Телефон 0879 400 500

Препарати и продукти за защита и борба с охлюви

Покажи филтри
Сортирай по: Позиция
 • Име
 • Сума
Показвай по 40
 • 80
 • 100
 
15,90 лв.
Препарат против охлюви
 
39,90 лв.
Препарат против охлюви Mondo Verde
 
14,99 лв.
Защита от голи охлюви
 
12,00 лв.
ЕКОЛОГИЧЕН КАПАН ЗА ГОЛИ ГРАДИНСКИ ОХЛЮВИ
 
10,90 лв.
Капани за охлюви еко без препарати и химикали.
 
2,90 лв.
Капки примамка за охлюви
  Промо

Нормална цена: 16,20 лв.

Special Price 12,20 лв.

Лента за защита от охлюви без употреба на препарати и репеленти .100% ефективна защита от охлюви.
Сортирай по: Позиция
 • Име
 • Сума
Показвай по 40
 • 80
 • 100

Вредни ли са охлювите за градината?

Охлювите, независимо голи или с черупка, са едни от най-големите неприятели в градината. Макар и бавни, меки и на пръв поглед безобидни, тези животинки притежават невероятен апетит, размножават се с главоломна скорост и могат да унищожат стандартна хоби-градина с насаждения за няколко дни. Предпочитат нежните и крехки зелени листа на току-що поникнали растения, което ги прави универсален градински вредител.

Тези животни нанасят пораженията през нощта, когато е хладно, затова често е трудно да се проследят поразиите, които правят, преди да стане твърде късно. Виреят на тъмни и влажни места, като такива могат да бъдат както дупки в земята, така и стари кофи и тенджери и изобщо всяко място, което задържа вода. Сухите и слънчеви места не страдат от набезите им, освен след дълги дъждовни дни.

Съвети за предпазване на Otrovi.com

За защита от пълзящата напаст ние от Otrovi.com сме подготвили няколко възможни решения на съвсем разумни цени:

 • Препарат за отблъскване;

 • Лента за отблъскване;

 • Капани.

Охлювите имат много нежни тела и избягват всякакви абразивни повърхности, или такива с остри ръбове. В уеб магазина на Otrovi.com се предлага препарат, който създава неприятна среда за придвижване на животинките, абсорбирайки тяхната секреция. Този препарат прогонва гадините, без да ги унищожава и може да се използва с голям успех както за саксийни растения, така и поръсен около овощни градини и зеленчукови лехи.

Лентата за отблъскване е друг много ефективен и екологичен начин за справяне с гадините, без никаква употреба на препарати. Представлява тънка и здрава медна лента, която създава естествен заряд, който отблъсква тези животни. Може да се използва с години, без да се повреди или остарее.

Капаните за охлюви са един от най-предпочитаните способи за справяне с пълзящата напаст.

Какво представляват капаните за охлюви?

Капаните са практичен начин за освобождаване на градината от тези вредители, без да се налага да се използват препарати и отрови. Представляват пластмасови конструкции, които се вкопават в земята и служат като резервоари, в които се налива атрактант за охлюви или обикновена бира. Миризмата привлича пълзящите животинки, които впоследствие падат в тях и се давят. За стопаните остава на няколко дни да изпразват капана и да го пълнят отново с препарат за привличане, или с бира. Лесно, ефективно и напълно безвредно за околната среда.

Един такъв капан може да защитава около 20 квадратни метра от градината, привличайки гадините през целия активен сезон.