Устройства против змии – защо да ги използваме?

Ефективни ли са устройствата против змии?

Един от най-често задаваните въпроси, които получаваме от клиенти е дали наистина устройствата за прогонване на змии са ефективни. Точно поради тази причина решихме да ви разкажем малко повече в тази статия.

Ако се замислим къде има най-много змии – то това определено е Австралия. Логично е, че там борбата с тези влечуги е най-активна, без дори да се налага да споменаваме, че повечето от видовете змии са и смъртоносни.  В този смисъл в Австралия са опитвани най-много методи за борба с тези хлъзгави същества и определено имат дълъг списък с откачени методи и устройства, насочени към предпазване от нежелани змии.Точно те са истинска причина за безпокойство за много австралийски семейства, особено за тези, които живеят в селските райони.

На пазара днес има огромно разнообразие от уреди, които отблъскват змиите: вариращи от домашно приготвени маслени смеси до скъпи ултразвукови вибратори. Но все още няма консенсус  по въпроса дали действително работят или не. Ще разгледаме всеки един от тях. Започваме с ултразвуковите вибриращи устройства.

ЕЛЕКТРОНЕН УРЕД СЪС МЕХАНИЧНА ВИБРАЦИЯ СРЕЩУ ЗМИИ SILVALURE

ЕЛЕКТРОНЕН УРЕД СЪС МЕХАНИЧНА ВИБРАЦИЯ СРЕЩУ ЗМИИ SILVALURE

Този уред излъчва пулсираща вибрация през заобикалящата почва, захранвана от батерии.Когато змиите усетят вибрацията, те ще я възприемат като опасност и ще избегнат зоната около пулсиращия ритъм, подобно на начина, по който змиите избягват хората, стъпващи по почвата с пръчки и обувки.

Ние ви съветваваме да поставите два слънчеви отблъсквача в предната част на дома си и два отзад, на разстояние между 10 м и 25 м, за да създадете зона без риск змия да препари около къщата. Устройството от 46 лева работи с батерии.

Повечето специалисти твърдят, че змиите почти не могат да разпознават звуци, но са изключително чувствителни към сензорната вибрация.

Предимствата на този тип устройства са много:

  • Напълно безопасни са за деца и хора
  • Напълно безопасни са за посевите;
  • Не съдържат химикали и други вредни за почвата препарати;
  • Не се нуждаят от специална поддръжка;
  • Имат дълъг живот;

Устройствата са 100% нетоксични и са безопасни за деца, домашни любимци и други диви животни, а това никак не е за подценяване.

Друг интересен метод за борба със змиите са препаратите.

Според Ему Ридж (специалист по влечуги), змиите използват езика си, за да миришат чрез функция, наречена вомероназална система, която им позволява да усещат малки химически частици на върха на устата си.

По този начин змията открива неща като мръсотия, растения, други животни и подозрителни миризливи смеси. Известен факт е, че хлъзгавите влечуги никак не харесват силната миризма на евкалипт, чаено дърво, лавандулово и сандалово дърво, карамфил, камфор и спирт.

Съветваме ви да опитате с нашия течен препарат против змии.

 

течен препарат против змии.

Той представлява  смес от етерични масла на камфор и гераниол. Ароматът му отблъсква змиите от сгради, огради, бетонови пътеки и други площи, на които препаратът против змии може да се задържи. Препаратът е предназначен за външна употреба и след нанасяне има защитни свойства до 2 седмици. След обилен дъжд е препоръчително да се повтори.

В момента препаратът ни се предлага в комплект с уред за прогонване на змии на специална ПРОМО цена.

Възползвайте се!

КУПИ УРЕДИ И ПРЕПАРАТИ ПРОТИВ ЗМИИ

Назад към всички новини