Бактерицидна лампа Osram AirZing PRO 5040 UV-C 36W

В наличност
0 1 5
0
Оцени
Цена (с ДДС):
260,00 лв.
Бактерицидна лампа с UVC светлина и датчик за изключване 36W
SKU: 98003
Тегло: 4,000 кг.
Безплатна доставка: Да

Преглед на пратката

30 дни право на връщане

Безопасно онлайн пазаруване

Вижте още от: Osram

Описание и начин на употреба

Osram AirZing PRO 5040 UV-C 36W бактерицидна лампа

Бактерицидна лампа  за директно облъчване на повърхности с датчик, който отчита движение на хора и животни и автоматично изключва лампата. Лампа за дезинфекция на въздух и повърхности OSRAM AirZing™ PRO 5040 има мощна бактерицидна пура от 36W, която облъчва ефективно площ от 15-20 кв.м. Лампа OSRAM AirZing е предназначена за монтаж на стена или таван. Лампата излъчва UVC светлина с дължина на вълната 253.7nm OZONE FREE.

Предупреждения за безопасност

Тази бактерицидна лампа е предназначена само за пречистване на въздуха в закрити пространства и очистване на повърхности (изделия с не медицинско предназначение).

Продуктът не е подходящ за почистване, дезинфекциране или стерилизиране на медицински изделия.

Продуктът не трябва да се оборудва с лампи за осветление с общо предназначение, нито UVC бактерицидна лампа да се монтира в осветителни тела с общо предназначение.

Този продукт е предназначен само за професионална употреба. Монтажът трябва да бъде извършен от квалифициран специалист електротехник. Със закупуването на настоящия продукт вие декларирате, че го купувате за професионална употреба и че сте/ще ангажирате квалифицирани лица за правилния монтаж, експлоатация и поддръжка на тази бактерицидна лампа.

Важно!

Не трябва да се подава захранване на този продукт по време на монтаж, поддръжка или подмяна на лампата.

Строго забранено е използването на този продукт на места с леснозапалими или експлозивни материали

Този продукт излъчва UVC светлина по време на работа. Винаги избягвайте излагането на хора или животни на пряка или отразена UVC светлина.

UVC радиацията, излъчвана от този продукт по време на работата му, може да причини сериозни уврежданията на очите и кожата след относително кратка по времетраене експозиция. Не се разрешава присъствието на хора или животни в близост. Вижте таблицата по-долу за информация относно излъчването ES и времето на експозиция texp в зависимост от разстоянието

d [m] 0.2 1 2 3
ES [W/m2] 5.0 0.68 0.21 0.099
texp [s] 6 40 140 300

Употреба на бактерицдна лампа Osram AirZing PRO 5040 UV-C 36W

Уверете се, че няма хора и животни в работното пространство, когато продуктът работи! Започнете процеса на пречистване само ако в помещението няма никого.

Заключете помещението, когато продуктът работи;

Може да се използва предупредително обозначение, предупредителна лампа или предупредителна звукова сигнализация;

Продуктът трябва да се включва само от обучени упълномощени лица;

Превключвателят трябва да е извън помещението;

Превключвателят трябва да изглежда по начин, по който да не бъде лесно объркан с обикновените ключове за осветлението;

Превключвателят може да бъде монтиран на височина не по-малко от 2 m от земята;

Превключвателят може да бъде снабден със заключващо устройство, което само специално определени оператори могат да използват;

Може да се използва превключвател за врата, който изключва продукта, ако някоя врата бъде отворена;

Лекото синкаво излъчване от лампата показва, че продуктът работи в момента.

Обучение на персонала да не влиза в помещението, респ. да го напуска незабавно, когато продуктът е включен. Това е мярка от второ ниво, ако другите методи, като например заключване на помещението или предупреждение на входа, са неуспешни.

Продуктът е снабден с инфрачервен сензор, който изключва лампата незабавно, ако бъде засечено неочаквано човешко присъствие в пространството, в което работи уред с ултравиолетово излъчване. Не разчитайте само на сензора. Това е само мярка за безопасност от второ ниво в случай на злоупотреба или нарушаване на посочените по-горе предпазни мерки.

Чувствителността на сензора намалява при температура в помещението над 35°C.

Не покривайте инфрачервения сензор и не блокирайте полето му при никакви обстоятелства.

Настоящият продукт трябва да бъде монтиран правилно. Направете справка с инструкциите за монтаж, за да избегнете повреда на източника на светлина или други компоненти.

Продуктът трябва да бъде монтиран на определена височина и място в рамките на указаната температура. Инфрачервеният сензор може да се активира при необичайна въздушна конвекция.

Недостатъчна доза UVC лъчение може да не постигне очаквания ефект на пречистване.

Ултравиолетовата интензивност на този продукт се определя според времето на използване. Подменете UVC лампата своевременно, когато кумулативното ѝ време на използване надхвърли ефективния ѝ експлоатационен срок от 9000 часа.

UVC лъчението може да доведе до стареене на не метални материали, като например пластмаси, гуми и др. Когато използвате продукта, предпазвайте всички неметални материали, изложени на UVC светлина.

