Борба с къртици в градината

Как да защитим градината от къртици?

Борбата с къртици се е превърнала в сериозно занимание за тези от вас, които имат двор или градина. Пораженията, които къртиците нанасят върху нашите добре поддържани ливади са доста дразнещи и неприятни. Като цяло къртиците са полезни животни тъй като се хранят с насекоми и червеи но пък от друга страна е важно да запазим двора си красив и не разровен от тях!

Как да защитим градината от къртици

Борба с къртици в градината възможно ли е да постигна добри резултати?

Да, разбира се необходимо е да разполагате с търпение и подходящите средства за да постигнете целта!

Защо имаме къртици в двора:

Къртиците обикновено търсят  храна и мека почва за да прокопават лесно своите подземи тунели. По някога няма никаква причина за да имате къртици в двора си просто къртиците по случаен принцип са се заселили в него.

При дворове с добра поддръжка поливни системи и редовно торене къртиците са там точно заради добрите условия, които има а именно меката почва заради редовното поливане и храна обикновено земни и други червей, за което спомага и торенето на различни насаждения били те земеделски или декоративни.

Какво да направя за да нямам къртици в двора:

Борбата с къртици е трудна задача! Или по скоро ограничаването на достъпа на къртиците до  храна и създаване на не благоприятни условия за живот във вашият двор. Но как да направим това?Вие може да модифицирате средата във вашият двор от благоприятна към не благоприятна чрез използването на БИО пест контрол, което значи че може да засадите различни растения, които отблъскват къртици например:

Рицин

Рицина е растение (храст) от семейство млечкови. Рицана е отровно растение но за сметка на това ако засадите рицин ще прогоните къртиците от двора си или ще го зашитите да не влизат в него!

Тагетеси

Красиво цвете с остра миризма масово се среща по паркове и градинки. Цъфти в красиви жълти цветове къртиците го мразят и не припарват до него!

Може да комбинирате растенията с ултразвукови уреди против къртиците излъчват вибрации, които прогонват къртиците от вашият двор.Има редица тънкости при избора на такъв уред. Защото не всички уреди за къртици са еднакви!

Винаги избирайте качествени и доказани уреди против къртици от доказани доставчици, които могат да ви консултират какво да изберете според вашите лични нужди. Борбата с къртици може да бъде успешна и без отрови и химикали(къртиците са защитени животни и няма отрова за къртици).

Ако изберете правилните и подходящо подбрани уреди, капани и препарати за борба с къртици вие може лесно и бързо да разрешите проблема с къртици в двора си.

Купи Качествени Уреди и Капани за къртици

Назад към всички новини