Как да се отървем от мишки и плъхове бързо

Три лесни метода как да се отървеш от мишки и плъхове бързо

Мишките могат да бъдат сладки, но не и когато нахлуват в дома ви и ядат храната ви. Когато мишките или плъховете се появят у дома, можете да се отървете от тях бързо, използвайки капани за гризачи, отрова за мишки, уреди против гризачи. Добре е да вземете превантивни мерки, за да избегнете появата им отново.

Ако нямате нашественици вкъщи, е важно да се грижите за поддръжката на дома ви чист, да не оставяте отворена неприбрана храна и да не задържате боклука прекалено дълго.

Това са начини, чрез които да избегнете появата на предпоставки за идване на плъхове в дома ви. Ако забележите следи от присъствие, от огромна важност е да предприемете мерки да се отървете от тях на момента.

Ако изчакате дори и малко, те могат да се разраснат и по този начин драстично да затруднят опитите ви да се отървете от тях. На пазара има множество видове начини да се справите с плъхове и други гризачи, но е много важно, преди да изберете някой от тях, да сте информирани за тяхното действие. Така по-лесно ще може да изберете най-подходящия според вашата ситуация.

От какво бягат мишките?

Освен до бъдат унищожавани чрез капани, има и начини да бъдат подтикнати към гонене и справяне с проблема хуманно. В основата на тези методи стои източник на силна миризма. Тези животинки имат много изострено обоняние. Те асоциират миризмите и регистрират някои аромати като опасни.

Такива са силните и концентрирани миризми на етеричните масла като мента, евкалипт и канела, чесън, лук, оцет, амоняк и белина и други. Поставете напоено памуче на местата със следи от движение. Друг начин е да не оставяте никъде отворена храна или остатъци, да изхвърляте боклука често и да държите кошчетата затворени. Като живи същества и те имат нужда от постоянна прехрана и ако не намират такава във вашия дом, е много вероятно да го напуснат.

Метод 1 - Залагане на капани

1. Залагане на автоматичен капан за мишки:

Най-хуманния метод е да използвате живоуловни механични капни за мишки този вид капани може да уловят до 15 мишки с едно зареждане и позволява да освободите гризачите след, като се хванат . Поставете подходяща примамка в капана, примамката се поставя във вътрешното отделение на капана. Повдигнете предния отвор на капана, за да може мишката да влезе вътре. След като мишката е в капана, теглото й ще доведе до затваряне на отвора и улавяне на мишката вътре, докато не я освободите навън далеч от дома си. Капаните за мишки и освобождаване могат да бъдат закупени в нашият магазин или онлайн от нашият сайт otrovi.com .Ако имате по-малък проблем с мишки, закупете капана за хуманно улавяне мултитрап този капан може да улови до 5 мишки едновременно.

 

2. Залагане на електронни капни за мишки и плъхове

Заложете електронни капани с токов удар, за да убиете ефективно мишките. Поставете батерии вътре в капана, за да го захранвате. Поставете примамка за мишки вътре в капана близо до дупките, така че мишките да могат да го помиришат отвън. Заложете капана в близост до зона, където сте забелязали мишки. След, като мишките влязат в капана, те получават шок, който ги убива мигновено. Заложете капана така, че входът да е близо до стена, тъй като мишките са склонни да се движат близо до ъглите и стените.

 

3. Заложете капан за мишки NO SEE NO TOUCH

Уловете мишките с капан в който, не виждайте и не докосвате уловената мишка. За да се отървете лесно от мишки заложете капана в проблемните зони. Този капан представлява актуализирана версия на класическия механичен капан но при но при този модел няма докосване и виждане на уловеният гризач. Капа е направен така, че да не се налага да боравите с мъртвата мишка. Поставете лоста надолу върху капана и поставете малко количество стръв вътре. Когато лостът се върне нагоре, мишка го е задействала. Просто натиснете лоста отново, за да пуснете мишката в кошчето. За разлика от класическите механични капани, капаните за мишки „без докосване и виждане“ са безопасни около деца и домашни любимци.

Ефективност и проверка на капаните за мишки:

Проверявайте капаните за уловени мишки два пъти дневно така няма да имате проблеми с неприятна миризма от уловените мишки и плъхове. На всеки 2-3 дни сменяйте местоположението на капана. Винаги залагайте капана там където сте забелязали движение или следи от мишки и плъхове.Научи повче за капаните за мишки и плъхове ТУК!

Примамка за мишки и плъхове

Както всички животни, така и гризачите имат предпочитание към дадени видове храна, каквато е в случая примамката за гризачи. Експериментирайте с различни по вид храни като: ядки, бисквити, фъстъчено масло. Ако искате да сте 100% сигурни, че примамката ще работи, купете си готова от нашият магазин  или онлайн от www.otrovi.com.

