4 начина да се отървете от змиите в двора | Otrovi.com

Начини за предпазване от змиите в двора

Змиите са от семейство влечуги, които могат да бъдат много опасни за хората и домашните животни. Въпреки, че смъртоносните у нас видове са рядко срещани, те все пак съществуват, а други могат да нанесат трайни поражения след ухапване, дори и да не причинят смърт.

Всъщност, тези люспести влечуги предизвикват във всеки човек неприятни усещания, които са ни показвани в различните филми, а дори и в повечето случаи, те предизвикват страх и ужас при близка среща. За щастие, технологиите и науката доста напреднаха и днес вече има много препарати против змии, капани за змии и гущери, както и електронен уред за борба със змиите.

Ефективни методи за защита на двора и градината от от змии и гущери

Преди да прибегнете към тях обаче, трябва да развалите хубавата и удобна среда за развъждане, като предприемете следните стъпки:

  • Почистете хубаво двора от наличието на изгнила дървесина;
  • Окосете тревата много ниско и изхвърлете купчините трева на предназначените за целта места;
  • Не позволявайте събирането на прекалено много шума в двора си, тъй като тя осигурява подходяща среда за престой на студенокръвното влечуго;
  • Ако дворното Ви място е обрасло с шубраци, то вероятността да се срещнете с неприятното животно е голяма.

Ние препоръваме да иползвате качествени превантивни и защитни средства, чрез които да прогоните змиите от вашият двор и имат но ако това е неизбежно ще Ви дадем няколко съвета как да уловите змиите без да ги убивате.

Все пак, ако се натъкнете на змия, която се е настанила в собствеността Ви и искате да се отървете от нея, ще трябва да я хванете и да я пуснете на друго място. Как да го направите безопасно? Вижте по-долу!

Залавяне на змии

Дори и да не сте професионалист в ловенето на змиеподобни влечуги, можете безопасно да уловите натрапника в двора си и да го пуснете на безопасно място. Никак не е препоръчително да убивате животното, ако това не е силно наложително.

За да уловите нахалния натрапник, добър вариант е да се подготвите с подходящо кепче, чиято мрежа да е достатъчно голяма, за да се събере в нея змията. Осигурете му достатъчно дълга дръжка, която да Ви даде поне 2 метра безопасно разстояние от животното.

борба със змии

Много е важно, приближаването да се извърши бавно и безшумно, така че да не подплашите влечугото. Поднесете кепчето към главата и го примамете да влезе, а когато това се случи, вдигнете веднага нагоре, така че да не може да се върне обратно.

Другият вариант за улавяне е употребата на кошче за боклук, което да поставите легнало с отвора напред и с метла с дълга дръжка, да прибутате животното в него и да захлупите капака. Можете също да вземете дълъг прът, с раздвоение в единия от краищата, чрез което рязко да залостите главата на змията, така че да не може да мърда с нея и след това, внимателно да я поставите в торбата.

Препарати и уреди за борба със змии

Ако не Ви се занимава с лов и изпитвате несигурност и страх, то съществуват и специални препарати, капани, отрови и различни други електронни уреди за борба със змиите. Ефективни и изпробвани такива можете да откриете в сайта otrovi.com. 

Основно, те се делят на препарати и електронни уреди. Първите е необходимо да бъдат употребявани на местата, където се обитават от неканения гост и те обикновено се продават на прах или гранули.

За ефективната им употреба, необходимо е поръсването с тях на обитаваните места, като образувате надлъжна ивица, с ширина 15-20 см. Това включва оградите, фасадите на сградите в имота Ви и местата, където влечугите биха се заселили.

В случай, че притежавате бетонни блокчета или повърхности, през които биха могли да преминат влечуги или да се задържат върху тях на слънце, поръсете с течен препарат, който е ароматен и ги привлича. Трайността му е приблизително седмица или две.

Практиката обаче показва, че комбинацията им с електронен уред за борба със змии, дава много по-добри и ефективни резултати.

Както знаем, влечугите не обичат хората и се страхуват от тях, така че обикновено се заселват на места, където липсват човешки обитатели. Ето защо, вероятността да се натъкнем на подобно животно в изоставен и необитаван двор е голяма.

Също, тези студенокръвни безгръбначни животни се страхуват от вибрации, така че електронните уреди в тази посока могат да бъдат много ефективни. След като бъдат поставени в почвата, те генерират мощни вибрации, които прогонват нежеланите влечуги.

Капаните са друго ефикасно средство за борба с тях. Те представляват лепкави субстанции, върху които животното се залепва и след това се изхвърля заедно с капана.

За повече информация и откриване на ефективни методи за борба с неприятните влечуги, посетете специализирания сайт otrovi.com.

КУПИ УРЕДИ И ПРЕПАРАТИ ПРОТИВ ЗМИИ

Защита от змии в двора и градината

 

Назад към всички новини