Капан за мишки - как да го използвам правилно?

Капани за мишки и плъхове

Гризачите в частност мишките са целогодишни вредители с ясно изявен пик през есенно зимният период. Накратко казано станели студено мишките започват да търсят сигурно и топло място, в което да прекарат зимата, често се случва тези места да са нашите домове и работни места. Капаните за мишки са идеално решение за борба с гризачите както на зарито така и на открито.

Капаните за мишки са механични средства измислени още преди повече от 100 години. Капаните за мишки са измислени и използвани още преди химичната индустрия да е разработила качествени отрови за мишки.

И до днешни дни има модели капани, които са същият дизайн като са били преди 100 години.Ние смятаме, че това се нарича ефективен капан за мишки.

Как да заложим капан за мишки и плъхове

 

Капаните за мишки се делят на няколко основни вида:

1. Механичен капан за мишки (Убиващ)

Това са едни от най-ефективните капни за мишки те представляват пластмасови, метални или дървени основи, на които има монтирани метални челюст и мощни пружини, които активират челюстите. Така наречените механични капани за гризачи се предлагат в различни размери по малки за мишки и по големи за плъхове.

Повечето механични капани се зареждат бързо и лесно. Предназначени са за многократна употреба, което ги правят предпочитан избор от повечето клиенти, които имат системни проблеми с мишки и плъхове.

Важен елемент избора на капан за мишки е дали капана има подходяща примамка, която да се поставя в капана.Примамката за мишки и плъхове е това, което привлича гризачите от него зависи дали ще направите ефективен капан за мишки и плъхове.

2. Капани за мишки с лепило (лепливи плоскости)

Това са сравнително нов вид капани, които се развиха в последните 10 години. Капаните за мишки с лепило се използват за моментално улавяне на гризачи мишки и плъхове. Този вид капани представляват специални хартиени или пластмасови подложки върху, които има топло валцовано дератизационно лепило.

Този вид лепила са силно лепливи и бавно засъхващи. При избора на капан за мишки с лепило е важно да знаете , че различните производители предлагат различно качество на своите продукти и това става ясно от цената на капана за мишки.

Разликите се явяват от вида на материала, дебелината на слоя лепило, колкото по дебел е слоя на лепилото толкова по бавно ще изгуби своите лепливи свойства, и толкова по голям и силен гризач ще улови. Повечето капани за мишки с лепило се поставят в дератизационни кутии, които предпазват лепилото външни механични влияния като прах и вода но водата не е толкова страшна за капана колкото прахта.

Ако сте решили да поставите капан за мишки с лепило в силно запрашени помещения то тогава трябва да подменяте капана по често заради запрашаването. Лепките за мишки и плъхове са идеално решение за борба с мишки в апартаменти, офиси, хранителни производства, хотели и др.

3. Хуманни капани за мишки и плъхове

Това са така наречените живоуловни капани.Този вид капани са проектирани да уловят мишките без да ги нараняват, като основният замисъл е да бъдат освободени след улавяне. Хуманните капани за мишки се предлагат в много различни видове и форми. Всички, те са високо ефективни и същевременно не нараняват гризачите.По наше мнение най добрият хуманен капан за мишки е Мулти Трап, който може да улови над 10 мишки едновременно предлага се, както в правоъгълна форма така и в триъгълна форма за поставяне в ъгли.

Видове убиващи капани за мишки и плъхове

4. Електрически капан за мишки и плъхове

Електрическите капни за мишки и плъхове са голямата иновация в сектора на капаните. Капаните представляват пластмасови конструкции с различни размери по големи за плъхове и по малки за мишки.Капаните се захранват от батерии, които генерират мощен заряд, който се активира когато мишката или плъха стъпят на металните плочи разположени в капана.

За да се активира заряда гризача трябва да стъпи на на две метални плочи, това е направено с цел безопасност на хората, които го ползват.Този вид капани са напълно затворени и обезопасени.За да направите капана още по ефективен е необходимо да поставите хранителна примамка тя може да бъде всякаква но фъстъченото масло е доста предпочитано от мишки и плъховете така, че ако имате под ръка го използвайте.

Всички електронни капани за мишки и плъхове имат индикатори за готовност на работа и индикаторна LED лампа за наличие на уловена мишка или плъх.

5. Дискретен капан за мишки

Този вид капани са предназначени за хора, които имат проблеми с гризачи и е необходимо да използват капани за мишки и плъхове но същевременно ги е гнус или страх от мишките. Дискретният капан улавя мишките без да се налага да ги виждате или пипате.

Представлява специална пластмасова конструкция с изнесени лостове за зареждане и дълго тяло, в което е поставен убиващият механизъм. След задействане лостовете индикират за улова без да имате пряк визуален контакт с мъртвият гризач.

Живоуловни капани за мишки и плъхове


Разбира се постоянно развиващият се пазар налага измислянето на нови и съвременни капани за улавяне на мишки. Ние от OTROVI.COM сследим непрекъснато най новите тенденции при капаните за мишки и плъхове и Ви предлагаме само най-ефективните и качествени капани за плъхове и мишки. Всички предлагани от нас капани са тествани в реални условия и са с доказан ефект.

Как да заложа капан за мишки и плъхове?:

На пръв поглед отговора на този въпрос е елементарен и почти всеки си мисли, колко да е сложно да заложиш капан за мишки!

Разбира се самото залагане е лесно но преди да заложите капана е важно да изберете най подходящото място за да може капана да се превърне в мощно оръжие срещу мишки. Капаните за мишки и плъхове се залагат в близост до стени и никога в средата на помещения.

Гризачите предпочитат да ходят до стените така държат права линя, допълнително се чувстват по сигурни при предвижване, когато едната им част на тяло е в близост до стена. Ако използвате механични капани за мишки винаги залагайте капана с отворени челюсти към стена.

Ако използвате капани за мишки с лепило винаги разполагайте капана в близост до места, на които сте забелязали активност на гризачи. Ако използвате хуманни капани за гризачи проверявайте капаните за уловени гризачи, тъй като ако оставите за дълго време уловените мишки в хуманният капан те ще умрат от хипотермия.

Почистване на капаните

Повечето капани се нуждаят от почистване след, като уловят мишка или плъх.Винаги почиствайте с вода и препарат капна след няколко улова това ще накара гризачите да попадат по лесно и бързо в тях.

Борба с гризачи от професионална ДДД фирма:

Винаги има ситуации, в които човек не може да се справи сам с нашествието на мишки и плъхове.В такива случай препоръчваме да се обърнете към специалисти в борбата с гризачи. Освен професионална обработка ще получите и препоръки за отстраняване на предпоставките за наличие на гризачи, максимално подробно обследване на обекта за причини и следствия от гризачите. Моля заявете оглед и консултация на тел: 0899 308 921 и 0700 10 522

 

Назад към всички новини