Как да се предпазим от дървеници при пътуване

Борба с дървеници, защита при пътуване.

Дървениците са едни от най-неприятните насекоми, с които човек може да се срещне съвсем неволно при пътуване или почивка. Опита показва, че тези неприятни насекоми се срещат почти навсякъде в самолети, рейсове, летища, гари, хотели и др.

Лисата на информираност ни превръща в лесна жертва по отношение на заразяване с дървеници. С тази статия ще се опитам да дам няколко изпитани съвета как да се предпазите от дървеници при пътуване.

Как да се защитим от дървеници при пътуване

Дървениците са силно разпространени в целя свят. Нападението измъчва Съединените Щати в продължение на много години и се е разпространило в почти всички развити страни. Тъй като дървениците се размножават бързо те са много трудни за унищожаване и контрол и обикновено борбата с тях е скъпа и бавна.

Като се има предвид, че нашествието на дървеници в европейски мащаб е до голяма степен причинено от пътувания и преместване на вещи от едно място на друго всеки човек трябва да да вземе индивидуални мерки за защита от дървеници. Ухапванията от дървеници причиняват сърбеж и потенциално сериозни инфекции това е истински проблем за здравето на всеки човек.

Какво е важно да знаем за дървениците:

Дървениците са малки, овални, кафеникави насекоми, които се хранят с кръвта на животни или хора.Когато дървениците станат възрастни, те имат плоски тела с размерите на ябълково семе. След като приключат с храненето, телата им стават много по-големи и набъбват от кръвта на жертвата си.

След хранене телата на дървениците имат лек червен отенък, това е ясен знак че паразита се е нахранил. Те са активни предимно през нощта и хапят хората, когато спят.Хранят чрез пробиване на кожата и изтегляне на кръв през удължения си клюн.

Дървениците се хранят от 3 до 10 минути, за да погълнат необходимото им количество кръв, след това се измъкват незабелязано.

Единственият начин да се потвърди дали ухапването е от дървеници, е да се открият и идентифицират самите вредители.Често ухапванията от дървеници се бъркат на ухапвания от комар, което кара хората да не вземат навременни мерки по отношение на защита от дървеници.

Дървениците влизат в домовете обикновено чрез багаж, дрехи, използвани легла и дивани и други предмети. Благодарение на сплесканите си тела, те могат лесно да се поберат през малки пространства, които могат да бъдат около ширината на кредитна карта.

Първоначално техните скривалища обикновено са в матраци, пружини, рамки на легло или табла, там където могат лесно да имат достъп до човек, който да хапят през нощта.

Що се отнася до бързата и ефективна борба с дървеници, няма друга възможност освен третиране с препарат против дървеници или да се обърнете към специализирана ДДД фирма за професионално унищожаване на дървеници.

Какво трябва да направите за да намалите риска от заразяване с дървеници при пътуване:

  • Винаги опаковайте със стреч фолио куфарите при пътуване. Това ще намали риска от проникване на дървеници от транспортни багажни ленти на летища и багажници на рейсове и влакове. 
  • При разопаковане на багажа в хотела или във вкъщи след почивка или пътуване, винаги го разопаковайте на място, което е по далеч от спалните помещения в банята например.
  • Ако сте в хотел или квартира, дръжте куфарите на високо място така, че да нямат лесен достъп до пода на помещението.Може да използвате ваната или банята да поставите временно багажа си преди да направите бърз оглед на хотелската стая за следи от дървеници. Огледайте внимателно леглото, възглавниците и завивките за петна или наличие на насекоми.Ако забележите такива поискайте смяна на стаята или сменете хотела. Ако сте в зона, в която има висок риск от заразяване на багажа с дървеници не оставяйте дрехите си в гардероби и дрешници.Оставете ги в куфар или чанта, като си набавите голям найлонов чувал или специален калъф за куфари с цип.По този начин дървениците няма да могат да проникнат в багажа Ви.
  • Ако след пътуване се прибирате във вкъщи разопаковайте багажа си в банята. Изперете всички дрехи преди да ги поставите в гардероба. Внимателно изперете куфара или чантата с която сте пътували тя също представлява риск от заразяване с дървеници.Не забравяйте и дрехите, с който сте пътували в определени случай те също могат да бъдат приносители на дървеници.

КУПИ ПРЕПАРАТ ПРОТИВ ДЪРВЕНИЦИ СЕГА!

 

Назад към всички новини