Бърза и безплатна доставка на всички поръчки над 49.99 лв. за цяла България

Борба с къртици

Често задавани въпроси

Как да се отървете от къртиците?

Отърваването от къртиците е трудна задача, която отнема известно време и може да се извърши посредством различни средства, като капани, репеленти, уреди за отблъскване.

Кои са най-ефективните средства за премахване на къртици?

Има различни начини за борба, които от otrovi.com предлагаме. За да изберете ефикасно средство, на първо място трябва да решите какво искате да бъде то – хуманно или унищожително. Първите варианти за борба са уредите, които излъчват ултразвукови сигнали и прогонват неканените гости, както и различни препарати с остра миризма, която ги отблъсква. Като средства за убиване са познатите капани с мигновено действие, както и репелентни продукти.

Кога е най-подходящото време на годината за борба с къртиците?

Борбата с тези вредители трябва да съвпадне с размножителния им период, както и етапите от развитието на малките, когато те започват самостоятелно да се грижат за себе си. Най-явно ще забележите присъствието в обработваемите ви земи през пролетта, когато е и най-подходящото време да вземете мерки срещу нашествието им.

Как да разпознаете, че наистина имате къртица?

Тези подземни гризачи пребивават в почвата, където често засягат състоянието на насажденията ви, изяждат корените и реколтата на растенията, както и нанасят щети на обработваемата земя. Най-силно изразената индикация, която може да ви даде знак, че имате нашественици в градината, е наличието на могили и движения, имитиращи плуване.