Телефон 0879 400 500

Бактерицидни лампи за дезинфекция на въздух и повръхности

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
 • Име
 • Сума
Показвай по 40
 • 80
 • 100
  Промо

Нормална цена: 83,20 лв.

Special Price 63,90 лв.

Бактерицидна лампа за дома и офиса с отложен старт за 60 кв.м
 
16,89 лв.
UVC Бактерицидна пура 15W
 
160,00 лв.
UV лампа за дезинфекция на въздух и повърхности 32W
 
132,00 лв.
Дезинфекция на въздух в автомобили с UV лампа
 
890,00 лв.
UVC Бактерицидна лампа работеща в присъствие на хора и животни 125 куб.м
 
1 250,00 лв.
Мобилна бактерицидна лампа работеща в присъствие на хора и животни
  Промо

Нормална цена: 84,50 лв.

Special Price 66,50 лв.

Преносима бактерицдна лампа за дезинфекция с UVC и озон с датчик
 
95,60 лв.
Ръчна преносима UV лампа за дезинфекция на повърхности
 
19,80 лв.
UV лампа за дезинфекция на повърхности включване в смартфон IOS
 
19,80 лв.
UV лампа за дезинфекция на повърхности за телефони
 
69,00 лв.
Преносима бактерицидна лампа с дистанционно управление
  Промо

Нормална цена: 750,00 лв.

Special Price 599,00 лв.

Бактерицидна лампа за присъствие на хора.
 
260,00 лв.
Бактерицидна лампа с UVC светлина и датчик за изключване 36W
 
95,00 лв.
Бактерицидна лампа за дезинфекция на въздух и повърхности
 
119,00 лв.

Бактерицидна лампа 30W за дезинфекция на въздух и повърхности

 
186,00 лв.

Мощна бактерицидна лампа с два излъчвателя по 30W всеки!

 
2 586,00 лв.
Уред за дезинфекция на въздух в присъствие на хора
 
18,50 лв.
Бактерицидна пура OSRAM15w.
 
37,50 лв.

Бактерицидна пура 30w Консуматив за бактерицидна лампа

 
0,75 лв.
СТАРТЕР SYLVANIA FS22 -УНИВЕРСАЛЕН ЗА ИНСЕКТИЦИДНА ЛАМПА
 
15,99 лв.
Стартери за инсектицидна лампа 25бр кутия
Сортирай по: Позиция
 • Име
 • Сума
Показвай по 40
 • 80
 • 100

Дезинфекциращите уреди се оказват едни от най-използваните продукти в борбата със COVID-19, когато става въпрос за дезинфекция на помещения като офиси, производства, домове и други.

Какво трябва да знаете за тях

Има два вида лампи за обеззаразяване на въздух и повърхности. Единият вид е предназначен за директно облъчване с UV-C светлина. Другият вид е затворен тип - тогава уредът може да работи и в присъствието на хора. 

 • UV лампи за дезинфекция с директно облъчване: Могат да бъдат статични или мобилни, в зависимост от модела. Този вид уреди се поставят директно в помещението, което желаете да обеззаразите от вируси, мухъл, плесен и бактерии. Особено важно е да спазвате мерките за безопасност за работа, а именно В ПОМЕЩЕНИЕТО НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ХОРА И ЖИВОТНИ. Минималната експозиция на облъчване трябва да бъде минимум 2 часа. Повечето съвременни UV-C лампи имат минимално образуване на озон около 3%. Това е така, защото в повечето случаи високите нива на озон могат да бъдат вредни, ако решите да използвате помещението без да го проветрите;

 • UV лампи за дезинфекция в присъствието на хора: Провежда се дезинфекция на въздуха директно в корпуса на уреда. Бактерицидните пури са напълно затворени и облъчват само струята, която преминава през тях. Няма директно облъчване около устройството и така то е безопасно за употреба в присъствието на хора и животни. Този тип се използва от години в хранително-вкусови предприятия, лекарски кабинети, детски градини и училища. В последно време често се използва и в офиси на фирми с голямо струпване на хора, като по този начин се намалява рискът от предаване на инфекции по въздушно-капков път.

