Противопожарен импрегнант за дърво Bоchemit ANTIFLASH

Изчерпан
5 5
1 Преглед
Оцени
Цена (с ДДС):
91,99 лв.

Противо пожарен Импрегнант за дърво.

SKU: 12365
Тегло: 5,000 кг.
Производител: Bochemit Czech Republic
Безплатна доставка: Да

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Вижте още от: Bochemit

Описание и начин на употреба

Импрегнант противопожарен за дървесина Bochemit Antiflash 5кг за 17 кв.м

Висококачествен импрегнант с противопожарен ефект - забавя запалването и разгарянето на дървените конструкции, осигурявайки време за организиране на пожарогасителни мерки. Използва се за обработка на всякакви дървени конструкции в интериор и екстериор с цел повишаване на тяхната пожароустойчивост, съхранява дървесината в добро състояние, като подобрява нормалните характеристики на дървото .

Bochemit ANTIFLASH е сертифициран съобразно Европейското и Българско законодателство и притежава „Становище за допустимост“ от Министерство на Вътрешните Работи – Главна дирекция „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО“

Защита на дърво от пожар и запалване Бухемит антифлаш на топ цена

Как да подготвим основата преди нанасяне:

Повърхностите, които ще третирате с Bochemit Antiflash трябва да са здрави и почистени от стари покрития, които биха били пречка за добра импрегнация и свързването на противо пожарен препарат Bochemit със структурата на дървото. Препоръчително е дървото да е шлайфано или изшкурено трябва да се отстранят едрите власинки, ако третираните детайли са груба строителна дървесина, с цел да се намали разходна норма на препарата.

Начин на употреба и приложение върху дървесина:

1. Готовият работен разтвор се нанася с четка, пръскане или потапяне. Нанасянето се повтаря докато всичкият работен разтвор попие в изчислената за импрегниране площ. При потапяне продуктът се оставя да попие 15 – 20 мин.
2. Оставя се да изсъхне за около 24 часа в зависимост от топлината и наличието на пряка слънчева светлина.
3. Не се поставя финишно покритие!

Превантивна защита на дърво чрез намазване или напръскване срещу пожари:

Разбъркайте преди употреба! Концентратът се разрежда с вода (виж таблицата по-долу). Работният разтвор се намазва или напръсква върху водната повърхност при температура +5 to +30 °C за достигане на пълно и равномерно покриване на цялата повърхност на дървото. Броят на полаганията
зависи от необходимата доза (виж таблицата по-долу) и качеството на третираното дърво (влажност и тип на дървесината). Последователните намазвания или пръскания могат да се правят само след като предишното намазване или напръскване е изсъхнало. Bochemit Antiflash не може да се прилага върху замръзнала повърхност. Препоръчителната влажноист на дървесината за прилагане на Bochemite Antiflash е до 15 %.

Превантивна защита на дърво чрез потапяне:

Да се разбърка преди употреба! Третирането на дървото чрез потапяне се извършва в специален дълбок съд за потапяне. Концентратът се разрежда с вода. Данните за концентрацията и необходимата доза са посочени в разходна норма.

Времетраене на защита При използване на клас 1 и 2 (интериор) – неограничено време

 

Характеристика на продукта:

Отслабване на реакцията на дървения материал към огън
Дълготрайна превантивна защита
Течност на водна основа
Предназначен за използване в интериорни помещения
Ефективна превантивна защита за дърво в класове 1 и 2
Тестван според европейски технически стандарти
(EN 113, EN 73, EN 46-1, EN 13501-1+ A1, EN 13823 и EN ISO 11925-2)
Произведен в условията на система за контрол на качеството според ISO 9001 и 14001

Сфера на приложение:

За подобряване на пожароустойчивостта (намаляване на реакцията към огън) на дървени структури и вградени елементи във вътрешни помещения (използване на клас 1 и 2 според EN 335) в допълнение към превантивна ефикасност срещу гъбички Basidiomycetes, разрушаващи дърво,
както и срещу насекоми( дървояди), увреждащи дървото. Третираният дървен материал отговаря на изискванията на клас B-s1, d0 на реакция към огън според EN 13501-1

Механизъм на защитно действие срещу горене BOCHEMIT ANTIFLASH

Bochemit Antiflash осигурява отслабване на запалимостта на дървото, намалява силата на горене и ограничава разпространението на пламъка по повърхността на дървото. Активните вещества, съдържащи се в Bochemit Antiflash при горене се разлагат, произвеждайки други негорими газообразни вещества (по този начин се намалява количеството кислород, необходимо за оксидирането на дървото), които излизат на повърхността на дървото и разреждат кислорода до степен, при която той не може да създаде горими и запалими газови смеси. Освен това, активните съединения действат с механизъм на декомпозиране на дървото, при който преференциално поглъщат по-голямото количество топлина и забавят достъпа й до дървения материал и поддържат скорост на овъгляване на повърхностния слой, което има значителен изолационен ефект и предотвратява по-нататъшното горене.

Разходна норма:

1 кг концентрат = 4 м2 (противопожарен ефект), 1 кг концентрат = 33 м2 (въздействие срещу вредители)

Противопожарен импрегнант за дърво Bоchemit ANTIFLASH на топ цена

 

Препарат против горене на дърво 

 

Технически характеристики

Документи:

Становище за допустимост
Информационен лист за безопастност
Технически данни
Декларация за съответствие

МАРКА: Bochemit Площ на покритие: 1 кг концентрат се добавя към 1 л вода. С получения работен разтвор може да се обработи 4 кв. м повърхност. С 1 кг концентрат - без разреждане може да се обработи 3 кв. м повърхност. Работна температура: +5 to +30 АДВ:: Борна киселина, 2-аминоетанол (2-aminoethanol) (EC 205-483-3), Диамониев водороден фосфат (EC 231-987-8) Начин на прилагане: пръскане, потапяне Вид на препарата: Течност Доза на приложение: 1 кг концентрат се добавя към 1 л до 4 кв. м повърхност. Предупреждение за опасности: Препоръчва се използването на очила, ръкавици и защитни средства за ръцете и кожата. При контакт с кожата и очите изплакнете обилно с вода. Количество: 5кг Цвят: Безцветен Безплатна доставка: Да

Начини на доставка

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА 

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв. цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на0879 400 500 

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

 1. защита
  Оценка:
  100%
  Хубаво, е че има такива продукти за защита, дано не ми се налага да ги коментирам относно ефекта. Иначе доставката беше бърза а цената на продукта най-изгодна.

  Оценка от

  Публикувано на

Оценете: Противопожарен импрегнант за дърво Bоchemit ANTIFLASH
Вашата оценка:
img
Противопожарен импрегнант за дърво Bоchemit ANTIFLASH
Може да имате нужда и от това: