Как да се предпазим от бездомните котки или Как да прогоним бездомните котки или Как да се справим с бездомните котки

Понякога котките се превръщат в нежалани гости и се налага да ги прогоните от дома си. Добрата новина е, че за всичко си има решение.

В предишната ни статия (Любопитни факти за котката) ви разказахме любопитни факти свързани с котките и засегнахме проблема за бездомните такива, които нерядко се настаняват неканени в двора или в дома ви.

Така стигаме и до едно от най-доказаните качества на котката - да ходи и да броди където си иска. За жалост всяко предимство крие и недостатък. Голяма част от хората имат алергия към котки.

Всъщност това е алергия към протеините, които котките отделят, за което нито ние, нито те са виновни. Друг често срещан проблем са глистите, които котките разпространяват на места, където обикновено нашите деца играят.

В този смисъл ще се радваме да споделим с вас няколко съвета за това как да се справите с нежеланите котки в или близо до дома ви.

Как да се справим с проблеми свързани с бездомни котки

Изхвърлете боклука

Премахнете източниците на храна на дивите котки. Започнете, като се уверите, че боклукът ви не прелива от контейнера и че сте закрепили контейнера с плътно прилепващ капак. Уверете се, че не оставяте никакви остатъци от органична храна навън.

Ако хранете котки, оставете храната на разстояние най-малко на 10 м. от къщата ви. Не го поставяйте пред входната врата, освен ако не искате да насърчите котките да се събират там.

Премахнете подслона им

Премахнете или блокирайте източници на подслон, за да предотвратите придвижването на котките. Те обикновено търсят топли и сухи помещения. Ако не успеят да намерят подходящи места, ще преминат към следващия двор или квартал.

Ако забележите, че котки се събират в определена зона на вашия имот, разберете какво използват за подслон. След това им блокирайте достъпа до него.

Спрей против котки

Напръскайте двора си със спрей за прогонване на котки. Различни компании произвеждат химически спрейове, които възпират котките. Тези спрейове съдържат съставки и миризми (независимо дали са естествени или синтетични), които котките намират за неприятни. Следвайте указанията, отпечатани върху опаковката и за максимален ефект - напръскайте районите на двора си, в които котките най-често прекарват времето си.

Можете да закупите котешки репеленти и в нашия сайт. Тези продукти са безопасни и нетоксични както за диви, така и за домашни котки.

Прогонване на бездомни котки, как да го направим

Поискайте професионална помощ

Обадете се на контрола на животните, ако не можете сами да контролирате популацията на котките. Те ще предприемат стъпки, за да помогнат за премахването на котките. Имайте предвид обаче, че агенциите за контрол на животните обикновено улавят котките и ги евтаназират.

Използвайте вода

Всеизвестен факт е, че котките и водата не се долюбват. Ако имате възможност поставете в двора си пръскачки с вода. Настройте ги автоматично да пръскат вечерно време най-вече. Ще получите и допълнителен бонус - вашата трева и цветя ще бъдат поляти и свежи.

Ако все пак наистина искате трайно и достъпно решение на проблема, не пропускайте да разгледате нашите предложения.

КУПИ ЗАЩИТА ОТ КОТКИ И КУЧЕТА СЕГА!

Назад към всички новини