Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с хлебарки

 Често задавани въпроси

Как да се отървем от хлебарките?

Тези неканени гости често си правят убежища в дома ви и може да ги забележите в кухнята или банята. От otrovi.com ви напомняме, че те са трудни за прогонванване, като за ефективна борба се нуждаете от доказани със своето действие препарати и други средства, които ще откриете на сайта. 

Кои са най-ефективните средства против хлебарки? 

Ще откриете много средства против наличието на пълзящите насекоми в дома ви, но като едни от най-ефективните се отличават геловете и капаните. Действието на гела е отровно, докато капаните-къщички имат леплива повърхност, където те залепват и се обездвижват 

Как да унищожите хлебарките в кухнята?

Домашни средства като сода за хляб, борна киселина, цитрусови плодове, етерични масла и боракс могат да бъдат ефективни начини да се отървете от хлебарки. Ако искате да предприемете по-агресивен подход за премахване на хлебарки, изберете капани с лепило или напръскайте със силен инсектицид, като Айкън.

Какви болести пренасят хлебарките? 

Борбата с тях е наложителна, защото освен бързото си размножаване и създаване на големи популации, които да пребивават неканени на вашата територия, те са вредители, които пренасят редица болести, като стомашно-чревни инфекции, хепатит А, коремен тиф и други. Освен болести, те могат да причинят и алергии при по-чувствителните хора.