Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

ДДД Услуги

1 Артикул

на страница

ДДД услугите са предназначени за помещения, които имат нужда от прогонване на гризачи, насекоми и други вредители, които могат да донесат зарази. Пълното унищожаване на подобни посетители изисква обработка с препарати, старателно почистване и цялостна борба за бъдеща защита от тяхната повторна поява.

Особености на ДДД услуги

ДДД е съкращение от дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Какво включват тези процедури:

 1. Дезинфекция – дезинфекцията включва набор от мерки, насочени към дезинфекцирането на територията с цел унищожаване на патогенни микроби с помощта на специални средства. Тя, на първо място, е необходима, за да се предотврати разпространението на инфекция в местата на пребиваване, активността и местоположението на хората. Процедурата се състои в почистването на помещения, което напълно унищожава различните патогени.
 2. Дезинсекция – дезинсекцията е система от процедури, целящи да ви отърват от насекоми, с помощта на химически, биологични, механични и други средства, които не са опасни за хората. Процедурата в крайна сметка унищожава всеки вид насекомо, което пречи на човек да извършва ежедневни или бизнес дейности.
 3. Дератизация – дератизацията е набор от действия, чиято цел е да ви отърве от гризачи. Необходими са превантивни мерки за лишаване на гризачите от храна, напитки, места за разплод и гнезда, както и за изключване на условията за евентуално проникване на гризачи в съседно жилищно, промишлено или обществено съоръжение. 

Някои от ДДД услугите са задължителни за извършване в кафенета, хотели, ресторанти и други места, където има посещения от хора или се съхранява храна или други продукти, предназначени за употреба от хора.

Подготовка за ДДД услуги

За да подготвите едно помещение за предстоящата обработка, трябва да извършите някои предварителни действия. Ето и основните сред тях:

 • Дрехите и спалното бельо трябва да се изпрани или изкарани от мястото, което ще се обработва;
 • Желателно е да се покрие телевизорът, компютърът и друго електрооборудване в помещението;
 • Електричеството трябва да бъде прекъснато по време на обработката;
 • Ценностите, храната, предметите за лична хигиена и приборите да бъдат опаковани и складирани на друго място;
 • Прозорците и вратите трябва да бъдат плътно затворени;
 • Домашните любимци трябва да бъдат извадени.

След като приключи процесът по този тип услуги помещението, трябва да бъде проветрено, като във всички стаи се препоръчва да се избършат масите и плотовете. Килими и мека мебел трябва да се изчистят 2-4 дни след процеса. Подовите настилки също трябва да бъдат измити след около 3 дни. Това е необходимо, за да се отстранят мъртвите насекоми и техните яйца от стаята. Домашните любимци, след дезинфекциране на стаята, е добре да бъдат обезпаразитени.

Пръскане срещу хлебарки според изискванията на РЗИ (ХЕИ)

Ние от Otrovi.com предлагаме професионална услуга за пръскане срещу хлебарки и други вредители, спрямо изискванията, посочени от РЗИ (ХЕИ). Ние действаме спрямо определените в Закона за здравето мерки, за обработка чрез пръскане срещу хлебарки и други в следните видове обекти: търговски обекти, обществени сгради, жилища, производствени сгради и помещения, ресторанти и заведения за хранене.

Можете да изберете нас за еднократно пръскане срещу хлебарки, както и да осъществите абонамент за ДДД услуги, съобразени с Наредбата за условия за извършване на дезинфекция и дезинсекция, посочена от МЗ. Ние извършваме и дератизация, относно съгласно посочените изисквания от РЗИ, като даваме гаранция.

Какви препарати против хлебарки се използват

За третирането на посочените от вас помещения, ние ще използваме напълно безвредни, лишени от канцерогенност продукти, които са висококачествени и с доказана ефективност. Работим с доказани производители, чиито предложения на пазара са сред най-резултатните – като Bayer, BASF. Според нашата професионална преценка, след установяване на особеностите на помещението – размер и тип, вида на хлебарките и популацията, ние определяме съотношението и вида на препарата, който ще използваме за пръскането. Препоръчително е по време на пръскането срещу хлебарки да не присъства никой, а ако се налага – да бъдат широко отворени вратите и прозорците. 

Видовете хлебарки и пръскането срещу тях

На територията на България могат да се срещнат три вида хлебарки:

 • Кафява (Германска) – тя е най-разпространена. Те живеят предимно в домове, кухни и помещения, където е влажно и топло. Те имат малки кафяви телца. Най-ефикасното средство срещу тези хлебарки е гел-примамка или пръскане на концентрирани инсектициди с вода;
 • Черна (Ориенталска) – техните местообитания са канализацията, мазетата, тавански помещения. Тези хлебарки са упорити и издръжливи на лоши условия, което означава, че за унищожаването им е необходимо пръскане със силни инсектициди;
 • Американска – те се придвижват чрез канализацията и проникват в апартамента или къщата. Най-ефикасно е да комбинират два или повече инсектицида за обработка чрез пръскане.

В Otrovi.com можете да заявите нуждата си от ДДД услуги или да заявите абонамент, като човек от нашия екип ще се свърже с вас възможно най-скоро. Възползвайте се от офертните ни цени и коректно професионално отношение!