Как да защитите дома си от белки?

Как да се защитите от нашествието на белките?

Съществуват няколко начина да защитите дома си от белките. Като повечето хора прибягват към това да се опитат да ги изплашат или хванат. Някои експерти смятат, че най-ефективният метод за превенция от нашествието на белки е използването на високоволтови електрически огради.

За да не привличате ненужно животните, уверете се, че всички отпадъци се поставят в добре затворени кофи, а компостните купове в градините са добре покрити. Не оставяйте твърде много семена за птици наоколо.

Препоръчва се също така редовно да събирате падналите от дърветата плодове. Някои белки се пазят от котките, които обитават района.

Друго, което можете да направите, е да попречите на белките изобщо да влязат в дома ви или в автомобила ви. Всички точки на влизане трябва да бъдат блокирани, за да се попречи на животните да намерят път навътре.

Могат да се използват временни решения, използващи чисто механични бариери, например телена мрежа, стоманени плочи или дървени дъски.

Какво да направим за да защитим дома си от белки

Защита от белки, когато вече сте установили присъствието им.

Могат да се използват различни методи, които да накарат белката да се чувства по-малко комфортно в скривалището си и да я прогонят надалеч от имуществото ви. Това може да стане с помощта на силно миришещи материали, разпръснати около двигателния отсек на автомобила или в покрива на къщата.

Белките са особено чувствителни към шумове. Ето защо създаването на шум може да е ефективно за прогонването на животните, но не задълго. Според експертите този метод обикновено отблъсква животните за кратък период от време и с течение на времето те могат да свикнат с различните миризми като например урина, кучешки косми или амоняк, след което да се върнат отново.

Използването на ултразвукови устройства за защита от белките е по-надежден вариант. Те излъчват постоянно променящи се ултразвукови честоти, които са много неприятни за животните и ги държат настрана. На животните им е необходимо значително повече време, за да свикнат с тях, ако изобщо свикнат, и обикновено преди това те отдавна са потърсили ново скривалище.

Ултразвуковите устройства са най-ефективни, когато са разположени на открито, например на открит покрив или в градината. Стените и другите строителни материали блокират ултразвуковите сигнали. С умело позициониране на няколко устройства могат да се обезопасят повечето зони.

Друг вариант е да заложите отрова за гризачи, която да елиминира животното. Обикновено тези отрови привличат и унищожават и други видове вредители като мишки и плъхове. Ако сте избрали този метод, уверете се, че отровата няма да е достъпна до някое от домашните ви животни или до други жители на жилището, особено деца. Винаги бъдете внимателни и прочетете инструкциите за употреба и безопасност.

Капаните за белки също са много ефективен начин да хванете животното. Ако не желаете да залагате отрова, можете да заложите механичен капан, в който да поставите примамка. Веднага щом белката влезе в капана, механичният механизъм се задейства и тя остава затворена в здрава и стабилна клетка.

Това е много по-подходящо, отколкото да се опитвате да хванете животното с голи ръце, тъй като то може да стане агресивно и да ви ухапе в опита си да избяга.

Можете да разгледате нашите продукти за борба с едри гризачи тук. Това са вече изпитани методи от професионалистите в областта.

Ако имате нужда от консултация, не се колебайте да се свържете с нашия екип на електронната ни поща [email protected], телефоните, оставени за контакт или през страницата ни тук.

Купи уред против белки:

Назад към всички новини