Метод 2 - Поставяне на отрова

Отрова за мишки и плъхове

Използвайте отрова за мишки и плъхове в краен случай: При повечето отрови времето за действие  на препарата е от 2-7 дни. Ако все пак сте решили да отделите малко повече време за да се отървете от гризачите, купете отрова за мишки и плъхове и я заложете безопасно далеч от домашни любимци и деца.Винаги залагайте отровата за мишки и плъхове в дератизационни тунели с ключ. Виж повече за залагането на отрови за мишки и плъхове ТУК!

Метод 3 - Прогонване на мишки и плъхове

Прогонване на мишките и плъховете от Вашият дом: Може да прогоните мишките и плъховете от Вашият дом с подръчни средства или уреди против гризачи.При тези методи и средства не използвате отрови за гризачи или други механични средства, като капани. Основната цел е да прогоните гризачите от дадени зони, в които са се настанили.

1.  Поставете топчета от памук, напоени с ментово масло, близо до местата, на които сте забелязали мишки. Поставете най-малко 5 капки масло от мента върху всяка памучна топка. Поставете памучните топки около вашата кухня или близо до всякакви входове. След няколко дни сложете още няколко капки върху памучните топчета маслото ще се изпари с течение на времето. Гризачите не обичат силни миризми от етерични масла. Опитайте различни видове етерични масла със силен аромат, за да видите дали гризачите ще изчезнат. Ако искате може да закупите и готов спрей против мишки и плъхове Виж ТУК!

 

2. Поставете ултразвукови уреди уреди против гризачи мишки и плъхове: Поставете уреда против мишки и плъхове в близост до местата, от които гризачите навлизат. Уреда излъчва ултразвуков сигнал, който държи гризачите надалеч.Уверете, се че нищо не пречи на излъчването на ултразвука излъчван от уреда. Всяко препятствие, което пречи на ултразвука да се разпространи в помещението спира ефекта на уреда, Виж повече за електронните ултразвукови устройства против мишки и плъхове ТУК!

 

КУПЕТЕ КАЧЕСТВЕНИ УРЕДИ ПРОТИВ ГРИЗАЧИ, КОМБИНАЦИЯ ОТ УЛТРАЗВУК И ЕЛЕКТРОМАГНИТ

 

1.  Намерете и запълнете всички входове и дупки на гризачите. Потърсете пукнатини или дупки в стената или близо до пода на вашия дом. Опитайте се да ги запечатате трайно, ако можете да използвате бетон или други здрави и твърди материали тъй като мишките може да прегризат други и по меки материали.
Може да използвате и професионален уплътнител на дупки от мишки и плъхове Mouse Stop Premium. Почистете всякакви предмети около дома си, тъй като те могат да служат като скривалища за мишките. 

 

2. Винаги почиствайте добре. Не оставяйте открити хранителни продукти. Изхвърляйте редовно кофите за смет. Всички оставени хранителни продукти може да привлекат мишки и плъхове.

 

3. Ако имате сериозни проблеми с гризачи и никой от тези методи не работи или ефекта не Ви удовлетворява се свържете с професионална лицензирана ДДД фирма.

Домашни средства против мишки и плъхове

Освен познатите методи да се отървете от мишките чрез капани, или убиването им по някакъв начин, има и стари домашни методи за борба с гризачите, изпитани с времето. В основата на повечето такива начини за отърваване от мишки и плъхове, стои източник на концентриран аромат. Ето някои от вариантите: 

  • Нафталин – това е начин да се отървете от мишки и плъхове, който е познат от дълги години. Освен силната миризма, която има и която дразни изостреното обоняние на мишките, според проучвания, конкретният аромат задушава гризачите, пречейки на червените им кръвни клетки да пренасят кислород до мозъка им;

 

  • Мента – концентрираните аромати са особено неприятни за гризачите. Повечето етерични масла могат да послужат да се отървете от нашествениците. Ментата е добър избор, заради силната си миризма. Метанола дразни носната кухина на гризачите и ги дезориентира, което ги кара да избягват местата, на което се среща ароматът;

 

  • Кестени – макар да звучи странно това е метод, който също се среща доста често. Използват се плодовете на див кестен, като отново се поставят на места, на които има следи от движение на гризачи. За разлика от нафталина, кестените нямат неприятна миризма за човека, но за мишките и плъховете ароматът им отново е непоносим

Виж всички продукти за борба с гризачи

 

 

Назад към всички новини