 • Всички UV лампи използват бактерицидни пури, различни мощности според това за каква площ се използват. Бактерицидните пури са консуматив, който има среден живот от 7000 часа и максимална употреба до 9000 часа. С течение на употребата ефекта на антибактериалната лампа намалява и тя трябва да се подмени с нова. Всяка антибактериална лампа подлежи на подмяна на обслужване и подмяна на бактерицдната пура приблизително на една година. Това е важно за да може да се възползвате от максималният ефект от Вашата антибактериална лампа.

Полезна информация

Бактерицидните лампи  за директно облъчване служат за дезинфекция на въздух и повърхности, те се използват най-често в предприятия от хранително-вкусовата промишленост, лечебни заведения, лекарски кабинети. Унищожават почти всички видове вируси, бактерии, мухъл и плесени, като по този начин правят средата по-здравословна и увеличават срока на годност и качеството на хранителните продукти.Някои от лампите имат защита от влага, но не могат да действат като влагоабсорбатори Излъчват UV-C светлина, която е с дължина на вълната 253.7 nm. Тези устройства трябва да работят в пълно отсъствие на хора и животни в помещенията, в който са поставени.

Бактерицидни лампи за дезинфекция на въздух в присъствие на хора. Това лампи с ултравиолетови лъчи(UVC), които са от затворен тип. Ултравиолетовите лъчи не излизат от корпуса на уреда и не могат да облъчат директно околната среда, хора и животни. При този тип uv лампи за стерилизация се дезинфекцира само въздуха от помещението, в която е поставена. Мощни вентилатори вкарват превантивно въздух в корпуса на уреда, като там въздуха се обеззаразява и излиза обратно в помещението. При този тип уреди ултравиолетовите лампи ( бактерицидни пури) са с дължина на вълната  253.7 nm, които унищожава повечето вируси, бактерии, спори и плесен. Ултравиолетови лампи от закрит тип се поставят в помещения с предварително измервана кубатура на помещението, тъй като уредите работят с точни обеми въздух на час. Преди да закупите такава антибактериална лампа проверете дали мощността отговаря на помещението, в което ще я използвате ако уреда дезинфекцира по малък обем въздух от колкото е помещението ще трябва да добавите още една антибактериална лампа за да може да направите ефекта максимален.

Как действат

Бактерицидните лампи от закрит тип дезинфекцират на база конвекция, тоест протичане на количество въздух през излъчвателя. Колкото повече въздух преминава през бактерицидната пура, толкова по-добро обеззаразяване се извършва. При този тип  uv лампи въздуха се вкарва принудително от вентилатор.

Бактерицидна лампа за директно облъчване. Тези лампи облъчват директно желаната от вас повърхност, като uvc  светлината унищожава 99.9 от наличните бактерии, вируси, мухъли и спори по облъчените повърхности. ТЕЗИ ЛАМПИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В ПЪЛНО ОТСЪСТВИЕ НА ХОРА И ЖИВОТНИ В ПОМЕЩЕНИЯТА. За да извършите добра дезинфекция е необходимо да подложите повърхностите на достатъчно дълга експозиция на облчъване в зависимост от поща на помещението.

Как и къде се монтират

Монтажът на дезинфекциращите тела се извършва от квалифициран електротехник. Те се позиционират на стена или таван, в зависимост от структурата на обекта. При монтаж на директно облъчващи антибактериални uv лампи е необходимо да вземете мерки за безопасност по отношение на това да няма случайно облъчване с uv светлина хора и животни.

Какво ще намерите при нас

Разнообразие от различни видове и мощности бактерицидни лампи, резервни части и консумативи за тях; професионална консултация за начина на монтаж и действие в конкретния случай; бърза и безплатна доставка за цяла България. Ние предлагаме професионални UV-C дезинфекциращи устройства за бита и индустрията, както и препарати за дезинфекция.