Телефон 0879 400 500

Препарати против змии

14.02.2018

Препарати против змии

Вероятно след като четете тази статия сте имали неприятна среща със змия или се опасявате да нямате такава. Определено има защо да се притеснявате, тъй-като срещатата с каквато и да била змия е доста не приятна и травмираща особено при по чувствителни хора. Въпроса е, как може да се избегне тази среща?. Зависимост от това, къде се намирате може да приложите няколко различни тактики за борба със змиите. Ето и няколко примера за това как да го направите.

Ако искате да защитите вашият двор от змии, може да го обработите с препарати против змии. Препаратите против змии биват два вида, течни и сухи.

-Течните препарати против змии са предназначени за обработка на твърди повърхности, като бетонови пътеки, огради, бордюри, основи на сгради и др. Течният препарат против змии е ароматна течност направена от различни видове етерични масла, които е доказано че отблъскват и прогонват змиите от обработените с него места. Този вид препарати се използват системно, тъй като ароматната бариера, която пропъжда влечугите отслабва с течение на времето. Препоръчителните интервали за повторна обработка са на около две седмици или след силни дъждове които биха отмили защитата от змии.

-Сухи препарати против змии  те са предназначени за обработка на тревни площи, зелени площи, алпинеуми, лехи и др. Сухият препарат за змии е под формата на гранула напоена със ароматна смес от различни етерични масла, за които е доказано прогонват змиите от обработените с него места. Малките гранули на препарата се разпиляват изключително добре в тревата, почвата и по този начин не могат да бъдат премахнати от външни фактори, като косене на трева, вятър, механично почистване и др. Препарата продължава да бъде на място, на което сте го поставили и по този начин осигурява надеждна защита от змии.

Имайте в предвид, че препаратите против змии са силно ароматни съдържат етерични масла от камфор и микс от различни видове растения от раздел смиртови. Те са само за външна употреба. Могат да предизвикат алергична реакция при чувствителни индивиди. 

Как може да защитите вашият двор от змии с подръчни средства:

Има различни начини да защитите вашият двор от  змии, повечето са продукти на база силно ароматни съставки, като:

Сяра против змии-Тази стара но изпитана технология съществува още от преди да бъдат създадени препаратите против змии. Сярата има силно отблъскващ ефект към всички видове змии.Сярата, която се използва против змии е на прах и се разпилява на всички места, където сте забелязали змии или където се опасявате, че може да има змии. За да защитите ефективно двор със среден размер, трябва да поставите големи количества сяра против змии, което може да не се окаже толкова рентабилно, колкото да си закупите готов препарат против змии.

Нафталин против змии: Всички знаем колко силно мирише нафталина и именно заради това той може да се използва за отблъскване на змии. Нафталин против змии се използва като ароматна бариера и може да отблъсне временно змиите от вашият двор или градина. Нафталина против змии се разпилява на места, където има потенциална опасност от навлизане на змии или места, на които змиите могат да се скрият, като алпинеуми струпвания на дърва, камъни или други предмети. Действието на нафталина против змии е до две три седмици след, което продукта губи своите силно ароматни свойства и трябва да се добави нов или да поставите истински репеленти против змии така наречените препарати против змии.

Камфор против змии: Това може би е един от най-ефективните елементи против змии почти всеки препарат против змии съдържа във формулата си камфор против змии. Когато говорим за камфор против змии става дума за камфорово масло, което е трудно намираемо и доста скъпо. Камфоровото масло е силно ароматно и има 100% отблъскващ ефект върху змиите. Препоръчваме да използвате оригинално произведени репеленти против змии, които съдържат камфор.

Кое растение гони змиите: Повечето препарати против змии(репеленти против змии) са направени от етерични масла от силно ароматни растения. Най-добрият начин да защитите двора си от змии  е да засадите растения ,което гони змиите това са доста видове растения но в България може да откриете: Лавандула, невен, здравец разбира се и всички видове от растения смиртови.

 

виж препарати против змии
33,00 лв.
Натурален течен препарат за отблъскване на змии и гущери.