Против гризачи

Методи и средства против гризачи (мишки и плъхове)

Има много неща, които се изписаха за най-добрите продукти против гризачи. В тази статия ми се иска да обърна внимание на методите за превенция и профилактика или как да направите така, че да нямате проблеми с гризачи.Определено наличието на мишки и плъхове в дома ни или работното място би притеснило всеки!

Най-често се задава въпроса, откъде се взеха мишките и плъховете? Едно е ясно щом има мишки или плъхове те определено влизат от някъде. Това е и най-важната част от борбата с гризачи а именно откриването на мястото, от което вредителите навлизат в обекта, след като го откриете задължително трябва да го ремонтирате или запушите.

Ефективни средства за защита на дома от мишки и плъхове

Внимавайте с избора на материалите, с които запушвате дупките, от които влизат гризачите те трябва да бъдат солидни, като се ограничи възможността материал да бъде ронлив или лесен за нагизване от мишките и плъховете нап.(полиуретанова пяна).

Възможно е след уплътняване и запушване на дупките в помещението да са останали гризачи, които трябва да отстраните. Това може да стане по няколко основни начина в зависимост от това какъв тип е помещението или обекта Вие може да заложите отрова за мишки и плъхове или да изберете залагане на механични и лепливи капани.

Как действа отровата за мишки и плъхове:

Отровите за гризачи са бавно действащи гризача умира след консумация. Винаги поставяйте препаратите в дератизационни тунели или кутии за да нямат достъп не целеви обекти, като домашни любимци и хора.

Винаги следете за това дали предварително заложената отрова изчезва бързо, това е ясен знак, че популацията на гризачи е висока зареждайте докато консумацията спре или отровата спре да изчезва това също е знак, че проблема е изчезнал.

Как действат капаните за мишки и плъхове:

Капана улавя гризача моментално щом той попадне в него! Капаните са бърз и ефективен метод за справяне на проблема с гризачи, който обаче си има и специфика напр. Повечето капани могат да уловят по един гризач след, което трябва да го почистите и презаредите. Това може да се окаже проблем ако числеността на гризачи е по висока, тогава ще е необходимо залагането на повече от един капан за мишки или плъхове.

При проблемни зони е възможно да използвате и ултразвукови уреди против гризачи, които излъчват ултразвукови честоти и по този начин отблъскват сезонните нападения на мишки и плъхове така наречените машинки против гризачи са различни по вид и площ на покритие и могат да защитят както малки площи така и големи складови помещения.

Какви средства да използваме за защита на дома от гризачи

Машинки против гризачи (мишки и плъхове)

Този вид защита е доста успешен, ако се използва правилно и най-вече сте избрали правилният уред против вредители.Машинките против гризачи имат вградени няколко технологии за прогонване и отблъскване, като те могат да функционират самостоятелно в един уред или могат да бъдат съчетани в едно в друг вид апарат против гризачи.

Какви технологии съществуват:

Ултразвук

Уреда излъчва ултразвуков сигнал различен за всеки модел спрямо площта на покритие.

Електромагнит

Разпространява се по съществуващата в обекта електрическа инсталация и е много ефективен при помещения с наличие на гризачи зад фасадни стени гипс картон и окачен таван. Там където ултразвуковият сигнал не може да проникне електромагнита работи успешно.

Флаш лампа светкавица

Създава ярки премигващи светлини, като плаши гризачите зрително. Особено ефективен в тъмни помещения.Функцията се предлага в комбинация с ултразвук и електромагнит в един уред против гризачи.

ВИЖ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЗАЩИТА ОТ ГРИЗАЧИ

Назад към всички новини