Как да изберем най-подходящият уред против мишки и плъхове?

Борбата с мишки и плъхове – всеки, който се е сблъсквал с този проблем знае, че процесът може да се окаже много по-дълъг и мъчителен от това, което някога си е представял. Добрата новина е, че не всички уреди са еднакви!

Имаме късмета да живеем във времена, в които препаратите срещу вредители са все по-щадящи и безопасни за човешкото здраве, а уредите – все по-съвременни и ефективни. Мишките и плъховете са известни със своята устойчивост, завидно обоняние и със стремглавото си размножаване.

Какво трябва да знаем за уредите против мишки

Обикновено гризачите проникват в домовете ни през пролуки, дупки в стените, подовете, таваните, прозорците, мивките, ваните, тръбите и канализацията. Трябва да имате предвид, че мишките и плъховете са ловки и имат способността да се провират през дупки, които на пръв път изглеждат твърде малки и тесни за размерите им.

Веднъж самопоканили се във вашия дом, борбата с тях става все по-бавна и трудна в случай, че не вземете спешни мерки за унищожаването и трайното им прогонване.

Когато открият топло и безопасно място, те се заселват незабелязано и колонията им може да се размножи до 200 екземпляра, в рамките само на няколко месеца!

Има редица уреди против мишки и плъхове, които работят на различен принцип и имат различен подход в борбата с гризачите.

Към момента за най-ефективни в световен мащаб, се считат ултразвуковите устройства.

Тяхното действие се изразява в използването на високочестотни звуци, които влияят на мишките и плъховете и ги пропъждат от източниците на храна и топлина в домовете ни.

Мишките и плъховете излъчват звуци на много високи честоти, неуловими за човешкия слух. Това е техният начин на общуване. Хората успяват да уловят много малка част от шумовете, които издават гризачите.

Човешкият слух е развит да възприема звуци на честота от 20 до 20 000 херца. Ултразвуковите устройства произвеждат шумове с по-висока честота, които хората не чуват, но дразнят мишките и плъховете до степен, в която да ги накарат да бягат от „охраняваната” зона.  

Любопитен факт е, че основата на съвременните ултразвукови устройства срещу мишки и плъхове, е положена още в древен Китай преди хиляди години. Още тогава местните знаели за особеностите на общуването между вредителите и използвали уреди, които настройвали ръчно така, че да произвеждат звуци, непоносими за слуха на мишките и плъховете.

Как да разположим уреда против мишки и плъхове

Основните ползи от използването на ултразвукови устройства

  • Не се използват отрови и други химически препарати и не е необходимо да проявяваме повишено внимание за безопасността на деца и домашни любимци;
  • Не се налага да осъществяваме пряк контакт с вредителите. Те напускат дома ни, преди да се размножили и така елиминираме риска от пренасяне на опасни заболявания;
  • Ултразвуковите устройства срещу мишки и плъхове не вредят на слуха на хората, които обитават дома. Човешкият слух не разпознава звуците, които тези уреди издават;
  • Инвестирате в закупуване на ултразвуково устройство веднъж и не се налага да мислите повече за закупуване на други консумативи, които да го поддържат.

Когато усетят влиянието на ултразвуковите устройства, мишките и плъховете се чувстват объркани и изплашени, получават конвулсии, а в някои редки случаи може дори да се стигне до смърт.

Установено е, че след като ултразвуковото устройство се включи в контакт с електрозахранване, вредителите изчезват в рамките на 7-30 дни в зависимост от индивидуалната слухова чувствителност на всеки един индивид, степентта на заселване с гризачи и индивидуалната структура на обекта, в който е поставен уреда против гризачи.

Оказва се, че ултразвуковите устройства имат негативно влияние не само върху мишките и плъховете, но също могат да се използват за хуманна защита срещу катерици, прилепи, птици, диви животни.

Когато казваме, че не всички уреди са еднакви имаме в предвид точно това!!!. Когато избирате уред против гризачи трябва да знаете, че имат различни технологии на отблъскване, както и различни по сила честоти. Това зависи от производителя, марката, модела.

Много често човек избира уред за защита от гризачи само на база цена и площ на покритие, без да се интересува от това как точно този уред отблъсква гризачите. В крайна сметка  остава разочарован от ефекта на уреда. Тъй като го е закупил от място, на което не е получил адекватна консултация и не е закупил устройство конкретно за неговият случай или частен проблем.

Какви видове технологии съществуват при уредите против гризачи

Съществуват няколко различни технологии за прогонване на мишки и плъхове от дома, офиса, склада.

Ултразвук, това е най-стандартна и използвана технология, но дори и при нея има големи разлики в диапазона на честотите и звуковото налягане между различните марки устройства.

Ултразвука атакува гризачите на открито и не може да действа и да преминава през стени, тавани или други препятствия, което значи, че ще охранява само помещението, в което сте го поставили без значение колко мощен е той/колкото по мощен е уреда толкова по добър ефект има/.

Кои са най-ефективните уреди против мишки

Ултразвука няма да действа на мишки и плъхове, които са се скрили зад гипсокартонени стени или тавани поради, това че просто не достига до тях. Той ще прогони само гризачи, които са на открито, тъй като ултразвуковата вълна достига директно до тях.

Електромагнит това технологията, която защитава от гризачи всички жици и кабели на вашият дом, склад, производство. Тя се разпространява по наличната електрическа инсталация, като атакува гризачите на закрито в техните укрития, зад стени, тавани, кухини, гипсокартон, стига да има добро окабеляване, което всъщност е и инструмента на излъчване на електромагнитният сигнал.

Тази технология е единствената, която може да защити няколко помещения, чрез един уред според оказаната площ на производителя на устройството. Звук това е чуваема от човешкото ухо честота, която е и най-силната от всички.

Тя се използва само в помещения, които са необитаеми, като мазета, килери или складове. Звука не може да преминава през стени, тавани или други препятствия охранява само помещението, в което е поставен.

Светлина на някой модели уреди има и допълнително поставени LED  диоди, които излъчват силна и ярка мигаща светлина, която стресира и плаши гризачите в тъмни помещения този тип светлина обикновено е комбинирана с някоя от горе посочените технологии ултразвук, електромагнит, звук или всички заедно за да има максимален ефект от уреда против гризачи.

Най-ефективните уреди против гризачи

Лично според нас най-ефективни са тези уреди, които имат няколко технологии в едно устройство, така наречените комбинирани. Поради простият факт, че има повече от една технология за прогонване и дразнене на мишките и плъховете. Но всичко зависи от типа на помещението, в което се поставя уреда за да сте сигурни, че сте избрали най-подходящият уред моля свържете с нас за допълнителна консултация.

КУПИ СЕГА КАЧЕСТВЕНИ УРЕДИ ПРОТИВ МИШКИ И ПЛЪХОВЕ

Назад към всички новини