Никога не излагайте растения на UVC светлина.

При употреба на продукта поддържайте гермицидното пространство чисто и сухо, затворете вратите и прозорците и не допускайте циркулация на външен въздух. Не използвайте вентилатор.

Този продукт не съдържа озон.

Оригиналният дизайн и тестването на този продукт се основават на двустранната ултравиолетова тръбна лампа OSRAM HNS T8 30 W. Той може да работи по различни начини, ако има други източници на светлина.

Тръбата OSRAM HNS съдържа живак; спазвайте местните разпоредби за изхвърляне на използвани източници на светлина.

Време за дезинфекция

До 10m2, препоръчва се 30 минути
До 10 - 15м2,препоръчва се 45 минути
До 15 - 20м2, препоръчва се 60 минути;
Над 20m2, препоръчват се множество бактерицидни лампи

Приложение на бактерицидната лампа

Офиси, барове, заводи, фитнеси, ресторанти, молове, кина (Продукта трябва да работи при пълно отсъствие на хора и животни)

Включване и изключване на бактерицидната лампа

Необходимо е изчакване от 5 секунди, преди да се включи отново веднага след изключване, поради системно нулиране от 3 до 5 секунди.

Когато продуктът бъде изключен от инфрачервения сензор, той няма да се включи автоматично – трябва да бъде включен ръчно.

Направете справка чрез QR кода по-долу за информация относно гаранционната политика за този продукт. Гаранционната политика на OSRAM е приложима само за продукти, които са монтирани, използвани, ремонтирани и поддържани правилно в съответствие с настоящото ръководство. Неспазването на това изискване анулира всички гаранции, изрични или подразбиращи се.

ВАЖНО: Този продукт е само за професионална употреба, продукта е не окабелен, свързва се от професионален електротехник.

Технически характеристики

Код на продукта: 4062172152655
Входно напрежение: 220 ~ 240V, 50 / 60Hz
Входен ток: 0,19А
Консумирана мощност: 40W
Размери: L1363mm / W54mm / H78mm
Височина на монтаж: 2,5M — 4M
Оперативна темп: -10 ° C ~ 40 ° C
Температура на съхранение: -20 ° C ~ 60 ° C
Относителна влажност: ≤80%
Площ на покритие: 40 кв.м
Цвят: Бял
Тегло: 2.2 кг
Гаранция на тялото: 3 г

Гаранция пура: 9000 ч

Производител: OSRAM

Технически характеристики

МАРКА: Osram Безплатна доставка: Да Мерни единици: кг.

Начини на доставка

След като направите своята поръчка в www.otrovi.com наш консултант ще я обработи и ще изпрати потвърждение на посочения от Вас имейл адрес.

Доставките се извършват с куриерска фирма Еконт или Спиди за цяла България. Стандартният срок за доставка е един работен ден от момента на потвърждаването на Вашата поръчката. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници, като обичайните часове за доставка са в интервала от 9:00 до 17:30 часа.

Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали е жилищен или е служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт или Спиди в съответният град.

Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посоченият адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на куриерска фирма Спиди или Еконт, така че да получи в срок пратката си. Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка и стоката се връща обратно.

Всички поръчки над 49.99 лв се доставят безплатно до цяла България и са отбелязани с знак   БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА :ДА . Всички поръчки отбелязани с доставка до адрес се заплащат от получателя.

При поръчка на стоки на стойност под 49.99 лв, или до адрес на получателя цената на доставката е : 

- 6.40 лв. до офис на Еконт ,

- 7.95 лв. до адрес на клиента с Еконт 

- 7.00 лв. до адрес или до офис на Спиди

Кога се изпълняват поръчките:

Поръчките се приемат от сайта OTROVI.COM 24 часа в денонощието, включително в почивни дни и официалните празници.

Поръчки направени след 15.00ч. се обработват на следващият работен ден.

Поръчки направени в почивни дни и официални празници се изпълняват на следващият работен ден след тях.

Всички продукти от сайта OTROVI.COM може да вземете на място в нашият магазин между 9.00-18.00 часа всеки работен ден.

За да сте сигурни че продукта който желаете да вземете директно от нашия магазин има складова наличност моля свържете се с нас на телефон:0879 400 500

Срокът за окомплектоване на стоките, които са с изчерпана наличност към момента на подаване на поръчката, е от 1 до 3 работни дни. В зависимост от наличността и срока на доставка до нас от производителя или вносителя на дадения продукт .

ВАЖНО: Уважаеми клиенти моля имайте в предвид, че всички касови бонове за покупки от платформата OTROVI.COM се издават от куриерските служби Екон или Спиди съгласно Наредба № Н-18 от 2006 под формата бележка или квитанция за пощенски паричен превод( ППП).

Оценки и коментари

Оценете: Бактерицидна лампа Osram AirZing PRO 5040 UV-C 36W
Вашата оценка:
img
Бактерицидна лампа Osram AirZing PRO 5040 UV-C 36W Добави