Ефективни уреди против кучета и котки

Защо да използвате уред с ултразвук против кучета и котки

Кучетата и котките са популярни и любими домашни любимци, но когато тези животни нахлуят не канени в дома и градината като нежелани посетители, има опасност да станат досадни. Под досадни по скоро се разбира това, че техните санитарно хигиенни навици се разминават сериозно с тези на хората. Кучетата и котките може да използват чужди градини и дворове за тоалетна, което може да вбеси всеки.

Съвсем нормално е всеки човек засегнат от подобен проблем да потърси адекватно и хуманно решение за защита от кучета и котки.Но нежеланото присъствие на кучета и котки в нашите дворове и зони за почивка влияят не само на качеството ни на живот. Те могат да нанесат и сериозни материални щети на доста от нашите градински мебели и автомобил.

Това важи в пълна сила особено за котките. Наличието на бездомни или диви котки, които могат да надерат боята на всяка една кола или да използват градинските мебели за спалня или тоалетна. Тези проблеми имат и друга страна.Бездомните котки могат да донесат и бълхи във вашият двор или градина,от което не изменено възниква въпроса как да изгоним котките от двора?

Ултразвукови уреди за прогонване на кучета и котки

Най ефективните методи за да прогоним котки и кучета от двора са ултразвуковите апарати:

Този вид електрически устройства против кучета и котки са създадени за бързо и ефективно прогонване на животните от зони, в които тяхното присъствие е не желано.Уредите излъчват високи честоти или накратко казано ултразвук против кучета и котки. Тези честоти не нараняват кучетата или котките а само ги дразнят, като създават в тях безпокойство.

Това е и основната причина те да напуснат местата, на които има такива честоти.Важно е да подчертая, че високите честоти излъчвани от уредите са напълно нечуваеми за хора. Това позволява да използвате тези устройства на различни места и най вече на веранди, балкони, дворове, беседки, барбекюта и др.

Какво налага използването на устройство против кучета или устройство против котки:

Тъй като кучетата и котките нямат достатъчно интелигентност, за да разпознаят инстинктивно, че е доста нехигиенично за хората, когато животните използват нашите дворове и градини за тоалетна или когато не обезпаразитени животни имат контакт със градинската мебел или, когато използват детският пясъчник за тоалетна. Това са само малка част от примерите, които могат да се дадат като мотив на всеки един човек да потърси вариант за справяне с проблема.

При този вид защита по скоро се набляга на котките тъй, като те могат да се катерят и разбира се могат да достигнат на повече места от колкото кучетата. И това според мен дава ясното по отношение на въпроса как да прогоним котките.

Кога е подходящо да използваме уреди против кучета или котки:

Кола

Поради топлината, развита от двигателя, котките често се катерят и лежат върху капака или тавана на колата.Този техен навик причинява драскотини върху боята на автомобила, като често драскотините са причинени от това, че животно се катери или иска да се задържи върху топлите части на автомобила. Щетите които причиняват котките върху автомобилите често завършват с пребоядисване на даден детайл.

Друг често срещан проблем, е че котките могат да се промушат в двигателният отсек на нашият автомобил. Това се случва често в по студените месеци. Когато животното е под предният капак на автомобила и никой не знае за това има голям риск от това при стартиране на колата котката да се опита да излезе когато колата е в движение, крайният е това, че животното може да бъде наранено от автомобила.Тук употребата на апарати с ултразвук е полезна както за собственика на автомобила така и за котката.

Алпинеуми и езера с декоративни рибки

Котките могат да нападнат и изядат декоративни рибки отглеждани на открито в изкуствени езера фонтани. Този рядък за България проблем може да бъде разрешен чрез точно такива уреди със ултразвук.

