Змии защита чрез уреди с вибрация

Електронните уреди против змии са устройства, които излъчват ултразвукова или механична вибрация.Всеизвестен факт, е че змиите се страхуват от вибрации те усещат вибрацията с тялото, си и чисто инстинктивно се отдалечават от мястото, на което усещат вибрацията.

Точно тази тяхна слабост използва уреда против змии. Уредите против змии са изцяло автоматични, което е улеснение те работят на батерии и соларни панели.

Уреди за защита от змии

Каква е разликата между уред против змии с вибрация и уреди с ултразвуков сигнал?

Това са две различни технологии за борба с змии.Уреда с механична вибрация е устройство, което се захранва с батерии и вибрацията идва от електромотор с метален ексцентрик, който се върти през определен интервал от време.

Ексцентрика се удря в метална основа и от там идва мощна механична вибрация, която се предава по алуминиевият корпус на уреда. Този вид уреди са по мощни, като площта им на покритие е от 1200-1500 кв.м. Този вид уреди може да защитават от змии и подземни гризачи(къртици и слепи кучета).

Уреди против змии с ултразвук: Този вид уреди работи на база звуков зумер, който излъчва ултразвуков сигнал, който се превръща във вибрация при допир с корпуса на уреда а от там се предава по плътността на почвата.

Този вид уреди се захранват с батерии и соларни панели в зависимост от модела. Уредите Против змии с ултразвук са по слаби от тези със механична вибрация площта или на покритие е 700- 1000кв.м.

Ефективни уреди за защита от змии

Как да избера уред против змии:

Избора на уред против змии е важен тъй като от него зависи охраната на вашият имот. Какво трябва да знаем когато избираме уреди против змии. В нашият продуктов каталог са подбрани само най-добрите и ефикасни устройства против змии те имат различни технически характеристики и площ на покритие.

Важно е да знаете, че уредите против змии с ултразвук или вибрация действат само на чиста площ и всичко, което е вкопано в земята спира тяхното действие или разпространението на вибрацията в плътността на почвата. Какво искаме да кажем с това, например трябва да защитите двор на къща! Тогава поставяте уреда в средата на двора но вибрацията на уреда ще действа до основите на къщата.

Това е така защото вибрацията не може да мине през основите на къщата и ефективно защитената площ ще е кръг с радиус между уреда и къщата без значение от това, че уреда може да покрие по голяма площ. В такива случай е необходимо поставянето на повече уреди за да може да защитите ефективно двора ви от всички страни.

Може да изберете мощен уред за змии с механична вибрация за по голямата площ и уред с ултразвукова вибрация за по малките площи около къщата.

Ако трябва да защитите големи дворове без прегради и бариери може да изберете най-мощният уред против змии с механична вибрация неговата максимална площ на покритие е 1200-1500кв.м в зависимост от плътността на почвата.

Действие на уредите против змии:

Уредите против змии действат на база вибрация разпространена по плътността на почвата.Колкото по плътна е почвата толкова по добър е ефекта на уреда за змии. Колкото по ниска плътност има почвата толкова по ниско е предаването на вибрацията и съответно ефективността спада в по малка площ.

Важно е да знаете, че уредите против змии работят на батерии, които са консуматив и трябва да се сменят през определен интервал от време. Винаги поставяйте качествени алкални батерии, които ви гарантират без проблемна работа на апарата за зими.

Съхранение и употреба на уреда за змии:

Уредите за змии се използват предимно пролетно летният сезон винаги преди всеки сезон подменяйте батериите на уреда. За да се радвате на добра защита от змии през летният сезон уреда ви трябва да бъде добре съхраняван.

Какво имаме в предвид никога не оставяйте уреда през зимата на вън забит в земята. Рискувате от ниските температури през зимата батериите на уреда да изтекат върху електрониката на устройството и то да изгори или да се повреди. След всеки летен сезон прибирайте уреда против змии свалете батериите и го съхранявайте така до следващият сезон.

ВИЖ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ПРОТИВ ЗМИИ И ГУЩЕРИ

Назад към всички новини