Капани за оси

Оси, едни от най-опасните летящи насекоми с пряка вреда над човешкото здраве, но не заради това, че са преносители на заболявания, а заради опасното им ужилване. При ужилване осата отделя отрова, която е в състояние да предизвика анафилактичен шок или тежка алергична реакция в предразположени индивиди.

Защита от оси >>

Изключително опасни, тъй-като освен отрова при ужилване осата отделя и феромони, които привличат други оси и ги кара да бъдат агресивни.

Определено срещите с осите трябва да бъдат избягвани, това е възможно, чрез специално разработени капани за оси, които в повечето случаи са прости пластмасови конструкции с един вход за навлизане на насекомите.

Капаните за оси се пълнят със специална течност наречена атрактант за оси, тя съдържа неустоими хранителни атрактанти за осите, привлечени от тях осите попадат в капана и не могат да излязат от него, крайният резултат е изтощение на насекомото, падане и удавяне в течният атрактант. 

Този тип капани за оси имат за цел да отдръпнат и привлекат случайно преминаващи оси от външни площи като дворове, лозници, места за почивка, басейни, беседки и др. Капана се поставя на далеч от всички места с концентрация и наличие на хора. В много случаи,  капаните за оси действат целят летен сезон, като единствено трябва да се долива или подменя течният атрактант в капана за оси.

 

 

Назад към всички новини