Пясъчник за деца

Доста често котките използват пясъчниците в двора, градината или на детската площадка за тоалетна.Това е навик, който животните имат и той не може да бъде премахнат. Единственото, което може да се направи е да положим максимални усиля да защитим пясъчника от набези на кучета и котки. Употребата за защитно средство при такива проблеми е 100% наложим .При този проблем е необходимо да се обърне специално внимание и да се изберат качествени и ефективни продукти за защита.

Ефективни методи за защита от кучета и котки

Тераса

Котките се наслаждават на същата среда както и хората обичат да се настаняват на тераси, балкони също като нас обичат лятото. Когато си имате работа с котки дошли не канени на вашата тераса или веранда трябва да знаете, че това не е лесна задача. Обикновено при повечето веранди, балкони или барбекюта има наличие на храна, това е и най честата причина за тяхното посещение.

За да спрете посещенията на котките е необходимо да предприемете някой по драстични мерки освен използването на апарат против котки. Не хранете котките в никакъв случай! Не оставяйте безнадзорна храна върху масата! Мийте по често пода и стените с вода и почистващ препарат!Това не дава 100% отговор на въпроса как да прогоним котките но все пак едно добро начало.

Как да прогоним котките и кучетата от входа на къща или гараж

Всеки собственика на къща и гараж знае колко е неприятно да намира ежедневно кучешки или котешки екстременти и урина пред своята варта.Ако не се вземат бързи мерки този проблем ще се усили, тъй като и кучета и котките маркират своята територия. В този случай използването на уред за прогонване на кучета и котки е повече от оправдано.

Детски площадки

Присъствието на бездомни или безстопанствени кучета и котки на детски площадки носи инфекциозен риск за децата. Особено кучешката или котешката урина и екскременти които те оставят след себе си.Допълнителен риск е това, ч те могат да донесат паразити като бълхи, кърлежи и тении.

Като заключение как да изгоним котките от двора

Ограничете до минимум източниците за храна. Ограничете до минимум източниците на вода.Ако е възможно сведете до минимум местата на които котките могат да се укриват и нощуват. Снабдете се с качествен уред против котки.За да се справите с не желано присъствие на кучета в дворове и градини е необходимо да използвате качествен уред за прогонване на кучета.Той ще направи обичайната среда непоносима за кучето и след време то ще напусне зоната в която има ултразвукови сигнали.

Как да прогоним котките от имота ни

Лесно ли може да прогоня котки и кучета от двора и градината:

Всяка една ситуация е различна. При използване на ултразвукови уреди се използва напълно безвредни и хуманни технологии, които имат за цел да отблъснат животните от зоните, в които поставите апаратите.Няма точна формула за успех или 100% гаранция за ефективност.

При всяка различна ситуация има различно време, за което котките и кучетата ще напуснат охраняваните с уреди зони.Това зависи от индивидуалната слухова чувствителност на всеки един индивид, както и от заобикалящата го среда.

Тези уреди имат за цел да повишат качеството на живот на хората засегнати от проблема с не желано присъствие на котки и кучета в своите дворове и градини.

Как работят ултразвуковите уреди против кучета и котки?

Устройството излъчва постоянен ултра висок тон. Този ултразвук е в честотен диапазон, който хората не чуват но прогонва кучетата и котките в дългосрочен план. Желаният ефект може да отнеме от 2 дни до 3 седмици трябва да имате търпение ефекта е в зависимост от животното и неговата поносимост към стрес. 

Звукът от уреда първо действа в подсъзнанието на животните. Подобно на хората, животните също са различно податливи на стрес. Котките и кучетата реагират на звуците с различна скорост и за различно време.

Ако високите честоти се възприемат съзнателно от ухото на животното, това първоначално може да доведе до повишена активност на котки или кучета в човешкия живот. Кучетата и котките се опитват да локализират източника на звуците, за да ги елиминират. Тъй като това не е възможно, животните в бъдеще ще започнат да избягват зоната, от която идват звуците.

Ултразвукови уреди против кучета и котки

Виж решения как да изгоним котките от двора Купи защита Виж пове ТУК!

 

Назад към всички новини