Как да се отървем от птиците в дома си? Част 1

От прелестни създания, понякога птиците могат да се превърнат в кошмар. Научете ценни съвети как да ги прогоните.

Докато някои птици са красиви за гледане, други са направо досадни и разрушителни. За да се справите с птиците, започнете с помощта на тактики за плашене, включваща силни шумове, лъскави предмети и примамки. Ако птиците все пак упорито отказват да напуснат, увеличете усилията си и ползвайте някой от методите ни, описани в тази статия.

Ефективни начини за прогонване на гълъби и нежелани птици - Част 1

Плашило за птици

Едно от нещата, които можете да направите е добре познатото на всички ни плашило за птици. Можете да закупите готово или да направите свое собствено, като построите кръст от дърво и след това го покриете с дрехи, пълнени със слама. Поставете своето плашило в близост до досадните птици и ги наблюдавайте как летят. Важно е да местите плашилото си на всеки няколко дни. Промяната на дрехите също може да помогне.

Примамки

Поставете примамки в целия си имот. Купете редица евтини, пластмасови животински примамки. Изберете естествени хищници, от които се плашат птиците, като змии, сови, лебеди. Поставете една или две от тях по периметъра на зоната, заразена с птици. Размествайте ги през няколко дни.

Прогонете птиците с вода

Никак не е лошо да опитате да прогоните птиците и с вода, а както знаем повече от тях не я харесват, особено ако ги пръска. За жалост този метод не е възможен за всяко пространство, но може да бъде чудесно средство за прогонване на птиците около басейни. Инсталирайте спринклер, активиран с движение, насочен към проблемната зона. Закупете такъв онлайн или в местния градински магазин. Всеки път, когато птица се опита да кацне, спрей с вода ще я плаши.

Използвайте балони, за да прогоните птиците

Особено добра роля в борбата с птиците играят балоните. За да използвате този метод, окачете балони с нарисувани по тях лица и ги закачете на местата, където най-често се събират птиците. Завържете балоните плътно към клони или стълбове, така че да не излитат. Добавете няколко летящи парчета лъскава панделка за още по-голям ефект. Редувайте мястото на всеки няколко дни, за да бъдат птиците неспокойни и да ги държите под стрес.

Използвайте лъскави материали, за да изплашите птиците

Използвайте лъскави или отразяващи се материали. Изрежете ленти от алуминиево фолио и ги окачете на дърветата или храстите около местата, на които се подвизават птиците. Пробийте дупки в тънки алуминиеви тави за еднократна употреба и направете същото. Окачването на лъскави компактдискове или светлоотразителна лента е друг начин за възпиране на птиците. Друг е въпросът дали естетически ще ви хареса резултатът.

Използвайте звуци

Нестандартен метод за борба с птиците са звуците. Ето и съвет как да го прилагате:

Вземете компактдиск с кресливи звуци и го възпроизведете близо до заразената зона. Може да се наложи да увеличите силата на звука, за да стигне до най-високите дървета. Въпреки че може да ви донесе проблеми със съседите, пускането на тези шумове много вечери подред ще ви донесе добри резултати. Известно е, че скорци, бокали и други птици-вредители бягат от тези шумове.

Ако сте пробвали част от тези методи, но никой от тях не е дал резултат или не ви се струва толкова ефективен, прочетете и втората част от статията ни:

Как да се отървем от птиците в дома си? Част 2

Купи ефективна защита от птици сега!

Назад към всички новини