Мравки

Мравките са изцяло летни насекоми неизбежно всеки от нас е засичал една две мравки в дома си, което не е нещо толкова не обичайно.Но нека бъдем честни. Откриването и наличието на колония мравки в дома ни е от най-приятните неща, които може да си пожелаем през лятото.

Сигурни сме, че търсите максимално най-добрият и бърз начин да защитите дома си от не канените гости.Надяваме се нашите съвети, различни продукти и препрати против мравки да ви бъдат от полза.

Защита на дома от мравки

Защо и как влизат мравките в домовете ни

Мравките може да влезнат през отворени врати и прозорци но те могат да се промъкнат и през малки цепнатини и фуги и др. Големите инвазии на цели колонии мравки се случва изцяло случайно. Мравките са насекоми, които търсят непрекъснато храна, влага и топлина за развитието на техните колонии. Точно това, което предлагат нашите домове и по точно кухни и бани това са местата, на които най-често се срещат мравките в едно жилище.

Мравките обичат всичко сладко, което прави кухнята едно от най-уязвимите места в една къща изобщо всички места, на които има наличие на храна. Мравките се привличат от остатъците на храна и сладки напитки където и да са те!

Какви мерки да предприемете за да не се появят мравки в дома Ви


1. Винаги почиствайте добре всички остатъци от храна и разляти сладки напитки.

2. Не оставяйте открити хранителни продукти на кухненският плот или маса мравките ще ги открият бързо.

3. Изхвърляйте боклука с наличие на хранителни отпадъци не го оставяйте да престоява в домашната кофа за боклук. Измийте кошчето за боклук отвътре и от вън с вада.

4. Дръжте купичките на домашните любимци чисти. Бързо почиствайте разлива на храна и вода около тях мравките обичат да си похапват от нея!

5. Проверявайте растенията и саксиите в дома си! мравките обичат да се крият около тях заради влагата.

Това са някои от мерките, които може да вземете за да не привлечете мравките в дома си.но въпреки и високата хигиена е възможно да имате близка среща с мравки и да се наложи да използвате по сериозни методи и средства за защита от мравки, като препарати против мравки, уреди против мравки и при дори услугите на професионална ДДД фирма.

Борба с мравки

Борбата с мравките може да се окаже сложна задача ако не разполагате с правилните препарати против мравки. Принципно мравките може да бъдат унищожени от почти всеки широкоспектърен инсектицид но нещата не спират до там!. Поради факта,че мравките живеят в колония и тя има различни по вид и задължения насекоми в нея вие най-често виждате и унищожавате мравките работници.

Ефекта от това пръскане против мравки е кратък и още на следващият ден ще се появят нови мравки. Как да унищожим цялата колония или мравуняк с мравки, точно тук идват и професионалните препарати против мравки в повечето случай за мравки не се пръска! В зависимост от случая и вида на мравките може да поставите препарати под формата на сухи гранули или гелове, този вид препарати съдържат хранителни атрактанти и активно вещество.

Чисто биологично мравките работници събират и носят храна на целият мравуняк, когато поставите препарати, които са с хранителен атрактант мравките ще занесат малките гранули или гел директно в мравуняка, там ще нахранят царицата и ларвите.

Препаратите за мравки са с забавено действие след, като унищожите царицата и ларвите остава да чакате докато всички мравки консумират от препарата или други вече унищожени мравки.При тези видове препарати против мравки е необходимо време за да унищожите целият мравуняк с мравки но пък за сметка на това проблема е решен генерално.

Важно е да се каже, че мравките може да бъдат заселени на трудно достъпни и дори невероятни места, като под изолация на къща, в съседен имот или двор или на покрива.Това няма никакво значени когато използвате препарати на база хранителни атрактанти и активно вещество мравките просто сами занасят отровата в мравуняка.

Препарати против мравки

Пръскане с препарат против мравки

Има случай, когато аерозолното пръскане с пръскачки е неизбежно. Тогава, когато инвазията е голяма и не може да чакате действието на сухите препарати против мравки.

Може да използвате всеки широкоспектърен инсектицид, при борба с мравки на закрито имайте в предвид, че трябва да си осигурите поне едни час без достъп на хора и животни в обработваното помещение.

При пръскане против мравки на открито пръскайте обилно в цепнатини, дупки около основи на къщи и огради мравките се крият точно на такива места.


Какво да направя ако поради някаква причина не мога да използвам препарати против мравки

Разбира, се че съществуват и други начини за справяне и прогонване на мравки. Електронните ултразвукови и електромагнитни уреди против мравки са едно от тези решения.Как действат уредите против мравки. Уредите са електронни устройства, които генерират електромагнитни и ултразвукови сигнали сами по себе си дезориентират и объркват мравките, правят средата не благоприятна за развитието на насекомите.

Резултата, е че повечето видове мравки избягват да се заселят и посещават места с наличието на уреди против мравки. Уредите работят не прекъснато особено през пролетно летният сезон включете уреда още преди мравките да дойдат така ще си гарантирате това, че те просто ще изберат друго място за техният мравуняк.

Опасни ли са мравките

Мравките определено са неудобство! Разбира се на в света има на 4000 вида мравки някои от тях са наистина опасни. В България има приблизително 163 вида мравки но никои от тях не е опасен или има свойствата да разрушава дървени конструкции както термите в други части на света.

КУПИ КАЧЕСТВЕНИ УРЕДИ И ПРЕПАРАТИ ПРОТИВ МРАВКИ!

Назад към всички новини