Препарати против змии и гущери

Препарати против змии и гущери 

Никой не желае да види змия в двора си или около него обикновено срещата със змии е винаги неприятна и травматизираща. В България има над 17 вида змии но само 5 от тях са отровни без значение дали ще срещнете отровна или не отровна змия при повечето хора шока от това е голям.

Точно поради тази причина са създадени и препрати против змии, които имат за цел да отблъскват и прогонват влечугите от обработените с него площи.На пазара има много различни марки и видове препарати за защита от змии но ние ще се спрем само от тестваните и предлаганите от нас продукти. 

Видове препарати срещу змии и гущери

Колко вида препарати против змии има?

В по голямата си част препаратите против змии са различни по вид гранули, прахове или течности всички те служат за пропъждане на змиите от третираният участък. Разбира се между различните формации прах против змии, течност против змии, гранули против змии има и разлики, които са основно в начина на третиране и вида на площта, която желаете да защитите. Ето и как се използват различните видове продукти против змии и гущери.

Течност против змии: Течният препарат против змии се използва за обработка на твърди повърхности бетон, асфалт, огради, пътеки и др. Този вид препарат представлява готова за употреба течност опакована в спрей помпа.Произведен е от силно ароматни естествени етерични масла, които змиите не харесват най често се използва камфорово масло и други подобни съставки. Този продукт има за цел да ограничи навлизането на змии в обработените зони или да прогони змиите от места, на които са се заселили. Препарата създава силна ароматна бариера, която има действие до около две седмици след, което е необходимо да се направи ново пръскане срещу змии. Повторно третиране е необходимо и след силни дъждове.

Гранули против змии: Най-често използваният препарат против змии! Продукта се използва върху тревни и земни повърхности в това число алпинеуми и др. Представлява сух инертен материал напоен със силно ароматни етерични масла от камфорово масло. Тези малки ароматни гранули освобождават бавно отблъскващата миризма и по този начин прогонват змиите на далеч от обработените зони. Репелента против змии има действие до около 2 седми след, което се третира отново.Повторете обработката против змии и след силни дъждове. Ако имате смесени участъци, а именно бетон и земи площи използвайте двата различни по вид препарат против змии, така ще получите максимална защита и качество на направеното от вас пръскане срещу змии.

Препарати и уреди против змии

Уред против змии: Едно доста добро и ефективно решение, което не изисква консумативи освен батерии. Уреда против змии излъчва ултразвукови вибрации, които плашат и прогонват влечугите вибрациите се разпространяват по земната повърхност, като змиите ги усещат и избягват да посещават зони с такива сигнали.При висок риск от навлизане на змии може да използвате комбинирано уред против змии и препарат против змии това ще направи обработената зона добре защитена.

Най добре действат комплект препарат против змии и уред против змии: Ако решите да направите 100% от възможното за да се защитите от змии и гущери тогава изберете комбинирана защита чрез уред и препарат.Това Ви дава максимална сигурност при борба с змии и гущери. Уреда действа непрекъснато и дава защита дори и да забравите да напръскате против змии с препарат. От друга страна първоначалното зареждане на уред и препарат има много силно отблъскващо действие против змии.

Как да направя сам репелент против змии:

Ако нямате възможност да закупите или поръчате професионален препарат против змии а имате нужда от него може да пробвате да си направите сами такъв. Най известният продукт е сяра против змии. Сярата е известна със своите прогонващи свойства от много отдавна.Това, което трябва да направите е да се снабдите със сяра или ако не може да откриете с друг продукт, който съдържа сяра. Сярата е жълтеникав прах, който се посипва в зоните които искате да защити от змии. Тъй като тя е прах е възможно да се отмие от силни дъждове.

Ако се намирате на място, на което няма магазини, от които да закупите сяра може да пробвате с други подръчни материали. Второто нещо, което змиите не харесват са саждите от изгорели дърва.Това е така защото при горски и полеви пожари змиите загиват първи.Те имат вграден инстинкт за само съхранение и когато усетят миризмата на изгоряло винаги гледат да напуснат максимално бързо зоната. Тези мерки могат да Ви помогнат временно никога не разчитайте 100% на тях снабдете се с ефикасен препарат против змии веднага, след като имате възможност.

Ефективни методи за бора със змии и гущери

Кога е най-доброто време да започна с пръскането против змии и гущери:

Когато, искате да защитите двор на къща или вила, която посещавате рядко или пък живеете постоянно най-добрият период за това е пролетта. Още с появата на първите пролетни температури змиите започват да се раздвижват в търсене на храна след дългата и продължителна зима.

Винаги преди да започнете с прилагането на препарат против змии и гущери е необходимо да окосите високата трева (ако има такава) да почистите и съберете натрупвания от предмети или други материали, в които змиите могат да се скрият(ако има такива).

След, като се уверите, че вашият двор е подготвен за пръскане против змии се снабдете с подходяща защита от змии под формата на препарат или уред против змии. Спазвайте стриктно инструкциите за употреба на избраните от вас продукти против змии. Не забравяте, че може да получите и специализирана консултация от наш сътрудник на тел 0899 308 921.

ВИЖ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ПРОТИВ ЗМИИ И ГУЩЕРИ

Назад към всички новини