Кучегон

Кучегона сам по себе си е електронен уред, който излъчва ултразвуков сигнал в диапазон от 20-49 Kh в зависимост от марката и модела. Кучегона е създаден за лична защита при нападение на агресивни кучета. Той може да смути и спре нападения на кучета за времето, което ви е нужно да се отдалечите на безопасно разстояние от агресивното куче.

Как работи кучегона

Какво представлява кучегона?

Кучегона е малък електронен уред, който излъчва ултразвук.Уреда представлява пластмасова конструкция с удобни за носене размери, захранва се с батерии.Има зумер поставен в челната част на устройството от него се излъчва ултразвуковият сигнал.

Как действа кучегона?

При натискане на бутона за защита кучегона излъчва специфична ултразвукова честота  от 20-49 Kh. Тя е не чуваема за голяма част от хората но силно чуваема за кучетата. Кучегоните имат ефективно разстояние, на което действат в зависимост от марката и модела 5-10м.

Разбира се колкото по близо до кучето сте толкова по силно кучето ще чуе ултразвуковият сигнал.Повечето кучегони имат два бутона единият за защита от кучета а другият е опция за обучение на кучета.

Това е така защото се вярва, че ако всеки стопанин на домашно куче обучи своето куче то няма да напада никого! Това разбира се важи само за домашните кучета и съвестните им стопани.

Защита от кучета с кучегон

Как да избера кучегон

Избора на кучегон е важен тъй като от него може да зависи това дали ще се спасите от неприятно нахапване от кучета. Винаги избирайте уреди с по мощни честоти те са основната причина кучетата да не ви нападнат.

Избирайте уреди които са тествани от ваши приятели и познати и имат добри отзиви. Винаги купувайте кучегон от доказани и сериозни търговци, които имат опция 30 дни тест период така ще може да сте сигурни в вашата покупка.

КУПИ КУЧЕГОН УРЕД ЗА ЗАЩИТА ОТ КУЧЕТА!

 

Назад към всички новини