Телефон 0700 10 522

Против гълъби

05.06.2019

Коя е най-ефективната защита против гълъби

Има много продукти против гълъби, които се предлагат на пазара, но кой от тях ще е най подходящ за вашите нужди? В следващите редове ще се опитаме да Ви представим повечето методи и средства, които се използват за защита от гълъби.Също така ще се опитаме да обясним как и къде е най подходящо да използвате средствата против гълъби.

Шипове против гълъби и други птици:

Шиповете против птици са модерен и много ефективен начин за защита от всякакъв вид птици. Използва се най-често в борбата срещу гълъби в градски условия. От разстояние те са почти незабележими, затова това често се използва за защита от кацане на гълъби на паметници, фасади, сгради, тераси и др. Шиповете против гълъби създават качествена защита без да бъде нарушаван външният вид на обекта. Шиповете против гълъби представляват модули с размери от 50см и различен брой шипове направени са от UV стабилизирана поликарбонатна основа с вградени стоманени телове, които се наричат шип. Моделите на шипове се различават по плътност(брой шипове) и конфигурация на подреждане на самите телове. Подреждането и броя на шиповете се определя и от различните им приложения. Предлагат се модели с различен брой шипове на линеен метър от 20 -120 броя шипове.Когато говорим за използване на шипове против гълъби плътността на шиповете не трябва да бъде голям.Най често се използват шипове против гълъби с плътност на бодлите от 60 до 120 бр на линеен метър.Основното правило е колкото по дребна е птицата толкова по гъст шип монтирате. Разбира се не е грешка да сложите и най гъстите шипове за защита от гълъби. Шиповете защитават всички видове сгради от кацане, гнездене, спане, стоене на гълъби в защитената зона.Шиповете не нараняват птиците те са механично препятствие, което не им позволява да кацат в зоните защитени с шипове против птици.Шиповете се монтират лесно и ако имате достъп по не алпинистки способ всеки само може да извърши монтажа.

8,20 лв.
Шипове за защита от птици гълъби, врани, гларуси и др.
Шипове против кацане на птици КО_4  (1л.м) защитава от гълъби, гларуси, врани, чайки Промо

Нормална цена: 9,10 лв.

Special Price 8,90 лв.

Шип против кацане на птици четири редов.
Шипове против гълъби, гларуси, врани и др. птици KO_3 /1 л.м./ Промо

Нормална цена: 8,90 лв.

Special Price 7,50 лв.

Шипове за защита от птици KO_3-защита от гълъби, врани, гларуси и др.
10,00 лв.
Шипове за защта от птици KO_5, един от най ефективните и предпочитани уреди против кацане на птици.


Мрежа против гълъби и други птици:

Мрежата против гълъби и други птици може би е единственият вариант за защита на цели сгради и части от фасади и козирки. Мрежата против гълъби е специална тя е изработена от полиетилен - не абсорбиращ материал и устойчиви на дълготрайни неблагоприятни атмосферни условия (температура, UV) Най-популярният цвят е пясъчният цвят. Решетките на мрежата с пясъчен цвят са почти невидими и не засенчват прозорците.Мрежите против птици ще защитят напълно балкон, тераси, тавански помещения,прозорци,корнизи, вдлъбнатини, скулптури и други архитектурни елементи

360,00 лв.
Мрежа против птици 10 x 10м око 50 мм
Предпазна мрежа против гълъби и падане на котки от балкони ECOPIC 3x2 м. Промо

Нормална цена: 55,99 лв.

Special Price 47,99 лв.

Предпазна мрежа против гълъби за балкони и защитна мрежа за котки 3x2м
Предпазна мрежа против гълъби и падане на котки от балкони ECOPIC 4 x 3м. Промо

Нормална цена: 72,91 лв.

Special Price 63,40 лв.

Предпазна мрежа против птици и падане на котки от балкони 4x3м
Предпазна мрежа против гълъби и падане на котки от балкони ECOPIC 6 x 3м. Промо

Нормална цена: 93,48 лв.

Special Price 75,25 лв.

Мрежа против гълъби за балкони, предпазва котки от падане от високи тераси 6x3м.


Звукови уреди против птици:

Звуците на хищни птици са ефективен метод за плашене на птици, използван успешно на летища, овощни градини, паркове, депа за битови отпадъци и много други. Изплашването на птици с този метод е сравнително евтино. Той обаче има някои ограничения и недостатъци -Този тип уреди не са винаги ефективни в случай на борба с гълъби и други птици, които имат източник на храна в близост до охраняваната зона. Звуковите уреди за отблъскване на птици симулират естествени звуци (писъци) на атака на орли, соколи и ястреби, като така плашат други птици. Този естествен и много ефективен метод е безвреден за околната среда. Трябва да се отбележи, че звуковите уреди са силни и се чуват на големи разстояния. Този тип уреди против птици не се използват в близост до сгради те могат да бъдат дразнещи и неприятни за хора и домашни любимци.

