Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

ДДД Услуги

1 Артикул

на страница

ДДД услугите са предназначени за помещения, които имат нужда от прогонване на гризачи, насекоми и други вредители, които могат да донесат зарази. Пълното унищожаване на подобни посетители изисква обработка с препарати, старателно почистване и цялостна борба за бъдеща защита от тяхната повторна поява.

Особености на ДДД услуги

ДДД е съкращение от дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Какво включват тези процедури:

  1. Дезинфекция – дезинфекцията включва набор от мерки, насочени към дезинфекцирането на територията с цел унищожаване на патогенни микроби с помощта на специални средства. Тя, на първо място, е необходима, за да се предотврати разпространението на инфекция в местата на пребиваване, активността и местоположението на хората. Процедурата се състои в почистването на помещения, което напълно унищожава различните патогени.
  2. Дезинсекция – дезинсекцията е система от процедури, целящи да ви отърват от насекоми, с помощта на химически, биологични, механични и други средства, които не са опасни за хората. Процедурата в крайна сметка унищожава всеки вид насекомо, което пречи на човек да извършва ежедневни или бизнес дейности.
  3. Дератизация – дератизацията е набор от действия, чиято цел е да ви отърве от гризачи. Необходими са превантивни мерки за лишаване на гризачите от храна, напитки, места за разплод и гнезда, както и за изключване на условията за евентуално проникване на гризачи в съседно жилищно, промишлено или обществено съоръжение. 

Някои от ДДД услугите са задължителни за извършване в кафенета, хотели, ресторанти и други места, където има посещения от хора или се съхранява храна или други продукти, предназначени за употреба от хора.

Подготовка за ДДД услуги

За да подготвите едно помещение за предстоящата обработка, трябва да извършите някои предварителни действия. Ето и основните сред тях:

  • Дрехите и спалното бельо трябва да се изпрани или изкарани от мястото, което ще се обработва;
  • Желателно е да се покрие телевизорът, компютърът и друго електрооборудване в помещението;
  • Електричеството трябва да бъде прекъснато по време на обработката;
  • Ценностите, храната, предметите за лична хигиена и приборите да бъдат опаковани и складирани на друго място;
  • Прозорците и вратите трябва да бъдат плътно затворени;
  • Домашните любимци трябва да бъдат извадени.

След като приключи процесът по този тип услуги помещението, трябва да бъде проветрено, като във всички стаи се препоръчва да се избършат масите и плотовете. Килими и мека мебел трябва да се изчистят 2-4 дни след процеса. Подовите настилки също трябва да бъдат измити след около 3 дни. Това е необходимо, за да се отстранят мъртвите насекоми и техните яйца от стаята. Домашните любимци, след дезинфекциране на стаята, е добре да бъдат обезпаразитени.

В Otrovi.com можете да заявите нуждата си от ДДД услуги или да заявите абонамент, като човек от нашия екип ще се свърже с вас възможно най-скоро. Възползвайте се от офертните ни цени и коректно професионално отношение!