Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с комари

Често задавани въпроси

Как да се отървете от комарите в градината?

За да отблъснете комарите от градината е необходимо да приложите правилните превантивни мерки. Премахнете съдове със застояла вода, защото именно там те снасят яйцата си. Засадете растения, като розмарин и босилек, чийто аромат ги отблъсква. Използвайте репеленти или устройства за допълнително отблъскване.

 

Какви средства за борба с комари има?

В зависимост от начина на действие и приложение, в нашия онлайн магазин otrovi.com, предлагаме разнообразни средства за борба – гривни, спрейове за унищожаване или предпазване, инсектицидни лампи за закрито и открито, препарати, под формата на концентрати, електрически машинки, защитни мрежи и други.

Как да изберете средство против комари?

За да направите правилен избор, трябва да съобразите дали искате да защитите помещение на закрито или открито, защото някои продукти имат конкретно предназначение. Преценете и ефекта, който искате да постигнете – да ги прогоните или да ги унищожите.

Какво трябва да знаете за борбата с комари?

Когато искате да постигнете успех в мисията по прогонване или унищожаване, трябва да разучите поведението на вредителите. Тяхното присъствие е най-забележимо вечер, за разлика от повечето насекоми, които са активни през деня. Денем те са пасивни и се крият в по-висока трева. Поради тази причина, косете често тревата в двора си и обработвайте с подходящи препарати. Това е една от мерките в борбата срещу присъствието им.