Телефон 0700 10 522

Капан за мишки - как да го използвам правилно?

12.09.2019

Гризачите в частност мишките са целогодишни вредители с ясно изявен пик през есенно зимният период. Накратко казано станели студено мишките започват да търсят сигурно и топло място, в което да прекарат зимата, често се случва тези места да са нашите домове и работни места. Капаните за мишки са идеално решение за борба с гризачите както на зарито така и на открито. Капаните за мишки са механични средства измислени още преди повече от 100 години. Капаните за мишки са измислени и използвани още преди химичната индустрия да е разработила качествени отрови за мишки.И до днешни дни има модели капани, които са същият дизайн като са били преди 100 години.Ние смятаме, че това се нарича ефективен капан за мишки.

Капаните за мишки се делят на няколко основни вида:

1. Механичен капан за мишки (Убиващ): Това са едни от най-ефективните капни за мишки те представляват пластмасови, метални или дървени основи, на които има монтирани метални челюст и мощни пружини, които активират челюстите. Така наречените механични капани за гризачи се предлагат в различни размери по малки за мишки и по големи за плъхове.Повечето механични капани се зареждат бързо и лесно. Предназначени са за многократна употреба, което ги правят предпочитан избор от повечето клиенти, които имат системни проблеми с мишки и плъхове. Важен елемент избора на капан за мишки е дали капана има подходяща примамка, която да се поставя в капана.Примамката за мишки и плъхове е това, което привлича гризачите от него зависи дали ще направите ефективен капан за мишки и плъхове.

2. Капани за мишки с лепило (лепливи плоскости) Това са сравнително нов вид капани, които се развиха в последните 10 години. Капаните за мишки с лепило се използват за моментално улавяне на гризачи мишки и плъхове. Този вид капани представляват специални хартиени или пластмасови подложки върху, които има топло валцовано дератизационно лепило. Този вид лепила са силно лепливи и бавно засъхващи. При избора на капан за мишки с лепило е важно да знаете , че различните производители предлагат различно качество на своите продукти и това става ясно от цената на капана за мишки. Разликите се явяват от вида на материала, дебелината на слоя лепило, колкото по дебел е слоя на лепилото толкова по бавно ще изгуби своите лепливи свойства, и толкова по голям и силен гризач ще улови. Повечето капани за мишки с лепило се поставят в дератизационни кутии, които предпазват лепилото външни механични влияния като прах и вода но водата не е толкова страшна за капана колкото прахта. Ако сте решили да поставите капан за мишки с лепило в силно запрашени помещения то тогава трябва да подменяте капана по често заради запрашаването. Лепките за мишки и плъхове са идеално решение за борба с мишки в апартаменти, офиси, хранителни производства, хотели и др.

3.Хуманни капани за мишки и плъхове: Това са така наречените живоуловни капани.Този вид капани са проектирани да уловят мишките без да ги нараняват, като основният замисъл е да бъдат освободени след улавяне. Хуманните капани за мишки се предлагат в много различни видове и форми. Всички, те са високо ефективни и същевременно не нараняват гризачите.По наше мнение най добрият хуманен капан за мишки е Мулти Трап, който може да улови над 10 мишки едновременно предлага се, както в правоъгълна форма така и в триъгълна форма за поставяне в ъгли.

4.Електрически капан за мишки и плъхове: Електрическите капни за мишки и плъхове са голямата иновация в сектора на капаните. Капаните представляват пластмасови конструкции с различни размери по големи за плъхове и по малки за мишки.Капаните се захранват от батерии, които генерират мощен заряд, който се активира когато мишката или плъха стъпят на металните плочи разположени в капана. За да се активира заряда гризача трябва да стъпи на на две метални плочи, това е направено с цел безопасност на хората, които го ползват.Този вид капани са напълно затворени и обезопасени.За да направите капана още по ефективен е необходимо да поставите хранителна примамка тя може да бъде всякаква но фъстъченото масло е доста предпочитано от мишки и плъховете така, че ако имате под ръка го използвайте. Всички електронни капани за мишки и плъхове имат индикатори за готовност на работа и индикаторна LED лампа за наличие на уловена мишка или плъх.

Дискретен капан за мишки :Този вид капани са предназначени за хора, които имат проблеми с гризачи и е необходимо да използват капани за мишки и плъхове но същевременно ги е гнус или страх от мишките. Дискретният капан улавя мишките без да се налага да ги виждате или пипате.Представлява специална пластмасова конструкция с изнесени лостове за зареждане и дълго тяло, в което е поставен убиващият механизъм. След задействане лостовете индикират за улова без да имате пряк визуален контакт с мъртвият гризач.


Разбира се постоянно развиващият се пазар налага измислянето на нови и съвременни капани за улавяне на мишки. Ние от OTROVI.COM сследим непрекъснато най новите тенденции при капаните за мишки и плъхове и Ви предлагаме само най-ефективните и качествени капани за плъхове и мишки. Всички предлагани от нас капани са тествани в реални условия и са с доказан ефект.

Как да заложа капан за мишки и плъхове?:

На пръв поглед отговора на този въпрос е елементарен и почти всеки си мисли, колко да е сложно да заложиш капан за мишки!
Разбира се самото залагане е лесно но преди да заложите капана е важно да изберете най подходящото място за да може капана да се превърне в мощно оръжие срещу мишки. Капаните за мишки и плъхове се залагат в близост до стени и никога в средата на помещения.Гризачите предпочитат да ходят до стените така държат права линя, допълнително се чувстват по сигурни при предвижване, когато едната им част на тяло е в близост до стена. Ако използвате механични капани за мишки винаги залагайте капана с отворени челюсти към стена. Ако използвате капани за мишки с лепило винаги разполагайте капана в близост до места, на които сте забелязали активност на гризачи. Ако използвате хуманни капани за гризачи проверявайте капаните за уловени гризачи, тъй като ако оставите за дълго време уловените мишки в хуманният капан те ще умрат от хипотермия.

Почистване на капаните: Повечето капани се нуждаят от почистване след, като уловят мишка или плъх.Винаги почиствайте с вода и препарат капна след няколко улова това ще накара гризачите да попадат по лесно и бързо в тях.

Борба с гризачи от професионална ДДД фирма:

Винаги има ситуации, в които човек не може да се справи сам с нашествието на мишки и плъхове.В такива случай препоръчваме да се обърнете към специалисти в борбата с гризачи. Освен професионална обработка ще получите и препоръки за отстраняване на предпоставките за наличие на гризачи, максимално подробно обследване на обекта за причини и следствия от гризачите. Моля заявете оглед и консултация на тел: 0899 308 921 и 0700 10 522