Защита от птици с шипове

Ефективни ли са шиповете за защита от птици?

Шиповете за птици са често използван метод, който работи ефикасно за защита на различни жилищни сгради, фасади, дворове, огради, комини и други конструкции. Противно на повечето мнения това е ефективен начин да отблъснете птиците от имота си, който е хуманен, тъй като животните няма да бъдат наранени. 

Повечето такива шипове са направени от неръждаема стомана, което ги прави стабилни и издръжливи на различни метеорологични условия. Те не са заострени, така че върховете им няма да наранят птиците, а само ще направят мястото, неудобно, за да свият гнездо или да кацнат.

След като животното се увери, че мястото не е подходящо за пребиваване, то отлита в друга посока, за да продължи да търси.

Това е добър метод за предпазване от установяването на различни видове птици в имота ви, тъй като не е необходимо да използвате други препарати и репеленти. В същото време шиповете могат лесно да се монтират и поддържането им не изисква никакви усилия от ваша страна.

Единственият минус е това, че може да не ви харесва визуално как изглеждат местата, на които ги поставяте. При някои случаи птиците избират да свият гнезда на труднодостъпни за хората места и това може да затрудни инсталирането на шиповете.

Защита на дома от гълъби и нежелани птици чрез шипове

Какво представляват шиповете за птици?

Шиповете за птици се предлагат в различни размери и стилове, но по същество всички работят по един и същи начин. Te са тесни ленти от шипове, които могат да се прикрепят към стрехи, покриви, первази на прозорци и навсякъде другаде, където кацат или се събират пернатите. Тъй като могат да се залепят, шиповете могат безопасно да се прикрепят към почти всяка повърхност, включително дърво или бетон.

Защо шиповете срещу птици работят?

Ако са монтирани правилно, шиповете за птици ще попречат на по-големите видове да кацат навсякъде по или около вашия имот (или конкретните проблемни зони). Птици като чайки, гълъби и врани имат големи крака, които са предназначени повече за ходене, отколкото за придържане.

Поради големината на краката си те се нуждаят от доста пространство, за да кацнат и да маневрират. Шиповете блокират и покриват местата, където птиците могат да кацат и да се движат, като на практика е невъзможно  да се доближат до мястото, което искате да защитите.

Важно е да се отбележи, че някои по-малки видове птици, като например скорците и врабчетата, е вероятно да не бъдат трайно възпрени, ако използвате само шипове за птици. Това важи най-вече, когато гнездят или се чифтосват.

Дребните птици използват краката си, за да се захващат за клони, кабели и други предмети. Te все още могат да се захванат за ръба на сградата или дори за самите шипове, ако е необходимо. Също така е вързможно да изграждат гнездо около самите шипове, като в крайна сметка ги покриват.

Въпреки че това не е вярно за всички видове и се случва само в редки случаи, чрез използването на други възпиращи средства, като например ултразвукови устройства и плашила, със сигурност ще елиминирате проблема.

Безопасни ли са шиповете против птици?

Знаем, че това, че искате да премахнете проблема с птиците около вашия имот, не означава, че искате те да страдат. За щастие, шиповете за птици са хуманни, безопасни и щадящи околната среда. Самите шипове са проектирани така, че да затрудняват кацането на птиците, без да причиняват реална вреда или нараняване.

Нашите шипове и спирали против гълъби и други птици могат да бъдат ползвани дълго време преди да се наложи да бъдат подменени.

Независимо дали сте собственик на склад или жилищен комплекс, на ресторант или на транспортно съоръжение, птиците могат да бъдат сериозен проблем. Те пренасят болести, създават безпорядък с отпадъците и изпражненията си и могат да разсейват както клиентите, така и служителите.

За щастие, отстраняването на проблема е по-лесно, отколкото предполагате. Ако имате проблем с птиците, шиповете за птици са хуманното решение, което сте търсили.

Вижте нашите продукти за прогонване на птици, които предлагаме тук. Свържете се с екипа ни, ако имате нужда от консултация тук.

Купи ефективна защита против гълъби и птици

Назад към всички новини