Борба с къртиците

Борба с къртиците в градината

Когато става дума за защита от къртици е важно да знаем, кой са най-ефективните средства срещу къртици на пазара за да може да изберем най доброто за нашата градина. Избора на най-добрите методи за борба с къртиците е пряко свързан с ефекта от тях. В тази статия ще се опитам да ви помогна с избора на най добрите продукти за борба с къртици на пазара.

Разбира се ще Ви предложа методи и средства, които може да закупите от нашият магазин но и средства, които може да направите сами с подръчни материали.Масовите продукти, които се предлагат на пазара са уреди против къртици с ултразвук, капани за къртици, карбид за къртици, препарати против къртици.

Защита от къртици в двора и градината

Ето и нашето предложение как да се отървем от къртици

В последно време технологията на уредите за борба с къртиците се разви доста добре, като тя става все по ефективна и улеснява отговора на въпроса как да махна къртица от двора, много просто просто забивате уреда против къртици в почвата и той започва да ги прогонва чрез ултразвукови вибрации.

Уредите за борба с къртиците се различават един от друг на база технология и качество на изработка и производител не всички уреди са еднакви! Винаги избирайте качествени и доказани уреди срещу къртици произведени по най високи стандарти за качество.

КУПИ КАЧЕСТВЕНИ УРЕДИ ЗА БОРБА С КЪРТИЦИ СЕГА!


Уредите против къртиците са най лесният и неангажиращ вашето време начин да се отървем от къртици

Следващият метод, който дава отговор на въпроса как да се отървем от къртици е залагане на капани против къртици.Този метод е доста по ангажиращ и трудоемък за разлика от това да използвате уреди против къртици.

Капаните за къртици се поставят в тунелите на къртиците, като ги унищожават чисто механично, което значи, че един капан може да улови една или две къртици в зависимост от модела на капана. Има много видове различни капани, които се предлагат но най ефективните са челюстните капани.

КУПИ КАПАНИ ЗА КЪРТИЦИ

Друг наскоро нашумял метод за прогонване на къртици са така наречените препарати против къртици (репеленти против къртици) Тези продукти са създадени точно за да гоним къртиците от дворове и градини. Препратите против къртици са два вида сухи и течни и двата вида съдържат силно ароматни есенции, които имат за цел да изгонят подземните гризачи далеч от нашият двор.

Повечето препарати се поставят директно в тунела на къртицата, Времето за което препаратите прогонват къртиците от двора ни е различно и зависи от това каква плътност на къртици има а също така и от плътността на почвата. Колкото по малка плътност на къртиците е налична в двора ни толкова по бързо препарата ще ги изгони.

Плътността на почвата има отношение на наличието на къртици тъй като подземните гризачи предпочитат почва с ниска плътност така по лесно прокопават своите тунели. Този вид препарати не са отрова за къртици а са средство с което може да изгоните къртиците от двора си.

КУПИ ПРЕПАРАТИ ПРОТИВ КЪРТИЦИ


Как може да изгоним къртици от двора с подръчни средства

Това може да се окаже трудна задача но не и невъзможна. Например може да използвате нафталин за къртици, като е известно, че нафталина има силна миризма, която може да изгони и къртици. Нафталина не е отрова за къртици, той ги прогонва чрез силната си миризма.

Карбид за къртици това широко разпространен продукт, който отделя силно задушлив пушек при контакт с вода. Карбида се подставя директно в тунелите на къртиците там влиза в контакт с влажността на почвата и започва да отделя силна миризма и пушек директно в подземният тунел на къртиците. Има противоречиви мнения за карбида относно неговото действие но в повечето случай той е ефективен.

Когато сте решили да направите чисто нова зелена тревна площ от самото начало трябва да мислите за защита от къртици. Когато изграждате нови тревни площи може да поставите мрежи против къртици това са сравнително нови но 100% ефективни решения за борба с къртиците, които не позволяват на подземните гризачи да излезнат на повърхността по чисто механичен начин. Мрежата против къртици се поставя точно под тревната настилка, тя е направена от специална пластмаса, която възпира появата на къртичини на повърхността.

ВИЖ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА БОРБА С КЪРТИЦИ

Назад към всички новини