е да комбинирате и двата метода за максимален ефект.

Капани за улавяне на белки

Белките обикновено живеят самостоятелно, а не на групи. Освен ако няма ново поколение, за което майката да се грижи. Също така по време на размножителния си период тези индивиди се срещат и могат да нанесат още повече щети на имота ви. Както казахме те са и силно териториални, така че като цяло няма да ви се налага да улавяте много индивиди, за да се справите с проблема.

Залагането на капан е изпитан и работещ метод, който можете да приложите, там, където установите, че белката често се придвижва. Това най-вече са местата, където забележите нейни екскременти, а също и места, където тя си набавя храна (кофи за боклук, в близост до кокошарници или други).

Капаните за белки обикновено са хуманни, изработени са от здрави материали, за да не може животното да избяга. Във вътрешността си имат приспособления, на които да поставите примамка. Съветваме ви да използвате яйце или месо, тъй като това е любимата храна на тези животни. Когато поставяте капана и примамката, използвайте ръкавици, белките са много чувствителни към миризми и ако усетят човешката, може да избегнат капана. Измийте клетката и примамката с вода.

Повечето капани са продълговати и имат един или два входа. Механизмът, който е заложен в тях, е много чувствителен на допир, така че когато белката навлезе в капана, вратичката веднага се спуска и пътят обратно е невъзможен.

При залавяне на животното, покрийте клетката с одеяло, за да не го стресирате, тъй като това ще го накара да е още по-агресивно. Пуснете го далеч от имота ви и почистете всички следи от присъствието му.

Ефективни средства срещу белки

Ултразвукови уреди за прогонване на белки

Както споменахме, добре е да използвате и уред, с който да сте сигурни, че животното няма да се върне обратно. А също така и че няма някой друг индивид да заеме същото местообитание в дома ви.

За целта съществуват уреди с широк спектър на приложение, които излъчват ултразвукови вълни. Тези вълни са абсолютно безвредни за хората, но са непоносими за гризачи, белки, лисици и други вредители. Съществуват електронни модели, които са мобилни и работят с батерии. Те са много удобни и за поставяне в автомобили.

Също така може да изберете соларни уреди, захранващи се от слънчевата светлина, или такива, които да включите в електронната мрежа на дома си.  Винаги проверявайте каква площ покрива уредът и как правилно да го поставите, за да бъде ефективен.

Купи ефективна защита от белки

 

 

Назад към всички новини