Как да избера качествени отрови за хлебарки

Отрова за хлебарки

Хлебарките са нежелани вредители във всеки дом, офис или предприятие те не са само неудобство, но и заплаха за здравето. Те могат да достигнат до всички места, на които се храним или почиваме, консумират нашата храна и замърсяват всичко, до което се докоснат.

Хлебарките пренасят болестотворни патогени и могат да причинят редица заболявания чрез замърсяване на кухненски повърхности, съдове и повърхности за готвене и др. Смята се също, че са отговорни за причиняване на различни стомашно-чревни разстройства и инфекции.

Ефикасни средства против хлебарки

Хлебарките могат да предизвикват пристъпи на астма, когато хората вдишват алергени, като екстременти отделяни от хлебарки. Ако домът ви е бил нападнат от тези гадни вредители, трябва незабавно да вземете бързи и адекватни мерки. Изборът на качествени и ефективни отрови за хлебарки е важна част от тези мерки.

На пазара се предлагат много и различни видове препарати против хлебарки, които имат само една цел и тя е да ги унищожат!Всеки, който е водил битка с тези неприятни насекоми знае, че такава борба с хлебарки може да да бъде истинско предизвикателство ако не разполага с добри и силни отрови за хлебарки.

Защо трябва да внимаваме с избора на препарат против хлебарки?

Хлебарките може да добият резистентност към дадена химична група препарати,с които са били третирани преди това което значи, че ако Вие закупите даден вид препарат и напръскате против хлебарки те няма да умрат. Винаги помнете вида на препарата, с който сте правили пръскане против хлебарки и ако от него няма добър резултата го сменете с друга различна отрова за хлебарки.

Не забравяйте, че хлебарките снасят яйца, които не могат да бъдат унищожени от препарата, това е така защото са обвити в хитинова обвивка и препарата не може да стигне до тях. Като резултата те се излюпват след известно време и нападението продължава. За да избегнете това винаги пръскайте против хлебарки поне два или три пъти през 7-14 дни така ще унищожите и новоизлюпените хлебарки.

Как да избера препарат против хлебарки:

Това е труден въпрос и няма еднозначен отговор тъй като има много неща, от които зависи дали един препарат ще действа или не! На първо място избирайте качествени продукти на доказани производители. Това е гаранция, че продукта е произведен с високи критерии за качество.Изпозвайте продуктите точно както е описано в инструкцията за употреба.

Преди да закупите или използвате препарат се консултирайте с професионалист по борба с вредители, който да Ви помогне в избора на продукт. Всички продукти и препарати против хлебарки в онлайн магазина otrovi.com са доставени само от официални дистрибутори и производители. Всички продукти притежават необходимите документи за употреба на територията на Р. България. Всички отрови за хлебари са с изпитано качество и ефект.

Какво да направя ако хлебарките не умират въпреки това, че пръскам редовно:

Това е типичен пример за резистентност на насекомите към дадена отрова за хлебарки. Първото, което трябва да направите е да се консултирате със специалист, който да Ви помогне с изграждане на подходяща стратегия контрол на този вид вредители, както и да подбере най- ефикасните препарати и отрови за хлебарки отговарящи на вашият конкретен случай.

Какви препарати срещу хлебарки да използваме

Какво да направя преди да напръскам с отрова за хлебарки:

1. Уверете се, че домът ви е добре почистен преди да използвате различни видове препарати и отрови за хлебарки.Това важи още повече ако използвате гел против хлебарки, почистването ще гарантира, че хлебарите са привлечени от примамката в гела, а не от източници на храна, намиращи се в дома Ви.

2. Дръжте кухненските плотове чисти без храни, съдове и други малки уреди. Ако има някаква отворена храна, я покрийте и Приберете всички храни и съдове не оставяйте открити хранителни продукти (наличието на храна привлича хлебарките и стимулира тяхното размножаване).

3. Поставете или покрийте вещите на вашето бебе или дете като играчки, детски матраци и други консумативи не пръскайте близо до тях.Ако трябва да пръскате против хлебарки в детска стая бъдете внимателни и спазвайте карантинните срокове на препаратите описани на етикета.

4. Почистете добре с почистващ препарат кухнята и всички повърхности в нея.Хлебарките се привличат дори и от най малките хранителни остатъци и мазнини.

5. Почистете добре с прахосмукачка всички килими пътеки и меки повърхности.

6. Ако видите яйца на хлебарки преди пръскането с препарат, просто ги почистете с прахосмукачката, като използвате приставката за цепнатини. След като почистите яйцата, не забравяйте да ги изхвърлите безопасно. Извадете торбичката или контейнера на прахосмукачката, запечатайте торбичката за боклук и правилно я изхвърлете в кофата.

7. Почистете добре зад подвижни уреди, като хладилници и печки дръпнете ги далеч от стената и почистете под и зад тях.След, което напръскайте обилно с препарат против хлебарки. Уверете се, че уредите са изключени от контакта по време на пръскането.Ако в електроуредите има заселени хлебарки изпозвайте инсектицидни гелове но никога не пръскайте с течни препарати в тях!

8. Преди пръскане за хлебарки се уверете, че имате лесен достъп до всички области,в които може има хлебарки, особено до районите, където сте виждали хлебарки или техните изпражнения или яйца.

9. След пръскане за хлебарки спазвайте карантината описана на етикета на избраният от вас продукт. Обикновено това може да бъде от 1-12 часа в зависимост от препарата през това време в помещението не трябва да има хора и домашни животни.

10. Домашните любимци не трябва да присъстват по време на пръскане против хлебарки!

 

Продукти против хлебарки

Назад към всички новини