Как да си направите естествен домашен капан за мухи?

Мухите могат да бъдат проблем, независимо дали са в къщата, апартамент,  на верандата или във вашата градина. Въпреки, че има много капани, спрейове и препарати против мухи, които можете да закупите в нашият онлайн магазин, те често съдържат химикали, които миришат зле. Заради това решихме да ви предложим , естествено решение на проблема с мухите а именно   да направите свой собствен капан за мухи. С няколко прости стъпки и подръчни материали може да направите ефикасни капани за мухи.

Капан за мухи от бутилка:

1.Вземете празна бутилка от минерална вода или драга напитка.

2 . Изрежете върха на бутилката. Използвайте ножици или остър нож. Ако правите този проект с децата си, е по-добре да използвате безопасна ножица. След като бутилката е на две отделни части поставете едната част на бутилката в другата. Като гърлото на тази част да влезне в дъното.

3. Залепете с тиксо или водоустойчиво лепило двете части така, че да се получи стабилна конструкция. Така вече кана за мухи е готов и трябва да приготвите примамка за муки която да поставите в капана.

4. Примамка за мухи – поставете съд с малко количество чешмяна  вода на котлона, след като водата кипне добавете една или две лъжици обикновена захар колкото по концертиран е захарният сироп толкова по добра примамка за мухи става. Изчакайте приготвеният захарен сироп да се охлади.

5. Приготвената примамка се налива в капана за мухи чрез лъжица или малка фунийка в гърлото на капана. Напълнете капана за мухи до половината.Внимавайте да не разлеете от захарният сироп по гърлото на фунията на капана така мухите ще кацат по него без да влизат в самият капан за мухи. Към примамката от захарен сироп може да добавите и ситно нарязани плодове например ябълки или други.

6. Поставете кана за мухи зареден с примамката за мухи на място което има силна концентрация на мухи. Привлечени от примамката от захарен сироп и плодове мухите влизат в капана и попадат директно в течната примамка като е не възможно да се върнат или да излязат от капана за мухи.

7. След напълване с уловени мухи капана се изхвърля в кофата за смет и се злага друг. Не се опитвайте да изпразните капана за мухи като го излеете, определено няма да успеете поради структурата на капана.

Ако все пак искате да използвате готови и ефикасни капани за мухи вижте нашите предложения:

Готови и ефикасни капани за мухи вижте тук!

Назад към всички новини