Защита от птици с плашила

Какви визуални средства за възпиране на птици можете да използвате?

Искате да изплашите и прогоните птиците завинаги? Плашилата във формата на сови и други хищници, светлоотразителни и холографски устройства, като плашеща лента и стикери са чудесен начин за прогонване на птици.

За разлика от звуковите възпиращи средства, визуалните средства за прогонване на птици работят, като използват ярки цветове, движение, мигащи светлини и други знаци за опасност, за да изплашат птиците от дома, градината, лодката или друг вид собственост.

Когато се използват правилно, тези плашила карат вредните птици като гълъби, врани и скорци да се чувстват толкова неудобно, че да отлетят надалеч и да не се върнат. 

Ефективна защита от гълъби и птици чрез плащила

Как да прогоните птиците от имота си?

Устройствата за плашене на птици спират различните видове птици от установяване във вашата собственост, но могат да бъдат неефективни, ако се използват неправилно. Професионалистите в областта на контрола на вредителите съветват да се спазват няколко метода при употребата на плашила,  за да се постигне достатъчно голям ефект, под формата на страх, така че птиците-вредители да избягат от района, в който е поставен птицегона.

Тези уреди против птици имат дълъг ефект, птиците помнят, че в даденият район има хищник, който е опасен за тях и не се връщат там дълго   време.

Важно е да знаете, че е по-трудно да прогоните вече установените птици от района, отколкото новодошлите. Тактиките за сплашване и визуалните възпиращи средства трябва да се използват възможно най-скоро след пристигането на вредителите в обекта.Всяко забавяне ще ви коства повече средства и усилия  вложени е борба с птици.

Премахнете всички източници на храна и вода в района, за да постигнете максимален успех. Устройствата за сплашване на птици сами по себе си не са заместител на техниките на физическите плашила за птици по скоро се допълват.

В райони с много птици, които предлагат привлекателни местообитания и изобилие от храна и вода, плашилата за отблъскване на птици са идеални, когато се използват заедно с продукти за прогонване като оръдия, шипове и ултразвукови устройства против птици.

Нека изброим няколко ефективни начина за сплашване на птици:

Светлоотразително плашило за защита от птици

Това е безшумно въртящо се визуално средство за отблъскване на птици, задвижвано от вятъра, което ефективно отблъсква птиците. Огледалното покритие използва слънчевата светлина и вятъра, за да създаде зона за отвличане на вниманието, която обърква птиците-вредители и ги кара да бягат от района.

Устойчивата на атмосферни влияния конструкция от алуминий и пластмаса прави този възпиращ елемент за птици идеален за използване на открито. Плашилото е във формата на бухал и има допълнителни метални елементи, които издават звук при появата на вятър.

Плашило тип хищно око

Тези плашила представляват надуваем балон във формата на око на хищник. Балоните се закачат, като движението, което се създава при появата на вятър плаши птиците и те инстинктивно отлитат на друго място, което възприемат като безопасно.

Плашилата могат да се окачват на дървета, страни на къщи, тераси, стрехи, беседки, надвеси и лодки.Плашило за птици балон (хищно око) се използва от десетилетия в райони, които са засегнати от птици.

Това плашило е създадено в САЩ, като основната му цел е била да прогони кълвачи от Совалки на NASA. Сравнително прост, но много ефективен метод за борба с кълвачи, а в последствие се установява, че то работи добре и при други видове птици.

Плашило във формата на граблива птица или хищник

Много често в различни стопанства се използват плашила, които са във формата на естествените врагове на птиците. Можете да изберете да поставите плашило във формата на котка или макет във формата на граблива птица като бухал или ястреб. Наличието на такива плашила предизвиква усещането за страх и кара дивите птици да напуснат района.

В зависимост от вида плашило, то може да бъде поставено на земята или окачено на специална стойка. При плашилата тип хвърчило се създава и допълнително движение при вятър и така се  придава още по-реалистичен вид на макета.

Холограмна лента против птици

Холограмната лента е лесен за използване и рентабилен метод за контрол на птиците, който можете да приложите. Лентата е силно отразяваща и блестяща и предизвика визуално смущение, което ще изплаши птиците.

Също така се движи от вятъра и издава скърцащ звук, който допълнително плаши и дразни птиците. Тя е с дължина 45 л.м. и ширина 5 см. и е навита на ролка. Лентата  против птици, може да се отреже и да се прикрепи към клони, лози, растения, решетки, тераси и други видими и издигнати структури.

Този вид защита от птици, е широко разпространен при фермери и производители на плодове и зеленчуци, тъй като осигурява добра защита на тяхната продукция и не изисква поддръжка  във времето. Лента против птици е продукт направен от пластмаса и е издръжлива на UV лъчи и вода.

Тези и още много полезни методи за възпиране на птиците да навлязат във вашето стопанство и да нанесат вреди, можете да разгледате тук.

Назад към всички новини