Борна киселина против хлебарки

Борната киселина може да бъде използвана в най-различни случаи. Представлява химично съединение под формата на безцветни кристали или бял прах. Нейните соли се срещат в морската вода и освен това се съдържат в повечето плодове. Може да бъде получена и по химичен път. 

Земеделците пък я използват за защита и подхранване на растенията. Позната е като антисептик, не гори, затова е огнезащитна и е надежден и доказан инсектицид. Ако в дома ви са се появили хлебарки, спокойно може да я използвате като народно средство за тяхното унищожаване.

Борна киселина >> защита от хлебарки

Защо да изберем борната киселина?

Тя се явява най-популярното средство за унищожение на неприятните хлебарки. Има множество рецепти и отровни смеси, в които може да се включи, защото ще се справи ефективно с проблема. Използването на борна киселина трябва да бъде разумно и внимателно, за да има добър резултат и да премахнете вредителите.

Тя е перфектно средство, тъй като попадне ли веднъж в тялото на хлебарката се свързва с влагата в него и води до пълна дехидратация. Напълно унищожава бактериите и гъбичките в стомаха вредителя, а по този начин се загубва способността му да използва по правилен начин сетивата си.

Добре е да знаете, че тази отрова трябва да се прилага по-дълго време, тъй като не засяга яйцата на хлебарката. Действието е бавно, но за сметка на това категорично ефикасно. Насекомото предпочита протеини и въглехидрати, затова много хора смесват белия кристален прах с храна. 

Изберете това народно средство, защото е с ниска цена не е вредно за човека и не отделя неприятна миризма. Разбира се е нужно да се спазват всички методи за безопасно боравене с химически елемент. Използвайте ръкавици и дръжте пакетчето на недостъпно за деца място.

Защита от хлебарки с Борна киселина

Как действа борната киселина на хлебарките?

Тези досадни насекоми се появяват в апартаменти и къщи, поради ред причини, след което се налага да търсите методи за да ги премахнете. Неприятно е да видите подобен вредител да пълзи по стената или тавана. Най-ужасно е наличието им върху кухненския плот. Хлебарките са привлечени от храна, която не е прибрана, трохи, замърсявания или не изхвърлен боклук. Какво е действието на борната киселина и защо да я изберете:

  • действа ефикасно и безкомпромисно – ако искате да унищожите насекомото отвътре, това е начинът. Борната киселина дехидратира, защото се свързва с влагата в организма на вредителя; 
  • безопасна е при употреба в домакинството – отравя стомаха на хлебарките и действа върху техния метаболизъм;
  • трябва да преминат по повърхност, върху която тя е разпръсната – не ги умъртвява на момента, а след известно време;
  • най-евтиният начин за борба с вредителите – ще откриете борна киселина във всяка една аптека. 

Това доказано и ефективно средство няма да ви подведе. Открай време се знае, че действието на химичното съединение е повече от добро в случая с пълзящите насекоми.

Как да използваме борна киселина срещу хлебарки

Каква борна киселина да използваме – на прах или в разтвор?

Може да използвате препарата срещу хлебарки както прецените, но опитът показва, че приготвена в разтвор е много по-концентрирана. Когато е в сухо състояние насекомото просто преминава през нея. Внимавайте обаче, защото количеството не трябва да е прекалено много, а просто тънък слой. 

Прпеоръчителни количества и съвети за третиране

Направете течна примамка от борна киселина и захар в съотношение 1:3. Предварително трябва да сте почистили и измили всички повърхности, за да няма нищо друго което би могла да хареса за ядене хлебарката. Важно е вредителите да нямат достъп до чиста вода, тъй като е възможно отровата да се отмие от стомаха. Проверете дали крановете не капят и оставете купичка със силен концентрат, за да гарантирате пълно унищожение на хлебарките.

Назад към всички новини