Къде да открием дървениците? Или Къде се крият дървениците?

В тази статията ще ви помогнем със съвети как да разпознаете дървениците и къде точно да ги търсите. Ако не искате да бъдете нахапани от дървеници, е важно да можете да разпознаете дали са в дома ви или хотелската стая, която сте наели за почивка. Научете как и къде точно да ги откриете или да намерите знаци, че опасността им не е мираж.

Ще ви разкажем къде се крият най-често дървениците и как да ги идентифицирате. Ако не можете да намерите признаци на дървеници, не забравяйте да потърсите в скрити места, където понякога достъпът е по-труден. За това и за повече информация пристъпваме направо към същината.

Оглеждайте се за знаци за наличие на дървеници

1. Сложете ръкавици, за да защитите ръцете си. Носете винилови или латексови ръкавици, когато проверявате за дървеници. Това може да предпази ръцете ви от ухапване от живи такива и ръкавиците ще им попречат да влезнат в контакт с вашата кожа. Ако нямате ръкавици наоколо, увийте найлонова торбичка над ръката си.

2. Определете цвета на дървениците - червени или кафяви са те. Възрастните дървеници са с дължина около 0,44 см (0,64 см) и имат 6 крака. Тези, които наскоро са се хранили с кръв, ще бъдат яркочервени и кръгли. След като усвои кръвта, тя ще придобие по-тъмен кафяв цвят и ще стане плоска. Ако дървеникът не се е хранил от известно време, той ще бъде бледокафяв цвят.

3. Потърсете червени петна от смачкани дървеници. Тъй като дървениците се хранят с кръв, те могат да оставят след себе си червени или ръждиви петна, ако се смачкат. Петната могат да изглеждат като единични капки кръв или да има намазки и ивици.

4. Проверете за яйца и екскременти от дървеници. Екскрементите от дървеници изглеждат като много малки черни петна. Екскрементите могат да оцветят тъканта, която е под тях, така че може да видите и тъмни ивици. Също така трябва да потърсите малки бледо бели яйца с размер около 1 милиметър (0,10 см).

Дървеници препарат

Къде да намерим дървениците? Кой са местата, които обитават?

1. Разгледайте чаршафите и проверете бельото. Извадете покривалото или одеялото и го разтърсете, преди да потърсите признаци на дървеници. След това внимателно издърпайте чаршафите и протектора за матрак.

Ако имате протектор за матрак, който е предназначен за спиране на опаразитявания на дървеници, проверете протектора близо до шевове, ципове или пролуки.

2. Погледнете внимателно рамката на матрака и леглото. Потърсете помощ, за да дръпнете леглото от стената. Огледайте шевовете на матрака и след това обърнете матрака. Може да видите дървеници да пълзят, докато правите това. Опитайте се да повдигнете матрака нагоре, за да можете да проверите и рамката на леглото и неговите фуги.

Проверете стената, срещу която леглото обикновено е изправено. Обърнете внимание на екскременти или петна от кръв от дървеници.

3. Проверете между възглавничките и под мебелите. Тъй като дървениците предпочитат да живеят там, където хората почиват за дълги периоди от време, погледнете лежащите кресла, столове и дивани. Обърнете внимание на гънките между възглавничките и отстранете всички големи възглавнички, за да можете да разгледате рамката на мебелите.

4. Преместете мебелите, за да можете да погледнете по периметъра на стаята. Ако имате големи мебели, като легло или дивани, ги избутайте до средата на стаята и огледайте хубаво.

Ако имате плесен в близост до горната част на стените или прозорците, качете се на стълба и проверете дали има и дървеници.

5. Огледайте гънките на завесите от плат. По-вероятно е дървениците да са близо до дъното на завесите, но те също така могат да пълзят и до върха. Отворете завесите, за да можете да погледнете в гънките, където биха могли да се скрият.

Не забравяйте да погледнете и зад завесите.

6. Проверете под бюра и нощни шкафчета. Изпразнете чекмеджетата на шкафовете или бюрото и ги извадете. Обърнете чекмеджетата с главата надолу и погледнете под тях близо до фугите. След това светнете с фенерче в долната част на бюрото, масата или скрина.

Ако бюрото или нощното шкафче имат кухи крака, развийте ги и огледайте вътрешността на краката.

7. Проверете скривалищата в електрически предмети. Ако стаята е силно заразена с дървеници, те могат да се скрият в цепнатините около електрическите контакти. Свалете капаците на електрическия контакт и погледнете зад тях. Също така трябва да проверите близо до лампи или компютърни кабели. Ако откриете дървеници в 1 контакт, трябва да проверите другите стаи в къщата.

Ухапванията от дървениците никак не са приятни и малкият им размер им позволява да се подвизават почти навсякъде. Понякога е трудно да бъдат идентифицирани, но когато това се случи незабавно трябва да се избавите от тях.

от какво бягат дървениците

Купи препарат срещу дървеници сега!

 

Назад към всички новини