Уреди против змии

Вижте няколко основателни причини да предпочетете електронния уред за борба с влечуги и как да го използвате.

Поддържането на градината и къщата включва не само грижа за състоянието на сградата и съоръженията към нея. Може би не сте очаквали за необходимо, но ако наскоро сте се сдобили с такъв имот, е добре да обмислите дали да не се погрижите и за превенцията от змии. Градините и високите тревни площи предразполагат към появата на този вид безкраки влечуги, затова следващата статия би ви била полезна да вземете мерки против появата на змии във Вашия дом.

Тъй като змиите са чувствителни към високочестотни вълни, електронните уреди са изключително ефективни, стига да бъдат поставени по правилния начин и да се спазват определени условия. Във следващите редове ще разгледаме по-подробно как работят тези уреди, за да се информирате за техните качества и начин на употреба. Но преди това нека да видим какво още може да направите, за да предотвратите появата на змии в градината.

Ефективни методи за защита от змии и влечуги

 Ето да направите, за да ограничите появата на влечуги в двора си:

  • Ако забележите поява на мишки и други видове гризачи, с които змиите се хранят, е добре да се заемете с отстраняването им. Едно от основните неща за предотвратяването появата на змиите е елиминирането на източника на храна.
  • Уверете се, че не оставяте храна на двора. Това включва както човешка храна, така и храна за домашни любимци.
  • Змиите обичат да обитават места с достъп до водоизточник, затова, ако имате навик да оставяте кофи пълни с вода или да забравяте външната чешма да капе, може един ден да бъдете изненадани от змия в близост до наличието на вода.
  • Змиите предпочитат както влажни райони, така и райони, които са с гъста растителност. Затова да поддържате двора си с добре окосена трева и по-малко храсти не е въпрос само на естетика, но и на сигурност.
  • Освен добре окосен, дворът Ви трябва да е разчистен от всякакви струпвания на стари вещи, дърва, големи камъни и други предмети, които са любимо място за скривалище на влечугите.
  • За да защитите градината и дома си, проверете външната ограда за пролуки и дупки, през които би могла да се промъкне една змия.

Освен всичко изброено, бихте могли да заложите и на професионална техника за отблъскване на змиите от района на дома Ви.

Как работят уредите против змии?

Електрическите уреди против змии разпространяват високочестотни вълни, които дразнят змиите и ги отблъскват от района, в който са поставени. Те предават вибрации чрез плътността на земната почва, в която са забити. Ако са поставени правилно, електрическите уреди могат ефективно да предпазят дома ви от навлизане на змии или да отблъснат вече присъстващите. Тези уреди могат да имат различен обхват в зависимост от това как са устроени.

В повечето случаи електронните уреди въздействат не само на змиите, но и на други видове вредители като различни гризачи, мишки и плъхове. Може да разчитате на ефективността на уреда, докато работи. Обикновено продължителността на живота на батериите при правилна експлоатация е около 3-6 месеца.

Предимства на електронните уреди против змии

  • Безвредни са за хора и животни.
  • Не замърсяват и поддържат двора безопасен.
  • Не съдържат токсични химикали.
  • Нямат нужда от допълнителна поддръжка.

Какво представляват уредите против змии?

Уредите против змии представляват колче, което се забива в почвата. Във външната си част то е съставено от неръждаем корпус, който защитава основното тяло. Основното тяло разпространява ултразвукова или моторна вибрация, която се разпространява чрез почвата. Захранването на уреда се случва чрез батерии и именно заради това уреда не е подходящ за използване през зимата, тъй като може батерията да изтече върху електронния блок и да повреди устройството.

Защо да предпочетете електроните уреди за превенция от змии?

Това е най-хуманният и безвреден метод за предпазване на къщата и градината от вредители. Ултразвуковите вълни са безшумни за човека, но определено се усещат от змиите и ги принуждават да напуснат радиуса, който обхващат.

 

Сигурни сме, че бихте искали вашите деца да тичат свободно на двора и да се радват на безгрижна игра, без да се налага да се притеснявате, когато стигнат до близките храсти или треви. Осигурете сигурна и комфортна среда за вашето семейство с електрони уреди, които са безвредни за децата.

 

Често се случва кучета или котки да бъдат нападнати и ухапани от змии. Някои препарати са вредни за тях, но с уредите против змии можете да сте спокойни, че домашните ви любимци ще бъдат защитени.

Насоки за употреба

Има няколко препоръчителни съвети за употребата на тези уреди, които трябва да вземете предвид:

  • Колчето трябва да бъде забито в подходяща почва;
  • Колчето трябва да бъде забито около ¾  в земята;
  • Най-добре е да поставите уреда по средата на имота, за да обхване колкото се може повече пространство;
  • Имайте предвид, че всякакъв вид прегради и постройки в земята възпират вибрациите, които излъчва уреда;
  • Поради специфичността на терена и наличието на различни прегради, понякога се налага използването на няколко уреда, за да се покрие периметъра на имота;
  • Когато уреда не работи, нямате защита на имота си и това може да доведе отново до появата на нежеланите влечуги в района. 

За максимална защита съчетайте уред против змии с препарат против змии

Когато искате да се подсигурите и да си гарантирате, че сте получили максимална защита на дома от влечуги, комбинирайте двата най-ефикасни метода за отблъскването им. Твърде вероятно е, ако поставите уреда в район, в който вече има наличие на змии, това да не е достатъчно. Затова използвайте течен препарат против змии или препарат с гранули, които да Ви помогнат да се справите с проблема.

Вижте повече за електронните уреди, които предлагаме на страницата ни тук. Не се колебайте да се свържете с нас при нужда от консултация. Може да го направите на електронната ни поща [email protected] , телефоните, оставени за контакт или през страницата ни тук.

Купи уред против змии

Назад към всички новини