Да се отървем от птиците в дома си? Част 2

Как да прогоним птиците от дома и градината- няколко ценни съвета!

В предишната статия на тема Как да се отървем от птиците в дома си? Част 1 изложихме 6 метода за борба с птиците. Ако не сте я прочели, ви съветваме да го направите, защото можете да откриете лесен и подходящ за вас начин за борба с птиците.

Най-добрият приятел на човека в помощ срещу птиците

Използвайте куче, ако имате тази възможност. Има много породи, които скачат и гонят птиците. Наемете обучено куче, което да патрулира из вашето нападнато от птици пространство или вземете назаем кучето на приятел и го направете сами. Разхождайте кучето в ранните сутринни часове, когато птиците са най-активни. Например, една овчарка, която се разхожда по плажната ивица в пиковите часове, може да намали броя на чайките почти 99 процента.

Пазете кучето да не навреди на птиците, като го разхождате само със сигурна сбруя и каишка.Комбинирайте и сменяйте методите често. Птиците могат да бъдат доста умни и решителни, когато става въпрос за намиране на място, където да се мотаят и гнездят. За да ги държите далеч за дълги периоди, трябва да превключвате тактики на всеки няколко дни.

Ефективни начини за прогонване на гълъби и нежелани птици - Част 2

Премахнете източниците на вода и храна

Премахнете възможните източници на храна и вода. Свалете всякакви хранилки за птици, тъй като те осигуряват незабавна храна. Съпротивлявайте се на желанието да храните птиците в района. Също така, при възможност, изпразнете водата от всякакви източници около местата, заразени с птици.

Мрежи за птици

Инсталирайте мрежи за птици. Използвайте колове, за да създадете рамка за мрежата около всички дървета, които се нуждаят от защита и блокирайте потенциалните места за гнездене.

10 см мрежа е достатъчно голяма, за да блокира врани и други големи птици. Вземете  по-фина, по-малка мрежа, ако се опитвате да се отървете от мънички птици.

Преди да поставите мрежата, преместете листата настрани и погледнете във вътрешността на храстите или дърветата, за да сте сигурни, че няма вътре.

Спрей за отблъскване на птици

Използвайте спрей или паста за отблъскване на птици. Закупете репелента и след това го намажете върху всякакви проблемни зони, като первази или стрехи. Въпреки че няма точна научна обосновка, че този метод работи, някои хора твърдят, че самият аромат е достатъчен, за да прогони птиците.

Запечатайте всички външни отвори. Редица малки птици са известни с това, че агресивно търсят малки пространства, в които да изграждат гнезда. Разходете се по периметъра на къщата си и потърсете всякакви дупки. Вкарайте парче медна мрежа или стоманена вата в тях. Покрийте с парче дърво, метал или мрежа.

Наемете експерт

Ако сте пробвали редица тактики и нищо не е работило, може би е време да се обадите на специалистите. Потърсете в интернет и поискайте информация за контакт с експерт по птиците.

Електронни уреди за борба с птици

Друг, много ефективен начин за борба с птиците са електронните уреди. Те работят на базата на излъчване на ултразвуков сигнал и светкавица. Предимствата на тези електронни уреди са, че могат да се използват не само като средство в борбата с птиците, но и с други гризачи. Не е за пренебрегване и фактът, че благодарение на тези уреди, можете да опазите по-голяма площ. Апаратът работи и през нощта, което ви осигурява допълнително спокойствие.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ЧАСТ ОТ НАЙ-ЕФЕКТИВНИТЕ НИ ПРОДУКТИ ЗА БОРБА С ПТИЦИТЕ И НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА НИ ЗВЪННЕТЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ. ОТДОЛУ ДА СА ПРОДУКТИТЕ.

Купи ефективна защита от птици сега!

 

Назад към всички новини