Борба с мишки

Мишките са синантропни гризачи, което значи, че по принцип живеят в близост до хората. Мишките са малки гризачи обикновено със сив цвят на козината, но в зависимост от вида им цвета на козината може да бъде и различен.

Как да се защитим от мишките

Как да разпознаете мишката

Мишките са гризачи с малки размери, заострена муцуна и заоблени уши.Най-разпространеният вид мишки в България е обикновената мишка (домашна мишка) която е сива на цвят.Мишките са нощни животни и се движат основно през нощта.

Каква е разликата между мишка и плъх: На кратко казано Мишките са по малки от плъховете!.

Борба с мишки

Мишките са по любопитни, което е добре защото помага при борбата с мишки. Защо тяхното любопитство понякога е смъртоносно за тях?. При борба с мишки обикновено залагаме отрова за мишки в дератизационни кутии или тунели мишките веднага проверяват всичко ново, което е поставено в тяхната обичайна среда на предвижване, когато открият дератизационният тунел те намират вкусна храна (каквато е отровата за мишки) отдавайки се на навика да се хранят непрекъснато и да нагризват почти всичко по пътя си те консумират от заложената отрова резултата е фатален за тях и радостен за вас!.

Може да използвате и различни методи и средства от залагането на отрова за мишки на места където употребата на отрови е не желателна или невъзможна.

Без отровни капани с дератизационно лепило.
Хуманни капани за мишки.
Ултразвукови устройства против мишки.

Борба с мишки в търговски обекти

Важно е да кажем, че борбата с мишки може да бъде много различна в различните видове търговски обекти.Ако обекта е от хранително вкусовата промишленост има различни изисквания за борба с гризачи, като определено употребата на отрова за мишки е не желателна. Може да използвате безотровни капани с дератизационно лепило и Ултразвукови устройства против мишки задължително трябва да имате сключен договор с лицензирана ДДД фирма, която ще изгради максимално най-добрата система от различни методи и средства защита.

Защита на дома от мишки

Борба с мишки в апартаменти и къщи

Ако живеете в къща е много вероятно да имате близък контакт с мишки.Какво трябва да направите първо да разберете защо гризачите са в вашият двор и дом.Има ли наличие на открита храна на домашни любимци(кучета и котки) мишките я обожават.

Имали критични точки за навлизане в вътрешността на къщата или накратко казано отворени врати. Ако държите вратите на вашата къща гараж,мазе,балкон отворен бъдете сигурни, че мишките ще влезнат.Как да се защитим заложете отрова за мишки в дератизационни тунели в двора.

Ако има гризачи в къщата заложете Без отровни капани с дератизационно лепило може да използвате и отрова за мишки но само в мазето(ако има такова). Задължително поставете ултразвукови устройства против мишки на критичните точки(врати,прозорци и др) уредите ще прогонят мишките преди да са влезнали в дома ви.

Ако живеете в апартамент вероятността да се сблъскате с мишки е по малка но не и не възможна. Определено трябва да си зададете въпроса от къде мишките влизат в апартамента ви. Това може да стане по много начини.

Ето и най-често срещаните когато гризачите влизат през не уплътнени дупки на вертикалните щрангове, възможно е да влезнат пред отворен прозорец и балконски врати(мишките са добри катерачи), може да ги донесете с предмети или вещи.
Как да се справите с мишките в апартамент използвайте безотровни капани с дератизационно лепило  така ще уловите мишките без да има риск за вас и вашите домашни любимци (ако има такива).

Може да използвате и ултразвукови устройства против мишки те ще прогонят гризачите от кухини зад гипс картонови конструкции и окачени тавани.Може да използвате отрова за гризачи в краен случай при висока плътност и наличие на мишки винаги залайте отровата в дератизационни тунели, като ако имате домашни любимци те не трябва да имат достъп до нея.Отровата се използва временно за няколко дини докато се снижи плътността на гризачи.

ПРОДУКТИ ЗА ЗАЩИТА ОТ МИШКИ

Назад към всички новини