225,00 лв.
Електронен уред за прогонване и защита от вредни птици BR 14 срещу: гълъби,свраки,скурци,врабчета,врани, лястовици и др.
390,00 лв.
Електронен уред за прогонване и защита от птици гълъби, врабчета,косове, дроздове,чучулиги и др. Уреда защитава до 40 дка.
120,00 лв.
Електронен уред за защита от птици на външни и вътрешни площи.
112,00 лв.
Електронен уред против птици. Устройството излъчва звуци на хищни птици. Площ на покритие 4дка


Ултразвукови уреди против гълъби и други птици:

Ултразвуковите уреди против гълъби и други птици са устройства, работещи на принципа на ултразвуковите честоти и са не чуваеми от хора. Интензивните ултразвукови вълни атакуват слуховата и нервната системи на птиците. Устройството не пречи на работата на телевизори, радиостанции, електронни алармени системи, сензори за дим и огън и други електрически устройства. Този тип уреди се използват за защита на балкони, тераси или малки зони до 100кв.м. Уреда против гълъби и други птици има ограничено действие ако в зоната на защита или в близост до нея има наличие на храна за птиците.

76,50 лв.

Електронен уред против птици със соларен панел за 100 кв.м

Соларен ултразвуков уред против птици, гълъби, врабчета, косове, лястовици GARDIGO VOGEL-ABWEHR Промо

Нормална цена: 95,00 лв.

Special Price 75,59 лв.

Соларен ултразвуков уред против птици, гълъби, врабчета, косове, лястовици GARDIGO VOGEL-ABWEHR
135,90 лв.
Ултразвуков електронен уред за защита от птици, площ на покритие 40кв.м
48,00 лв.
Електронен звуков уред за защита на балкони, тераси, веранди и други от гълъби и гларуси. Площ на покритие 20-40 кв.м

 Визуални плашила за гълъби и други птици:

Визуални плашила против птици - най-често те са макети на хищни птици, холограмни ленти, хвърчила и др. Визуалните методи против птици не са особено ефективни за градски гълъби. Те са най ефектив при диви птици като косове, дроздове, скорци диви гълъби, врабчета.Разбира се не са изключение и случаите, в които гълъби бягат от макет на гарга поставен на балкона.

16,38 лв.
Плашило за гълъби Гарван или черна врана.
24,90 лв.
Плашило за птици Светлоотразителен Бухал ALA STOP REFLEX.
34,90 лв.
Плашило Ястреб с размер на крилете от 54 см. за защита от нежелани птици
79,90 лв.
Плашило против птици Бухал 110см размах на крилете

Самозалепващите се стикери под формата на силуети на хищни птици се проявяват против блъскане на птици в стъкла и прозорци.Случва се често птиците не виждат стъклата и се блъскат в тях. Стикера предпазва птиците като ги кара да забележат силуета на хищна птица залепен върху стъклото.

Стикер макет на птица 55см х 25см Промо

Нормална цена: 7,20 лв.

Special Price 5,83 лв.

Стикер против блъскане на птици в стъкла
Стикери макети на птици GARDIGO VOGEL SILHOUETTEN Промо

Нормална цена: 20,99 лв.

Special Price 17,98 лв.

Стикери против блъскане на птици в стъкла


Плашила за птици на земеделски култури:

Този тип плашила се използват за големи открити площи.Те симулират хищна птица ястреб в полет. Плашилото за птици представлява хвърчило, което е закрепено към прът с дължина 6 метра. Хвърчилото се задвижва от полъха на вятъра и симулира естествени движения на хищна птица, което прави привикването на птиците с плашилото не възможно.

Плашило Mondo Verde Ala Stop Aquila, орел против гълъби, скорци, врабчета, зайци, гризачи и катерици. Промо

Нормална цена: 41,30 лв.

Special Price 37,71 лв.

Птицегон плашило за птици и гризачи 80см.Mondo Verde Ala Stop Aquila
118,56 лв.
Плашило за птици ястреб хвърчило. Защитава земеделски насаждения от набези на птици
21,50 лв.
Комплект от 2бр плашило за птици
79,90 лв.
Плашило против птици Бухал 110см размах на крилете


Газово оръдие против птици:

Най успешният метод за защита от птици на земеделски култури. Газовото оръдие възпроизвежда експлозии (гърмежи които плашат птиците). Газовите оръдия се захранват от газова бутилка с пропан бутан и могат да се настройват да издават гърмежи на различни интервали от време. Оръдията против птици се използват само на полета и големи открити площи и никога в градски условия.

165,00 лв.
Въртяща се на 360 градуса стойка за газово оръдие ZON MARK 4
682,00 лв.
Газово оръдие против птици с въртящата се стойка ZON MARK 4
540,00 лв.
Най-доброто и най-използваното газово оръдие в света срещу диви птици и животни ZON MARK 4