Капани за белки – съвети при избор и използване

Белките са животни, които ако се заселят в дома ви ще направят доста пакости. Те може да съсипят вече отгледаните зеленчуци, да изядат яйцата на кокошките или да прегризат кабелите на автомобила ви. Причисляват се към категорията на вредителите и затова трябва да откриете подходящ капан, с който да ги уловите и премахнете от имота или колата си. Борбата с тях никак няма да бъде кратка. Ще е необходимо да се въоръжите с много търпение. 

От какво се изработват най-често капаните за белки?

Колкото и сладки да изглеждат тези животинки, те не са безобидни и веднъж заселили се, трудно ще бъдат изгонени. Белките обаче могат да бъдат уловени чрез различни видове капани:

  • улавяне с подръчни материали – в домашни условия може да изработите капан от кашон и примамка. Сложете парче месо на входа на кутията, след като белката стигне до него, трябва да затворите и да я уловите. Наблюдавайте внимателно хищника и бъдете бързи;
  • професионален капан – той е изработен от здрава и стабилна мрежа в продълговата форма с обособени два сектора. Единият е за примамката, а другият за животното. Изработен е със стоманени шини за по-голяма здравина. Може да улови и катерици. Лесно се използва на открито и на закрито;
  • стоманен – много здрав и надежден разполага с двойно заключващ механизъм. Това гарантира, че след като хванете белката, тя няма да избяга;
  • ръчно направен от тръба – тя трябва да е с подходяща ширина, за да се побере животното. Отново в единия край се използва стръв.

Изберете хуманен капан за хващане на белки и се старайте да не навредите на животното. В неговата природа е да напада и убива, но това не означава, че трябва да унищожавате такива хищници. Различните средства за улавяне са създадени с цел да не наранят животното. То трябва просто да бъде отнесено надалеч и пуснато обратно в гората. 

Капан за белки>>клетка>>топ цена

Как се поставя примамката правилно?

Важно е да пипате с ръкавици, когато подготвяте стръвта, защото е възможно белката да надуши човешката миризма. Има специално изработен сектор, в който се залага примамката, а тя може да е някакво месо, яйце или дори живо пиле. Тъй като си имате работа с хищник е сигурно, че живата примамка ще го привлече силно. За нея е изработено специално отделение. Трябва да повдигнете страничния лост, така ще освободите хода на вратата. След това повдигнете вратичката и я застопорете с лоста на механизма. 

Как да изберете подходящ капан за вас?

Моделът, който ще предпочетете, зависи от това каква сума сте склонни да инвестирате. Бихте могли да си изработите сами средство, с което да уловите натрапника, но определено професионалните методи са по-ефикасни. Ако имате вила или хижа ви трябва по-здрав и надежден вариант, за да го използвате дълго време. Предполага се, че щом живеете в близост до природата, белки ще ви навестяват от време на време. 

Тези животни са невероятно упорити, затова не е излишно да притежавате и ултразвуков апарат. В комбинация със стандартния капан, който е изработен от здрави материали, ще се справите много по-адекватно с възникналия проблем.Важно е да заложите на хуманен метод, който няма да нарани животното. След залавяне го отнесете надалеч и го пуснете отново на свобода. 

Белките са хитри и ако случайно отглеждате птици със сигурност ще се опитат да ги убият. Добре е да имате и куче, защото то е техен естествен враг и със своя лай би могло да помогне до известна степен. Изберете подходящ капан, в който да инвестирате и отделете необходимото време да се научите да боравите правилно с него. Това ще бъде от голяма полза, когато се наложи. Бъдете предварително подготвени за тяхното нападение с правилните методи за улавяне. 

Назад към всички новини