Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Пръскане на смокиня

При отглеждане растението се нуждае от конкретни грижи, за да се развие здравословно. За да се подпомогне израстването им, младите дървета трябва да се поливат често. Правилните грижи водят до обилна крайна продукция и отлична реколта.

От какво се нуждае смокинята?

Старайте се да поливате дървото обилно поне веднъж седмично, а при засаждането обърнете внимание на нейното позициониране, тъй като тя е топлолюбива и наличието на светлина и топлина ще допринесе за развитието ѝ. Повечето такива дървета не се нуждаят от редовно торене освен ако не са засадени в контейнери. Можете да добавите 1/2 до 1 килограм азотни торове, ако смокинята ви не расте достатъчно. Ако решите да използвате тези съставки, започнете употребата им в края на зимата и приключете процеса в началото на юли месец. За да предотвратите плевелите и да запазите влагата за корените на дървото, можете също да разпръснете слой мулч около дървото. Подрязването на тези растения не е много необходимо. Отстранете всички мъртви, болни или слаби клони по време на пасивния сезон, за да стимулирате добива на плодове и цъфтежа на самото дърво.

Смокиня

Болести и вредители по смокинята и тяхното откриване

Вредителите по тези дървета са доста и включват не само видове, които са смукатели, но и други разновидности. Сред тях са много видове бръмбари, паякообразни акари, молци, определени видове паяци и като цяло доста широк набор от насекоми. Това принуждава много градинари да прилагат третиране с различни средства, както и да се опитват да унищожат популацията на съответните насекоми, които нападат смокинята.

Ефективни препарати за пръскане на смокиня

На пазара можете да се натъкнете на различни химически обработки, включително пестициди, инсектициди и естествени масла, които служат за пръскане и третиране на вредителите по това растение. За да бъдат тези препарати под формата на спрейове ефективни, при пръскане против вредители, те винаги трябва да се използват точно според инструкциите. 

Експертите ни от otrovi.com съветват да се прилага схема за пръскане, която да включва инсектициден сапун, хлорпирифос, карбарил, ацефат и малатион. Въпреки това, бъдете максимално внимателни при употребата на тези средства за пръскане, защото те са силно отровни и могат да предизвикат редица проблеми, ако се използват в прекомерно големи количества. Важно е да обърнете внимание и на това доколко растението ви е достатъчно здраво и да акцентирате върху правилната поддръжка по време на периода на растеж, което ще превантира бъдещи проблеми и ще ограничи заплахите за дървото.

Препоръки за препарати и уреди против често срещани вредители в градина:

Борба с къртици

Борба с охлюви

Птицегони

Плашила против птици

Газови оръдия против птици

Борба с влечуги