Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с кърлежи

Често задавани въпроси

Какви средства за борба с кърлежи има?

Ще откриете два вида препарати – инсектициди за унищожаването на неприятелите и спрейове за директно приложение върху дрехите, с цел предпазване. При нас, в otrovi.com, предлагаме и някои ултразвукови уреди, които могат да прогонят нежеланите гости в градината ви.

 

Как да се отървем от кърлежи?

Косете тревата често и не оставяйте тревните площи неподдържани. Поръсете диатомична пръст и използвайте натурални методи за справяне, като засаждане на растения, чийто аромат ги отблъсква – розмарин, салвия, лимонена трева и лавандула. Като крайна мярка може да използвате професионални услуги и пръскане против кърлежите.

Какви вреди могат да нанесат кърлежите?

Тези ектопаразити са опасни за хора и домашни любимци, защото чрез ухапването си могат да нанесат голяма вреда – да заразят с инфекция. Те са едни от най-големите преносители на заболявания, опасни за живота – треска, лаймска болест и други.

Как да се предпазите от кърлежи?

Използвайте подходящо облекло, което покрива меките части, където те често се прикрепят. Винаги проверявайте себе си, близките и домашните ви любимци след излизане навън. Не забравяйте да попитате ветеринарния лекар за подходящи продукти, с които да третирате козината на вашето куче или котка. Използвайте и други средства, като етерични масла – евкалиптово, чаено дърво, мента, жожоба.