Телефон 0700 10 522

Препарати против змии

14.02.2018

Препарати против змии

Вероятно след като четете тази статия сте имали неприятна среща със змия или се опасявате да нямате такава. Определено има защо да се притеснявате, тъй-като срещатата с каквато и да била змия е доста не приятна и травмираща особено при по чувствителни хора. Въпроса е, как може да се избегне тази среща?. Зависимост от това, къде се намирате може да приложите няколко различни тактики за борба със змиите. Ето и няколко примера за това как да го направите.

Ако искате да защитите вашият двор от змии, може да го обработите с препарати против змии. Препаратите против змии биват два вида, течни и сухи.

-Течните препарати против змии са предназначени за обработка на твърди повърхности, като бетонови пътеки, огради, бордюри, основи на сгради и др. Течният препарат против змии е ароматна течност направена от различни видове етерични масла, които е доказано че отблъскват и прогонват змиите от обработените с него места. Този вид препарати се използват системно, тъй като ароматната бариера, която пропъжда влечугите отслабва с течение на времето. Препоръчителните интервали за повторна обработка са на около две седмици или след силни дъждове които биха отмили защитата от змии.

-Сухи препарати против змии  те са предназначени за обработка на тревни площи, зелени площи, алпинеуми, лехи и др. Сухият препарат за змии е под формата на гранула напоена със ароматна смес от различни етерични масла, за които е доказано прогонват змиите от обработените с него места. Малките гранули на препарата се разпиляват изключително добре в тревата, почвата и по този начин не могат да бъдат премахнати от външни фактори, като косене на трева, вятър, механично почистване и др. Препарата продължава да бъде на място, на което сте го поставили и по този начин осигурява надеждна защита от змии.

Имайте в предвид, че препаратите против змии са силно ароматни съдържат етерични масла от камфор и микс от различни видове растения от раздел смиртови. Те са само за външна употреба. Могат да предизвикат алергична реакция при чувствителни индивиди. 

Сяра против змии-Тази стара но изпитана технология съществува още от преди да бъдат създадени препаратите против змии. Сярата има силно отблъскващ ефект към всички видове змии.Сярата, която се използва против змии е на прах и се разпилява на всички места, където сте забелязали змии или където се опасявате, че може да има змии. За да защитите ефективно двор със среден размер, трябва да поставите големи количества сяра против змии, което може да не се окаже толкова рентабилно, колкото да си закупите готов препарат против змии.

 

виж препарати против змии
33,00 лв.
Натурален течен препарат за отблъскване на змии и гущери.
30,00 лв.
Гранулиран препарат против змии и гущери BRUER
25,90 лв.
Препарат против змии течен спрей помпа за твърди повърхности
79,90 лв.
Препарат против змии и гущери кофа 4000мл.
25,90 лв.
Гранулиран препарат против змии и гущери за тревни площи