Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Живоуловни хуманни капани тип клетка

12 артикула

на страница

Какво представляват хуманните капани тип клетка

Хуманните клопки тип клетка, или така наречените живоловни капани, улавят целевите животни живи, без да ги нараняват. Те представляват метални конструкции с различни размери, които трябва да изберете спрямо вида и размера на животното, което искате да уловите. Капаните са еднопроходни или двупроходни, тунелен тип. Повечето са със специален педален механизъм за задействане, т.е. животното стъпва върху стъпковия механизъм и вратите се затварят, като жертвата остава в клетката. След улова, клетката се транспортира далеч от обекта, в който е заложена и се освобождава по време на транспортирането. Добър съвет е да се покрие с широк плат, одеало или наметало - така заловената твар ще стои на тъмно, няма да вижда лицата и движението около себе си и следователно ще бъде по-спокойна.

За какви животни се използват 

Живоловните клопки се използват за малки диви животни, като белки, невестулки, порове, мишки, плъхове, лисици, чакали, златки, птици, зайци и т.н. Към списъка можем да добавим и котки, които могат да бъдат съседски домашен любимец, оставен да се скита свободно по дворовете или подивяла бивша домашна котка. Без значение е дали малките досадници са гризачи, които унищожават дървенията или хранителните запаси в къщата Ви, или малки хищници, нападащи дребната стока в стопанството Ви, капаните работят еднакво с всички видове. Единствено типът стръв, която залагате за привличане на съответния вредител, бива различен, според неговия вид. Във всеки случай живоловните клопки са хуманен начин да се справите с нежеланите нашественици.

Как да ги заложим

Поставете капана в зоната, в която сте забелязали целевия вредител. Заложете подходяща примамка, която да подмами животното вътре. Проверявайте капана ежедневно. Не са рядкост и случаите, в които е необходимо да изчакате до няколко дни, за да уловите някои видове, като белки и невестулки. При тези животни можете да използвате стръв, като сурови яйца или пилешко месо. Един от плюсовете на тези клопки е, че след залавянето на дадено зверче, те отново могат да се използват безпроблемно.

Къде да ги купим 

В сайта на Otrovi.com Ви очаква както богат избор между варианти, размери и марки, така и добри цени и професионално отношение. Разгледайте предложенията, обмислете ги и направете най-оптималния избор, според своята ситуация. А ние, от своя страна, ще Ви гарантираме качество на продуктите и добри резултати за борбата Ви с вредителите.