Как да се справим с прогонването на птиците?

Как да прогоним птиците?

Несъмнено птиците са красиви животни, които са навсякъде около нас. Безспорно тяхното съхранение трябва да бъде приоритет на всеки човек. Но когато става дума за струпване на множество птици, които нарушават нашето качество на живот чрез зацапване, шумове или гнездене в зони за отдих и почивка, тогава трябва да се търсят бързи и хуманни методи за прогонване им.

Най-често тези видове птици са гълъби, косове, гларуси или лястовици. По една или друга причина тези птици съпътстват нашия живот. Но как да се справим с птиците без да ги нараняваме и нарушаваме техният нормален начин на живот?

Птиците имат много добре развит слух и непрекъснато наблюдават заобикалящата ги среда за възможни източници на опасност. Ако чуят звука на някой от естествените им врагове или звука на друга нападната птица, естественият им инстинкт е да избягат от района колкото е възможно по-скоро.

Ние, от Otrovi.com, Ви предлагаме няколко опции за справяне с проблема като мрежа за птици, спрей за отблъскване на птици и електронни и ултразвукови уреди. В тази статия ще се спрем на електронните уреди за борба с птици.

Какво трябва да направим за да изгоним нежеланите гълъби и птици?

Eлектронни уреди за борба с птици

Има електронни уреди за отблъскване на различни видове птици като гълъби, кълвачи, косове, лястовици и други. Плюсовете на тези устройства са, че са без химикали. Това означава, че няма да се нанесе вреда върху вас, вашите домашни любимци, както и върху околната среда. Този метод  е екологично чист; без странна миризма, тъй като няма вредни химикали, домът ви също няма да мирише.

Минусите, с които можете да се сблъскате са, че ефективността им е под въпрос и със съмнения, че те изобщо не работят. Според някои те не елиминират вредителите напълно, но могат да ги намалят до известна степен. Други източници предполагат, че вредителите могат да привикнат към ултразвука и няма да бъдат притеснени от него след известно време.

Ние, обаче, имаме правилното решение за Вас. Ултразвуковите или електронните уреди, предлагани от Otrovi.com, ще Ви помогнат да се справите с тези проблеми.Уредите против птици излъчва ултразвук, който е нечуваем за човешкото ухо и е напълно безвреден за хора и за едри животни. Този ултразвук служи за прогонване на птици от балкони и тераси.

Борбата с птици е не само сложна задача в глобален мащаб, но е и трудоемка, тъй като много видове птици са защитени. Затова е добре да използвате уредите, които са  напълно безвредни за птиците. Понякога това изисква време и упоритост, тъй като това зависи от много фактори като вид на птицата, географско местоположение на обекта, заселеността с птици, източници на храна и вода, индивидуална слухова чувствителност на всеки един вид птица. Бързият ефект при използване на уред за гонене на птици зависи и от това кога започвате да използвате устройството за прогонване на птици.

Първото и най важно нещо при избора на устройство за гонене на птици е да подберете птицегон, който е  произведен за конкретният вид птици. Избирайте апарати, които покриват необходимата площ. По-слабите уреди не могат да имат ефект върху по-големи площи. Избирайте подходяща технология, която е доказано ефективна в даденият случай. Винаги преди да изберете уред за гонене на птици се консултирайте със специалист. Така ще бъдете наясно кой метод за прогонване е най добре да използвате точно във вашата ситуация.

Назад към всички новини