Шипове против птици - Видове и начин на монтаж

Шипове против птици

Шиповете против птици са защитни елементи, които предпазват различни по вид сгради и обект от кацане на гълъби, гларуси, врани и др. Има различни по вид и материал шипове срещу птици.Шиповете са важен елемент от борбата с гълъби в градски условия, когато птиците са в големи количества и кацат или гнездят по фасади, балкони или стрехи.Шиповете са 100% ефективен и хуманен начин за защита на сгради, фасади, покриви и места, на които има нужда от тях.

Защо трябва да използвате шипове:

Щом четете тази статия значи имате и отговора на този въпрос.Птиците са чудесни и красиви същества но понякога съжителството с тях е непоносимо и дори опасно за здравето. В градски условия най голям проблем създават гълъбите и в някои райони гларусите.

Гълъбите са птици, които имат навика да кацат, гнездят и живеят в близост до нашите домове,балкони и покриви. Сам по себе си гълъба не пречи и не варди на никого но неговите следи, като екскременти и пера са истински проблем за всеки, който се е сблъсквал с него.

Гълъбите пренасят различни заболявания и паразити които са опасни за здравето на човек и точно поради тази причина е необходимо да ги държим на страна от нашите домове. Други щети, които нанасят гълъбите са щетите на сградите от екскрементите на гълъбите те може да развалят редица видове строителни материали като правят ремонтите скъпи и ангажиращи. Шиповете за птици дават точно това решение, което е хуманно и ефективно.

Колко вида шипове против птици има?

Съществуват различни по вид и модел разновидности.Друг важен фактор са материалите, от които са направени шиповете разбира се тук също има различи модели като: метал, поликарбонат, метал и поликарбонат, неръждаема стомана.

Всички те служат за отблъскване на птиците от различни сгради и места където тяхното присъствие е не желателно. Различните модели шипове имат различни по брои и дължина бодли, които формират защитният гребен на шипа.

За какви птици се използват шиповете: Шиповете може да бъдат използвани порив кацане на гълъби, гларуси, врани, свраки, лястовици, врабчета и др.

Как действат шиповете?

Действието на шиповете против птици е просто! Ограничават възможността на птиците да кацат на защитената площ.Освен това, че ограничават кацането те създават навик и обучават птиците особено гълъбите повече да не се връщат на това място, което ги прави хуманни и ефективни.

Ефективна защита от птици >> Шипове срещу птици

Как да избера шипове против птици?

Може да изберете шиповете против птици на база размер на странично покритие.Различните модели имат различни ширини на покритие спрямо вида на площта, която трябва да защитите. Друг съществен фактор е гъстотата на шипове различните модели са с различна гъстота на шиповете в 1л.м. колкото по гъст е шипа(повече шипове на 1л.м) толкова по добро действие има той.

От друга страна е материала от ,които са произведени шиповете най-добрият вариант е основа от поликарбонат и стоманен шип този модел е почти не забележим след монтаж, тъй като стоманата се слива с светлината и погледнато от далеч е трудно забележимо.

Подготвка за монтаж на шипове за птици:

Монтажът на шиповете е лесен и ако няма нужда да се монтират по алпинистки способ тоест на високи и недостъпни места всеки може сам да ги монтира. Какво трябва да знаете за монтажа?

Първото, което трябва да направите преди да монтирате шиповете е да почистите добре повръхността на която ще ги залепите обикновено на тези места има птичи тор и пера.

Почистването е важно тъй като шиповете се залепват със лепило което няма да направи добра спойка когато основата е не почистена.

Как да почистя?

Преди за започнете почистването на птичия тор вземете предпазни мерки за себе си осигурете си защитна маска, ръкавици и защитен костюм Tayvek Dupont вдишването на прахови частици от изстърганият птичи тор може да доведе до различни заболявания.

Почистването се извършва чрез изстъргване на засъхналият птичи тор с шпакла и телена четка (ако има много птичи тор).Ако птичият тор е малко може да почистите само с обикновен почистващ препарат за съдове или прозорци (използвайте маска и ръкавици).Повърхността, на която ще залепите шиповете трябва да чиста и суха.

Монтаж на шипове за птици:

След като сте почистили повърхността може да започне и монтажа. Осигурете си необходимото количество шипове и необходимото количество лепило за шиповете.
Лепилото се нанася върху основата на шипа за птици чрез пистолет за силикон. Обърнете шипа за птици с бодлите на долу след което нанесете тънка ивица от лепилото върху основата на шипа след това притиснете основата на шипа към желаната от вас повърхност.

Основата на шипа има работни отвори през, които трябва да излезе лепилото, това играе роля на тапа която дава допълнителна якост при залепване(през работните отвори може да използвате и винтове ако повратността позволява).

Обикновено повечето шипове са елементи с дължина от 50см като имат и сглобка между елементите. Залепването на следващият елемент е по същият начин но тогава трябва да захванете двата елемента чрез сглобката като захванете сглобките една за друга. Поликарбонатните основи имат и фабрични прорези за моделиране или отчупване на шиповете на ръка когато се налага монтаж при чупки и сложни фигури.

Винаги гледайте шипа да покрива площта така, че гълъба или друг вид птица да няма място да кацне.Ако площта е по голяма залепете шипа от външната страна на сградата така ще ограничите птиците да кацата по края на сградата и да цапат балкони и фасади с екскременти. Ако желаете да защитите цялата площ залепете шипове по цялата ширина, така птиците изобщо няма да кацат там.

КУПИ ШИПОВЕ ПРОТИВ ПТИЦИ

 

 

 

 

 

 

 

Назад към всички новини