Телефон 0879 400 500

Защита от птици с шипове

07.01.2022

Ефективни ли са шиповете за защита от птици?

Шиповете за птици са често използван метод, който работи ефикасно за защита на различни жилищни сгради, фасади, дворове, огради, комини и други конструкции. Противно на повечето мнения това е ефективен начин да отблъснете птиците от имота си, който е хуманен, тъй като животните няма да бъдат наранени. 

Повечето такива шипове са направени от неръждаема стомана, което ги прави стабилни и издръжливи на различни метеорологични условия. Те не са заострени, така че върховете им няма да наранят птиците, а само ще направят мястото, неудобно, за да свият гнездо или да кацнат. След като животното се увери, че мястото не е подходящо за пребиваване, то отлита в друга посока, за да продължи да търси.

Това е добър метод за предпазване от установяването на различни видове птици в имота ви, тъй като не е необходимо да използвате други препарати и репеленти. В същото време шиповете могат лесно да се монтират и поддържането им не изисква никакви усилия от ваша страна.

Единственият минус е това, че може да не ви харесва визуално как изглеждат местата, на които ги поставяте. При някои случаи птиците избират да свият гнезда на труднодостъпни за хората места и това може да затрудни инсталирането на шиповете.

Какво представляват шиповете за птици?

Шиповете за птици се предлагат в различни размери и стилове, но по същество всички работят по един и същи начин. Te са тесни ленти от шипове, които могат да се прикрепят към стрехи, покриви, первази на прозорци и навсякъде другаде, където кацат или се събират пернатите. Тъй като могат да се залепят, шиповете могат безопасно да се прикрепят към почти всяка повърхност, включително дърво или бетон.

Защо шиповете срещу птици работят?

Ако са монтирани правилно, шиповете за птици ще попречат на по-големите видове да кацат навсякъде по или около вашия имот (или конкретните проблемни зони). Птици като чайки, гълъби и врани имат големи крака, които са предназначени повече за ходене, отколкото за придържане. Поради големината на краката си те се нуждаят от доста пространство, за да кацнат и да маневрират. Шиповете блокират и покриват местата, където птиците могат да кацат и да се движат, като на практика е невъзможно  да се доближат до мястото, което искате да защитите.

Важно е да се отбележи, че някои по-малки видове птици, като например скорците и врабчетата, е вероятно да не бъдат трайно възпрени, ако използвате само шипове за птици. Това важи най-вече, когато гнездят или се чифтосват.

Дребните птици използват краката си, за да се захващат за клони, кабели и други предмети. Te все още могат да се захванат за ръба на сградата или дори за самите шипове, ако е необходимо. Също така е вързможно да изграждат гнездо около самите шипове, като в крайна сметка ги покриват. Въпреки че това не е вярно за всички видове и се случва само в редки случаи, чрез използването на други възпиращи средства, като например ултразвукови устройства и плашила, със сигурност ще елиминирате проблема.

Безопасни ли са шиповете против птици?

Знаем, че това, че искате да премахнете проблема с птиците около вашия имот, не означава, че искате те да страдат. За щастие, шиповете за птици са хуманни, безопасни и щадящи околната среда. Самите шипове са проектирани така, че да затрудняват кацането на птиците, без да причиняват реална вреда или нараняване.

Нашите шипове и спирали против гълъби и други птици могат да бъдат ползвани дълго време преди да се наложи да бъдат подменени.

Независимо дали сте собственик на склад или жилищен комплекс, на ресторант или на транспортно съоръжение, птиците могат да бъдат сериозен проблем. Те пренасят болести, създават безпорядък с отпадъците и изпражненията си и могат да разсейват както клиентите, така и служителите. За щастие, отстраняването на проблема е по-лесно, отколкото предполагате. Ако имате проблем с птиците, шиповете за птици са хуманното решение, което сте търсили.

Вижте нашите продукти за прогонване на птици, които предлагаме тук. Свържете се с екипа ни, ако имате нужда от консултация тук.

 Купи ефективна защита против гълъби и птици

Шипове против гълъби и птици Промо

Нормална цена: 2,60 лв.

Special Price 2,10 лв.

Шипове за гълъби от прозрачен поликарбонат 33 см
11,00 лв.

Шипове за защта от птици KO_5, едно от най-ефективно и предпочитано средство против кацане на птици.

Шипове против кацане на птици КО_4  (1л.м) защитава от гълъби, гларуси, врани, чайки Промо

Нормална цена: 9,80 лв.

Special Price 8,90 лв.

Шип против кацане на птици четири редов.
Шипове за защита от лястовици 1 л.м Промо

Нормална цена: 15,00 лв.

Special Price 13,10 лв.

Шипове против лястовици .Ефикасна защита от лястовици и техните гнезда
Шипове против гълъби, гларуси, врани и др. птици KO_3 /1 л.м./ Промо

Нормална цена: 9,80 лв.

Special Price 8,30 лв.

Шипове за защита от птици KO_3-защита от гълъби, врани, гларуси и др.
Шипове против гълъби и птици КО-2 - /1л.м./ Промо

Нормална цена: 9,10 лв.

Special Price 7,10 лв.

Шипове за защита от птици гълъби, врани, гларуси и др.
0,70 лв.
Фикс за шипове против птици КО_2R
8,50 лв.

Шипове против кацане на птици върху улуци модел KO_2R

Шипове за птици KO_1 / 1л.м/ Промо

Нормална цена: 8,10 лв.

Special Price 5,70 лв.

Шипове за борба с птици КО-1, едноредов шип против кацане на гълъби на тесни пространства.
16,50 лв.
Шипове против птици по поръчка, защитават от гълъби, гларуси, врани
14,50 лв.
Шипове за защита от птици на корнизи, первази, покриви, стрехи, статуи, паметници и други от средни и малки птици (свраки, гълъби, лястовици).
12,66 лв.
Шипове против гълъби, те не позволяват на птиците да кацат и гнездят под стрехите и на неотваряемите части на прозорците и первазите.
16,50 лв.
Шипове против лястовици метални изработени по поръчка
3,85 лв.
Спирала за защита от кацане на птици 33см
13,70 лв.
Soudal FIX ALL универсално лепило подходящо за фиксиране на шипове против птици.