Мощен високоволтов генератор за електрически огради 8000 V Kemo FG028

В наличност
0 1 5
0
Оцени
Цена (с ДДС):
280,00 лв.

Електрическа ограда за едри животни

SKU: Fg028
Тегло: 1,000 кг.
Производител: KEMO Electronic Германия
Безплатна доставка: Да

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Вижте още от: Kemo Electronic Германия

Описание и начин на употреба

Много мощен високоволтов генератор за електрически огради с дължина до 5 км и мощност 8000V

Високоволтов генератор Kemo FG028 е модул, част от така нареченият електрически пастир или електрическа ограда. Модулът създава изключително мощен заряд от 8000V и чрез него може да захраните надеждно електрически пастир (ограда) с дължина до 5000 метра. Модула се захранва от 12V акумулатор или електрически адаптер ( не са включени в комплекта). Този генератор за електрически огради е предназначен за едри животни например, коне, крави и др.

Монтажът трябва да се извършва само от квалифицирано лице. Устройството трябва да бъде монтирано по такъв начин, че да не влиза вода в кабелните входове в долната част на корпуса. Освен това мястото за монтаж трябва да бъде избрано по такъв начин, че да не възникне пожар в случай на дефект и да не може други хора да докоснат устройството случайно и да получат токов удар. Разбира се, батерията или захранването може да не се намокрят (не са включени). Има 2 възможности за работа с ограда с високо напрежение:

1.Ограда с 2 паралелно поставени високоволтови проводника, които са свързани съответно с двата високоволтови изхода на устройството за ограда за пасища. Ако след това животното докосне и двата проводника едновременно, то получава силен токов удар.

2.Една ограда само с един високоволтов проводник и допълнителен заземителен прът. Тук животното, което докосва оградата, получава токов удар през оградата и копитата (краката). В този случай обаче силата на токовия удар зависи от почвените условия (влажна почва, суха почва) и изолацията на копитата. Ако е възможно, изградете електрическата ограда според възможност 1, тъй като това е по-ефективно.

Електрозахранване:

Устройството може да работи с 12 V захранване (стабилизирано, мощност >200 mA) или 12 V автомобилен акумулатор. Колкото по-мощен е акумулатора, толкова по-дълга е работата без презареждане. Акумулатор с капацитет напр. 36 Ah трябва да издържи прибл. 1 месец. Включен е свързващ кабел за работа на акумулатора. Когато използвате захранване с щепсел(адаптер), то трябва да бъде оборудвано с търговски конектор (букса с размер 5,5 x 2,1 mm.)

Инструкции за безопасност и валидни законови разпоредби:

Системата трябва да бъде защитена срещу неволен контакт от хора. Това трябва да стане чрез поставяне на силно видими знаци, табели, поставени на оградните пртоводници и колове. Наредбата за знаците гласи: Табелите трябва да бъдат с  размери най-малко 100 x 200 mm, жълт фон с черен надпис с височина на буквите >25 mm и текст: „ВНИМАНИЕ: Електрическа ограда.( табелите не са включени в комплекта)

Системата не може да се монтира на или в близост до обществена зона, освен ако отговорният орган не е дал своето одобрение. Високоволтовите линии (проводници) не могат да минават близо до други кабели (телефонен кабел, други електрически огради и др.) (минимално разстояние >3 m, за линии с високо напрежение >10 m).

Голата високоволтова линия (жица) не трябва да докосва други части, освен пластмасовите изолатори, на които е поставена (напр. растителност, тръби и т.н.), тъй като тогава високото напрежение ще се наруши и по този начин ще стане неефективно

Електрическите оградни устройства не могат да се монтират в постоянни обекти, застрашени от пожар, напр. в хамбари, конюшни и др. При монтиране на електрическо оградно устройство в сграда, която не е застрашена от пожар, трябва да се монтира мълниезащитна система отвън преди да поставите захранващ кабел и жици необходими за електрическа оградата в сградата.

Електрическите огради трябва да бъдат монтирани по такъв начин, че да не представляват електрически риск за хора, игращи деца, не целеви животни или заобикалящата ги среда. Всеки случаен контакт на хора трябва да бъде изключен.

Не е позволено да работят няколко високоволтови генератора на една ограда. Работната безопасност на електрическата ограда трябва да се проверява на редовни интервали от квалифицирани лица.

Предназначение:

Електрическа ограда за пасища - високоволтов генератор за генериране на импулси с високо напрежение за работа при високоволтова електрическа ограда само в обезопасена среда (осигурен срещу случаен контакт от хора, не използвайте в запалими сгради или запалими околности). Всяка друга употреба е забранена.

Пускане в експлоатация:

След като сте проверили още веднъж безопасната и правилна инсталация, включете захранването: Свържете клемните алигатори към полюсите на батерията или включете щепсела за захранване в контакт. Устройството започва да работи след няколко секунди, светодиодът мига на кратки интервали.

Контролен списък за отстраняване на неизправности:

Ако светодиодът не мига, устройството не получава захранване (12 V). Моля, проверете връзките към текущото захранване. Ако няма високо напрежение, това може да има няколко причини: Високото напрежение е дало на късо някъде: поради допир до растителност, докосваща високоволтовите кабели, влажност (твърде малки изолатори), сняг или лед са се отложили между стълбовете за високо напрежение (късо съединение).

 

 

 

Технически характеристики

МАРКА: Kemo Electronic Германия Площ на покритие: 5 км. Честотен обхват: 8000V прибл. 310 mJ Интервал на работа: : Последователност от импулси с високо напрежение: прибл. 2 сек Комплекта съдържа: : Високоволтов генератор за електрическа ограда, клеми за захранване от акумулатор, Друго: Защита от пълно разреждане на батерията: автоматично изключване при <8,4 V напрежение на батерията | Индикатор за захранване: мигащ светодиод Предупреждение за опасности: Монтирай далеч от обществени зони. Категория на потребителите: Масова и професионална Размери: 207 x 158 x 93 мм Захранване: 12V Монтаж и приложение: Външен, Вътрешен Влагозащита : Няма, монтира се само на места защитени от влага. Материал: ABS пластмаса Технология: Високоволтова решетка Цвят: Жълт Гаранция: 24м. Безплатна доставка: Да

Начини на доставка

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА 

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв. цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на0879 400 500 

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

Оценете: Мощен високоволтов генератор за електрически огради 8000 V Kemo FG028
Вашата оценка:
img
Мощен високоволтов генератор за електрически огради 8000 V Kemo FG028 Добави