Телефон 0700 10 522

7 стъпки как да хванем къртица с капан

18.01.2019

7 стъпки как да хванем къртица с капан

Къртиците са месоядни бозайници, които живеят основно под земята. Те могат да достигнат размер до 18 см и тегло до 1.8 кг в зависимост от вида им и начина им на живот.Къртиците се хранят с насекоми, личинки, червей, бръмбари и др. Високата плътност на къртици показва и високо наличие на храна за тях в почвата. Поради лошият навик на къртицата да рови и прави къртичини в тревни предимно в дворовете ни ние често я считаме за вредител.За щастие, има 7 лесни и правилни стъпки да ги хванете и / или да се отървете от тях.


Стъпка 1

За да хванете къртица ще ви е необходим качествен капан за къртици.След като вече сте се снабдили с такъв е необходимо да направите подготовка за ефективна работа с капана а именно да локализирате къртичините.

Стъпка 2

Преди да заложите капана за къртици заравнете или затъпчете всички къртичини освен това е хубаво да натиснете с крак и тунелите на къртиците. Това се прави за да ви стане ясно, кои тунели са активни. Така ще спестите време труд и разочарование от поставяне на капни в не активни тунели. Необходимо е време обикновено около 24 часа къртиците да възстановят тунелите си и да направят нови къртичини. Точно това ви интересува защото това са активните тунели, в които се залагат капаните за къртици.

 

Стъпка 3

Разкопаване на активният тунел на къртицата. Разкопайте тунела с малка градинска лопатка разкрийте малка част с големината на капана за къртици. Почистете с ръка меката пръст от отворите на тунела така, че къртицата да не може да копае лесно под капана. Съберете изкопаната пръст тя ще ви е необходима за да покриете капана след като го заложите.

 

Стъпка 4

Залагане на капана за къртици.За да заложите капана за къртици е необходимо да го заредите предварително(според инструкцията за употреба на конкретният капан).Разбира се има много видове капани за къртици но ние препоръчваме челюстният тип, като най ефективен.Най-важното нещо при залагане на капана е да настроите спусъка да бъде много чувствителен, това става като го прогоните с ръка и настроите да се активира дори и при най малкият допир на подземните гризачи с него.Поставете капана в предварително изкопаният отвор така, че челюстите да обкрачват дупките на тунела. Важно е да знаете, че къртиците са активни рано сутрин или късно вечер, това е и времето в което имате най-голям шанс за успех!

Стъпка 5

Затрупайте капана с пръстта, която ви е останала от изкопа на дупката, пръстта трябва да е рохка и ситна за да може да попадне на всякъде около капана целта е да ограничите светлината къртиците не обичат светлината!Ако не сте сигурни, че ще ограничите светлината с пръстта или тя е не достатъчна покрийте капана с кофа или друг съд.

Стъпка 6

Проверявайте капана всеки ден.Ако на капана има улов той ще бъде със затворени дръжки, което си личи веднага. Ако сте уловили къртицата извадете капана и отстранете къртицата. Ако до два три дни няма улов преместете капана в друг активен тунел. Има много причини за това капана да се провали като най-честите са:

-промяна в начина на ровене на къртицата
-неправилно поставен капан
-твърде много смущения в тунелите от външни фактори

в повечето случай капнете са много ефективни за борба с къртици но има и моменти когато се налага да изпробвате правилото на проба грешка това важи за зони с висока плътност на къртици и много активни тунели.

Стъпка 7

Изхвърлете хванатата къртица като я поставите в найлонов плик завържете го добре и го изхвърлете в кофата за смет!

Купи ефективен капан за къртици
Капан за сляпо куче, къртици и полевки GARDIGO WÜHLMAUS-FALLE Промо

Нормална цена: 29,17 лв.

Special Price 27,50 лв.

Автоматичен капан за всички видове подземни гризачи къртици, сляпо куче и полевки.
42,90 лв.
Автоматичен капан за къртици комплект със сонда и шило.
9,50 лв.
Капан за къртици и сляпо куче Челюстен.За унищожаване на къртици и сляпо куче.
25,00 лв.
Механичен капан за къртици.
10,50 лв.
Капан за унищожаване на къртици и сляпо куче.Механичен тип проходен или тунелен
33,00 лв.
Механичен капан за унищожаване на сляпо куче и къртици.
58,40 лв.

Комплект капани за къртици и сляпо куче

49,79 лв.
Комплект капан за сляпо куче и къртици със сонда за намиране на тунели на къртици и сляпо куче.
17,90 лв.
Комплект професионални инстроменти за разкопаване на дупки на сляпо куче и къртица.
38,50 лв.
Капан за къртици и сляпо куче Swissinno Solutions
64,90 лв.
Капан за къртици TALPIRID Bell Laboratories
Капан за къртици тунелен хуманен ECO TALPA MONDOVERDE Промо

Нормална цена: 10,00 лв.

Special Price 9,50 лв.

Капан за улавяне на къртици - механичен хуманен
10,50 лв.
Капан за унищожаване на къртици и сляпо куче. Ефективен капан за подземи гризачи.
Капан за къртици и сляпо куче PEST STOP тунелен комплект от 3бр Промо

Нормална цена: 31,50 лв.

Special Price 28,50 лв.

Тунелен капан за къртици и сляпо куче комплект от три броя.
29,50 лв.
Борба с къртици и сляпо куче комплект от 3бр капани