Капани за защита от къртици

Видове капани за улавяне на къртици.

Въпреки че къртиците не изяждат ценните Ви градински растения и дори корените на тревата, купчините пръст и издигнатите пътеки в двора могат да бъдат истинска напаст. Щетите, които къртиците нанасят, може за Вас да са само естетически, но е разбираемо защо толкова много собственици на жилища с градини и дворове искат да прогонят тези същества от имуществото си.

Непрекъснатото избутване на купчините почва и засяването на голите места може да се окаже безкрайна работа. По друг начин стои въпросът за фермерите, които могат да понесат големи загуби от реколтата си, ако се сблъскат с нашествие на къртици в насажденията си.

Как да си защитим зелените площи от къртици

 Съществуват много начини за справяне с къртиците, като една част от тях като репеленти, гранули и ултразвукови уреди прогонват всички подземни гризачи и бозайници надалеч.

Понякога обаче това може да не е достатъчно ефективно и животните да се върнат след време - особено ако почвата Ви е богата на микроорганизми и насекоми и съответно е източник на любимата им храна. Ако желаете да елиминирате вредителите, капаните са много ефективен метод.

Тук ще Ви препоръчаме няколко различни вида капани за къртици:

1. Челюстен капан PEST STOP за къртици

Този механичен капан е изключително лесен за употреба. За да го настроите, трябва да стиснете дръжките на капана с ръка и да поставите застопоряващата пластина между челюстите, която играе ролята на спусък.

След това можете да поставите заредения капан на пътя на къртицата, в прясно изровения тунел. При преминаването на животното капанът се активира.

Важното тук е, когато поставяте капана да изровите дупка в тунела и челюстите да го обкрачват. При обезвреждане, никога не пипайте с ръка челюстния механизъм. Първо капанът трябва да щракне, за да сте сигурни, че няма да се нараните.

Защита от къртици с капани

2. Професионален капан за къртици и сляпо куче GARDIGO WÜHLMAUS-FALLE PROFI

При този модел капани против къртици можете да поставите уреда, без да изкопавате дупка, стига тунелът на животното да е видим и да е плитък.

В противен случай ще трябва да намерите къде се намира тунелът с помощта на метална пръчка, като пробождате почвата, докато не усетите кухо пространство.

След това изровете дупка до тунела и поставете капана, като челюстите обвхващат добре изровеното пространство. Зареждането на капана се случва като натиснете скобата с крак.

Ефективни капани за защита от къртици

3. Хуманен капан за къртици ECO TALPA MONDOVERDE

Ако все пак не искате да убивате животното, но само да го уловите и отстраните от имота си, можете да използвате този тип тунелен капан, който е много лесен за употреба, тъй като няма механични елементи, които трябва да бъдат зареждани.

За целта просто поставете капана в тунела. Когато къртицата навлезе в капана, механичната клапа се задейства и животното остава вътре.

Проверявайте редовно капаните, които сте заложили. Ако след два-три дни все още няма резултат, преместете ги на ново място. Неуспехът на капаните може да се дължи на няколко причини:

  • Къртицата е променила навиците си и вече не използва същите тунели.
  • Пътеката на животното може да е била нарушена твърде много.
  • Капанът може да е бил неправилно поставен.

Четете внимателно инструкциите за капаните, защото за всеки от тях има специфичен начин на използване и препоръки за безопасност.

Улавяне на живи къртици с подръчни средства

Къртиците могат да бъдат уловени през най-активния им период от денонощието - рано сутринта или вечерта. Приближете се много тихо до мястото, където се разравя земята. Забийте лопата в хребета зад животното и го изхвърлете на повърхността.

Може да успеете да изкарате къртица на повърхността и като в продължение на известно време изливате струя вода от маркуч в отворена дупка от тунела.

На страницата на otrovi.com можете да намерите и други видове капани, също както и различни препарати, ултразвукови уреди и гранули за прогонване на подземни вредители. Ако имате нужда от професионален съвет, свържете се с нашия екип на електронната ни поща [email protected], телефоните, оставени за контакт или през страницата ни тук.

 

КУПИ ЕФЕКТИВЕН КАПАН ЗА ПОДЗЕМНИ ГРИЗАЧИ

Назад към всички новини